Pravidla

Lotrando
20.1.2008 23:25
Různé formy vícenásobných útoků
Jeden záludný dotaz

Z pravidel lze odvodit dva různé způsoby, jak zaútočit vícekrát v kole.

První je více zbraní a útok primární a off-hand zbraní. Zde se uplatňují postihy -6 a -10, ale lze je zmenšit kombinací s lehkých zbraní a featu Two Weapon Fighting na přijatelných -2. Oba útoky padají do jedné standardní akce a postava se může pohybovat o jednu move akci za kolo.

Druhý způsob vychází z vysokého BAB, kdy existuje možnost zaútočit v jednom kole vícekrát se snižujícím se (ale kladným) bonusem k útoku. Například +12/+7. K tomu musí postava udělat full-round akci a smí se pohnout jen o 5 stop.

Otázky

Může útočit oběma útoky na různé cíle? Případně kdy ne?

Feat superior weapon fighting u některých nestvůr umožňuje útočit bez postihu, předpokládám že jde o variantu s více zbraněmi (Ettin s dvěma morningstary). Otázka je, jestli bude mít všechny útoky se svým maximálním útočným bonusem, nebo se mu bude snižovat, nebo prostě útočí bez postihů dvěma zbraněmi s +12 (v jeho případě). Tento model mi přijde jako dost drsná záležitost (a proto se na to ptám:) ).
Autorská citace #41
23.1.2008 09:42 - wraiths
Lotrando: no ve volne krajine si vsimnes obra :-/. no leda ze by obrik byl ten podivne tresouci se kopecek an kterym zrovna stojite :-)). no mozna jste DM lehce prudili( dlouhy instrukce a v nepatricnou dobu) tak vam to dal "sezrat". nevim jaka byla situace takze jen odvozuji...
Autorská citace #42
24.1.2008 10:37 - bigbythewise
L.Z.J. píše:
Sice to Bigby rozebral přísně pravidlově, ale stejně je asi Rytíř blíž záměru autorů - Ettin není normální humanoid a asi by měl mít ty dva primárná útoky - jeden za každou hlavu, takže každá ruka útočí +12/+7 (t.j. dvakrát).
Kdyby to byl zamer autoru, tak by to bylo napsane v pravidlech - konkretne u te ability. To tve "asi by mel mit" je jen domnenka, ktera nema zadne oficialni podlozeni, tudiz plati to co je JASNE napsane v pravidlech - pro reseni takovych dotazu, jako polozil Lotrando, jinak tu muzeme plkat do nekonecna.
L.Z.J. píše:
Stačí se podívat do MM a tam je spousta potvor s víc primárníma úrokama nebo naopak takoví ti nebojovní býložravci zase mají jen jakoby off-hand attack.
Muzes uvest?
L.Z.J. píše:
IMO striktně pravidlový přístup není v tomhle případě správný, ale za zkoumání Errat a FAQ a dotazování Wizardů mi ověřování nestojí.
A neni spravny proc? Kazi dojem ze hry? Nerekl bych, nevidim jediny duvod. V tomhle pripade hlavne nevidim zadny duvod si neco overovat v erratach ci ve FAQ.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.24416089057922 secREMOTE_IP: 35.153.73.72