Pravidla

Demon Hunter
13.12.2005 00:22
Two weapon + power attack
Pokud pouziju s dvojtou zbrani drtivy utok, pocitam si bonus ke zraneni k k utoku obema konci ? Je psano ze druhy konec povazuju za lehkou zbran tak tedy ne, ovsem zbran je stredni. A pokud si vezmu odb. oversized two weapon fighting, ztratim pripadne taky ten bonus za drtivy utok kdyz pouzivam napr 2x dlouhy mec (nebot jej povazuju za lehkou zbran ) ? Dik
Autorská citace #1
13.12.2005 06:28 - Rytíř
Odpověď z FAQ na 3.5e, na otázku: Mohu použít Drtivý útok, když bojuji dvěma zbraněmi? A jak to funguje, když zbraň v mé druhé ruce je lehká?
Odpověď: Při boji dvěma zbraněmi můžeš použít Drtivý útok i jemu podobné odbornosti. Kdykoli se rozhodneš ho použít (nebo třeba Bojový střeh, nebo jakýkoliv jiný efekt, který dává postih k hodům na útok), postih se aplikuje ke všem hodům na útok oběma zbraněmi až dokud nejsi znovu na řadě, a to i když se výhoda k jedné z tvých zbraní nepočítá. Např. bojovník s dlouhým mečem v jedné a krátkým mečem ve druhé ruce, který se rozhodne vzít postih -2 k hodům na útok za svůj Drtivý útok, si tento postih počítá nejen na všechny své útoky dlouhým mečem, ale i na všechny útoky krátkým mečem, a to až dokud není znovu na řadě. Ovšem bonus k hodům na zranění se aplikuje pouze na útoky dlouhým mečem, protože lehká zbraň nemůže těžit z výhod Drtivého útoku (viz PHB, str. 98). Díky tomu není Drtivý útok pro bojovníka používajícího dvě zbraně moc zajímavou volbou. -------- Takže, dokud pravidla tvrdí, že jeden z konců dvojité zbraně je jakoby lehká zbraň, bonus na zranění za Drtivý útok si k ní podle mě počítat nemůžeš (postih k útoku ale musíš). Jestli ti ta odbornost Oversized two weapon fighting umožňuje používat velkou zbraň a říká, že ani jeden její konec není počítán jako lehká, tak by sis ten bonus už započítat mohl. Nevím, neznám jí..
Autorská citace #2
13.12.2005 10:15 - Pizin
Pokud máš oversized two weapon fighting a dlouhý meč v druhé ruce, bonus za drtivý útok neztrácíš, protože dlouhý meč se považuje za lehkou zbraň jen pro výpočet postihů k útoku (ačkoliv sám lehkou zbraní není).
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14564609527588 secREMOTE_IP: 54.162.151.77