Pravidla

Kostej
15.5.2004 13:25
Realný level při zákeřném útoku
Povolání rogue, assassin, shadowdancer aj. nemůžou být od pátého levelu flankování a nemůže být na ně veden zákeřný útok, pokud neni ten kdo na ně útočí zloděj aj. o čtyři levely na vyšší úrovni. Jak se ale bere zloděj s vyrovnávacím ekvivalentem (Class Level+) třeba +2, který je na 5. úrovni a útočí na něj dva zloději na 9. úrovni? Je v tomto případě jeho reálný level pět nebo sedm?
Autorská citace #1
17.5.2004 10:45 - Alnag
No tohle je fakt zapeklity. Podle mne se pocita jenom uroven zlodeje (tudiz vyrovnavaci uroven ne, stejne jako by se ti nepocitala ani uroven bojovnika nebo carodeje). Zaludnejsi to muze byt, jak se to pocita treba u Rogue/Shadowdancera, kteri maji tu schopnost oba. Tady bych se priklanel k tomu, ze se jejich uroven scita... nicmene az po tom, co ziskaji v druhem povolani schopnost Uncanny dodge (jedno jakou), protoze ta se naopak posouva nahoru o to, co uz maji.
Autorská citace #2
18.5.2004 08:18 - Rytíř
Kdykoli se jedná o takovéto schopnosti povolání, tak se v úvahu vždy berou jen úrovně povolání, žádné opravy za rasu ani nic jiného... Takže tomu zloději by se samozřejmě počítala jen 5. úroveň.
Co se týče sčítání úrovní ohledně schopostí typu záhadnýho úhybu, tak se vždy sčítají všechny úrovně povolání, které danou schopnost mají - kdybys měl zloděje na 5. a třeba toho vraha na 3., tak se postava ohledně obestupování bere, jako by měla 8. úroveň. (Píše se to tak v popisech těchto schopností u daných prestižek...)
Autorská citace #3
20.5.2004 00:24 - Kostej
Já se zeptal trochu špatně...:) Situace viz výše platí, jenom ti útočící zloději jsou Fighter 2/Rogue 7. Bere se v potaz jejich celkový level devět, nebo že jako rogue maj jen o dvě úrovně víc než jejich obět?
Autorská citace #4
20.5.2004 08:16 - Rytíř
To máš jedno :) Není v tom žádný rozdíl, jak sem psal, jde vždy jen o úroveň povolání! I kdyby měli úroveň bojovníka třeba 20, tak obestupovat a zákeřně útočit budou pořád umět jen jako zloději (teda tuláci, po našem) na 7. úrovni. Takže v tom případě by je ten bránící se tulák z tvého příkladu dokázal vychytat...
Autorská citace #5
21.5.2004 10:56 - Alnag
Musis rozlisovat celkovou uroven postavy (tj. soucet urovni vsech povolani) a urovne povolani. Podobne jako se ti pri urcovani kouzel na den u sorcerera nepocitaji urovne bojovnika nepocitaji se ti urovne bojovnika ani do vypoctu zvlastnich schopnosti zlodeje.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13783597946167 secREMOTE_IP: 3.231.228.109