Pravidla

Max
20.8.2007 18:19
Dovednost křížová vs. dovednost povolání
To jestli to je cross nebo ne ovlivňuje maximu je jasný.
To že v moment přidávání se tak u cross dává jen půlbod nahoru je jasný.

ALE

Co když vezmu na další úrovni povolání, který mi z cross dovednosti (kam jsem například už investoval jeden bod (neboli rank +0,5)) udělá dovednost povolání.

V pravidlech se mluví o maximálním ranku, který je u crosu poloviční. Pokud tedy mám rank 0,5 a došlo ke změně na dovednost povolání, mění se jen maximum a nebo dochází k přepočtu investovaných bodů? Pokud se mění jen maximum, znamená to že už stále budu o jeden rank níže (nemůžu překročit o 0,5)?

Takže jen zvýšení maxima, nebo i zdvojnásobení bodů do té doby investovaných jako křížové body?
Autorská citace #1
20.8.2007 18:53 - LZJ
Tohle už jsem jednou řešil. IMO máš maximum vysoký pro všechny class skilly ze všech povolání, který máš. Ale bodová cena je podle aktuálního přestupování. T.j. vyplatí si zvyšovat si to, co mám zrovna jako class skill. A že mám někde 1/2 bodu? Tak to mám smůlu, když to mám teď jako class skill, tak si to můžu za 1 bod zvednout na 1,5 ;-)
Autorská citace #2
20.8.2007 21:39 - bigbythewise
L.Z.J.: Nebo si vzit znovu uroven cross class povolani a "dorovnat to" na cele cislo, pokud to nekomu vadi. :)
Autorská citace #3
21.8.2007 06:41 - Max
Takže co sem se dočetl na glemax fóru:
The PHB gives an example explaining this under Multiclassed characters, page 60. Lidda as a level 4 Rogue adds a level of wizard:
"She could spend some of her 4 skill points on Rogue skills, but, since they would be treated as cross class skills for a wizard, these skill points would each buy only one-half rank"
So if you are say a level 4 Rogue as the example way, and you have 7 ranks in Move Silently, and you add a level of Wizard, then can spend your points on Move Silently to reach maximum ranks in Move Silently (8 ranks) however as a Wizard Move Silently is a Cross Class skill so it would cost 2 Skill Points to increase that rank.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.071594953536987 secREMOTE_IP: 44.211.117.101