Pravidla

Rurik
19.7.2007 09:01
Vícero útoků v saga edition
Tentokrátm toho bude víc, předem díky za odpověď.
1) Jak budou vypadat útoky, pokud použiji Boj 2 zbraněmi společně s Double, popř. Triple attackem? Budu mít 4 (v případě Triple atacku 6) útoků?
2) Je možné použít Boj dvěmi zbraněmi s Rapid shotem (strikem)?
3) Je možné použít Boj dvěmi zbraněmi s Rapid shotem (strikem) a navíc Double (Triple) atack?
4) Pokud jde použít Boj dvěmi zbraněmi s Double (Triple) atackem a mám talent Gunslingera Multiatack proficiency (pistols), sníží se každý z postihů o dva, nebo je nejprve sečtu a až pak tu dvojku odečtu?
Autorská citace #1
19.7.2007 09:51 - Alnag
Ty jo Ruriku, každý den těžší a těžší otázky... začnu se bát.
ad 1) Dvě zbraně + Double Attack = 3 útoky. Jeden za každou zbraň a jeden (additional attack) za DA. Samozřejmě s úžasným postihem -15 (nemáš-li Dual Weapon Mastery atd.)
Dvě zbraně + Triple Attack = 4 útoky. Jeden za každou zbraň jeden za DA a jeden za TA. Postih -15 zůstává.
ad 2) Dvě zbraně + Rapid Strike - ano. Postih -2 za rapid strike, kostka zranění navíc.
ad 3) Dvě zbraně + Rapid Strike + Double/Triple Attack - ano, lze. Znamená to potom tři resp. čtyři útoky s postihem -17 a kostkou zranění navíc.
ad 4) Sníží se celkový postih o 2, jinými slovy nejprve sečteš všechny postihy, pak je snížíš o 2. De-facto si tak vykompenzuješ postih za Rapid Strike, ale ostatní ti zůstanou.
Shrnuto, tato kombinace mi nepřijde nijak výhodná, vzhledem k tomu, že ve SW Saga Edition je obrana obvykle vyšší než útok, jsou takové postihy téměř sebevraždené. Volil bych proto buď dvě zbraně a nebo Double/Triple Attack jednou zbraní. Oboje dohromady znamená sice hodně házení, ale zásahy jen na kriťáky.
Autorská citace #2
19.7.2007 11:25 - unknown
Na první pohled se to tak může zdát, ale na vyšších úrovních za Gunslingera lze s Dual weapon mastery II a Multiatack proficiency (pistols) bez větších problémů odstranit postih -10 za boj dvěmi zbraněmi, s talentem Trigger work odstranit postih za Rapid shot a zůstává postih jenom -5 za Double (tripple atack). Pokud máš navíc ještě Dual weapon mastery III, pak máš 4 útoky s jednou kostkou poškození navíc za cenu pouze postihu -3 k útoku. Na bandu stormtrooperů to bohatě stačí. Už se jen dostat tak na tu 12. úroveň :-).
Autorská citace #3
19.7.2007 11:27 - Rurik
To předtím je ode mne, ale zapomněl jsem se přihlásit.
Autorská citace #4
19.7.2007 11:43 - Alnag
Vtip je v tom, že na 12 úrovni si s bandou Stormtrooperů poradíš i bez toho, ale jestli ti to takhle vyhovuje, tak proč ne. IMO je cena, kterou za to zaplatší, tj. pokud to dobře počítám nějakých 6 featů a talenty hodně vysoká, ale budiž.
Autorská citace #5
19.7.2007 13:01 - Fibriso
a v sage je spousta jiných věcí do kterých se dá investovat (například již velice užitečné Skill mystery)
ve výsledku to pravděpodobně bude chodící altilerie, ovšem pouze jen ta altilerie....
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17925786972046 secREMOTE_IP: 34.204.203.142