Pravidla

Noldo
23.11.2005 11:49
Damage reduction
jeste by me zajimalo, kdyz mam na sobe dva predmety ktery davaj damage reduction, ale kazdej prorazi jinej material.Smim si vybrat ktery bude zrovna fungovat?
A jak damage reduction funguje pokud na postavu pada kameni?
redukuje se damage kazdyho vetsiho kamene nebo az vysledny damage?
Autorská citace #1
23.11.2005 12:12 - Radost
když máš redukci z více zdrojů, nesčítají se, ale počítá se ta nejlepší v dané situaci. Když máš tedy damage reduction 5/adamantine a 10/silver a jde do tebe někdo se stříbrným mečem, máš redukci 5 a když s adamantinovým nebo jakýmkoliv jiným tak máš redukci 10. to s tím kamením je složitější, ale asi bych redukoval damage každýho kamene zvlášť (to je podle mě logičtější)
Autorská citace #2
23.11.2005 16:53 - Xeth
Ještě doplním, že pokud je DR něco jako 10/ silver and good, tak se musí splňovat obě podmínky, jinak platí plná DR. S tím kamením bych to asi zjednodušil na dmg/round a z toho bych odčítal DR..... samozřejmě závisí to na tom, kolik by toho kamení bylo a jak velké. Mohlo by se taktéž stanovit, že žádný z kamenů nemá na to, aby prorazil DR a pak se to dá ignorovat celkově, s tím, že to dotyčného třeba jen zasype (a z toho pak budou patřičné efekty). Tohle dost závisí na zvuli DM a situaci. ;) Jestli jde o 3 velké balvany, dá se samozřejmě řešit každý zvlášť.
Autorská citace #3
25.11.2005 18:14 - wolfman
Jde o stropni past zkonstruovanou tak, aby postavy v rozsahu ctverce 20-20 stopam rozmasirovala a zavalila, pokud nejsou dost rychli. Velikost kamenu bych tedy popsal jako "poradne balvany, mnohdy ostre, spis vsak tupe a drtive" ... zpusobene zraneni je 16k6. Jak je to v tomto pripade s damage reduction? Predpokladal bych, ze se nemuze aplikovat, nebo se odcita s celkoveho zraneni. To mi rika logika a taky trochu vychcanost Pj:) ... pokud by se to odcitalo, od tech x kamenu zvlast, nebylo by to potom proste pro pj jednodusi tech 16 hodu zamenit za jeden hod k6 a vinasobit 16 (a tedy to povazovat za jedno zraneni)? Aneb toto byla past, zkonstruovana proto, aby postavam tezce zneprijemnila cestu, mozna i nektere z nich zabila... chyba na strane hracu, meli jasnou napovedu, ktery z tri vchodu je spravny, ale ke sve smule a hlouposti se ridili nahodou :)
Autorská citace #4
25.11.2005 18:24 - wolfman
Ps: nebude zbroj postavy, ktera se nevyhla teto pasti i pres vsechnu redukci lehce na padrt?
Autorská citace #5
26.11.2005 09:13 - alef0
Nema vacsiu logiku povazovat haldu kamenia za jeden utok (nieco ako swarm/hejno kamenov)? Cize jeden utok za 16d6. Takto su robene pasce v Dungeon Master's Guide. Pasca ,,zautoci" na postavy, zadeli masovy damage -- povedzme za 35 kazdej postave -- a DR znizi prislusnej postave damage povedzme na 30.
Autorská citace #6
26.11.2005 10:05 - wolfman
Ano, presne tak to je. Je to past, ktera udili masivni zraneni, a je to past primo opsana z Tomb of horrors (a tam jsou pasti samozrejme udelane presne podle DM Guide). Takze odpoved je jasna, diky.
Autorská citace #7
30.11.2005 08:15 - ivanivanovic
Ja mam otazku ako riesite DR a zraneniez padu? Podla mna by sa DR v tom to pripade nemala ratat. AKY JE VAS NAZOR?
Autorská citace #8
30.11.2005 09:32 - Pizin
Já bych DR po pádu započítal (tvor má tvrdé tělo nebo si hned část zranění vyléčí).
Autorská citace #9
30.11.2005 09:42 - Alnag
Striktně podle pravidel by se asi DR odečítala od zranění způsobeného pádem...
Autorská citace #10
30.11.2005 14:53 - Xeth
Asi by hodně záleželo na povaze DR, ale obecně bych jí asi počítal.
Autorská citace #11
30.11.2005 14:55 - Xeth
Asi by hodně záleželo na povaze DR, ale obecně bych jí asi počítal.
Autorská citace #12
30.11.2005 20:01 - alef0
A ked ma hrdina DR 10/adamantite a spadne na adamantitneho golema, tak by sa DR pocitat nemala.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17929196357727 secREMOTE_IP: 34.229.113.106