Pravidla

Pařan
11.5.2004 08:14
Co všechno je zbraň?
1) Považují se rukavice a rukavice s hroty za zbraně? Může mnich útočit v rukavicích a stále přitom zraňovat jako při klasickém boji beze zbraně? Může přitom používat své zvláštní schopnosti, jež vyžadují zásah neozbrojeným útokem, jako je např. ochromení? Jak vlastně mnich v těchto rukavicích nepřítele poraní? Jestliže mají tyto rukavice zvýšený bonus k útoku +2 nebo třeba zvláštní schopnost (např. jsou plamenné) bude z toho mít mnich, který je má, nějaký užitek? Mohou vlastně rukavice mít takovéto bonusy a magické vlastnosti?

2) Jestliže sesílatel nosí rukavice, může seslat kouzlo s dosahem dotyk a potom zaútočit a ještě tak toto kouzlo seslat? Zaútočí jako zbraní nebo neozbrojeným útokem?

3) Může postava mající rukavice záměrně způsobit svým útokem stínové poranění místo normálního, nebo si musí nejprve rukavice sundat? A může to udělat i s rukavicemi s hroty?
Autorská citace #1
11.5.2004 08:15 - Rytíř
Ad 1) Jak rukavice obyčejné, tak i rukavice s hroty považujeme za zbraně (proto jsou obě uvedeny v tabulce Zbraní v PH). Pár rukavic proto může být magicky zlepšen stejně jako jakákoliv jiná zbraň. Ačkoliv však je netrénovaná postava používající rukavice stále považována za neozbrojenou (viz další dvě otázky), mnich nesoucí rukavice už používá zbraň. Proto nemůže použít žádnou ze svých zvl. schopností souvisejících s bojem beze zbraně (ochromující útok, zranění neozbrojeným útokem, atd.). Mnich může použít svůj bonus k neozbrojenému útoku při použití speciální mnišské zbraně, ale rukavice taková není.
Mnich neprovokuje k útoku, když útočí rukavicemi na ozbrojeného protivníka, a zranění způsobí stejné jako jakákoliv jiná postava jeho velikosti (1-3 u Středně velké postavy). Jinak však Mnich, stejně jako jakákoliv jiná postava, získává všechny zvláštní výhody a schopnosti, které rukavice majiteli propůjčují.
Ad 2) Při útoku zbraní nemůžeš zároveň spustit své dotykové kouzlo. Můžeš však stále zaútočit dotykem, abys spustil kouzlo, a to i když používáš rukavice.
Ad 3) Na způsobení stínového poranění můžeš použít jakoukoliv zbraň, ale máš při takovémto jejím nestandardním použití postih -4 k hodu na útok (viz PH).
Autorská citace #2
17.5.2004 12:04 - Radost
Poznámka pozor! nejde o rukavice obyčejné, ale o rukavice kovové, které jsou součástí zbroje! Ad 1) neplatí, pokud na sobě bude mnich mít například rukavice obratnosti (gloves of dexterity) které jsou kožené, tak to neplatí (a to je logičtější) otázkou zůstává, jestli se takovéto rukavice dají očarovat jako zbraň
Autorská citace #3
2.7.2004 01:23 - Kostěj
Pokud má postava creature improved atack, má autmaticky i unarmed improved atack? Podle mě, pokud ano, pak by neměla postava mít možnost používat zbraně,protože má defakto pařáty! Kdyby si totiž někdo vzal half-dragona s creature improved atack, mohl by si vzít hned odrážení šípů apod. featy, které závisí na unarmed improved atack, ale přitom klidně používat zbraně.
Autorská citace #4
8.7.2004 08:43 - Rytíř
Podle mého názoru nemá ten Zlepšený úder beze zbraně (improved unarmed strike) automaticky nikdo (přirozeně vyjma povolání, kde je to přímo uvedeno). Když má kdokoli přirozenou zbraň, prostě se počítá jako zbraň se kterou umí zacházet. Což samo neznamená, že má tuhle odbornost, ta je určena právě jen pro tvory, kteří přirozenou zbraň nemají - teda jestli se bavíme o ní... Proto ten půldrak může bez postihů svými pařáty útočit a zraňovat normálně (jako zbraní) a přitom tuto odbornost nemá - nepotřebuje jí!
Autorská citace #5
1.2.2005 19:58 - Pizin
Half-Dragon může IMHO používat tyto zbraně A) přirozené (natural) - pařáty a kousnutí B) vyrobené (manufactured) - když toho byl půldrak schopen předtím než se stal půldrakem C) neozbrojený (unarmed) - může používat třeba úder dlaní, lokty a kopy (ale je to blbost, protože to dělá sotva poloviční zranění, ledaže by byl půldrak mnich) Odbornosti, které lze k tomu použít jsou u Multiattack a Improved natural weapon (u A), stadartní zbraňové (u B) a Improved unarmed strike (u C)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15803003311157 secREMOTE_IP: 54.92.148.165