Hele, já netvrdím, že je DnD nejlepší, já ho ani nehraju :D To jste úplně převrátili do off-off-topicu.
Já tvrdím, že z masové obliby DnDlike her lze usuzovat, že ten řekněme tradiční styl, který je pro DnD typický, většině hráčům vyhovuje. Přijde mi to evidentní. A pokračování: Přijde mi fakt komické tvrdit, že nějaký obrat k alternativám, který se notabene ani nekoná, znamená blýskání na nějaké "lepší" časy. To, že je něco jiné, ještě neznamená, že je to lepší. Klidně to může být i horší :) Hráči o tom hlasují tím, že hrají, co hrají.
Banda obhájců trpaslíků, co tvrdí, že ti jejich trpaslíci jsou fakt lepší než obři, protože ti mají x chyb. A že rojení trpaslíků na Kickstarteru a kolem znamená nějakou změnu.
A teď pár dat:
Předpokládám, že
tohle asi znáte, tam najde Loki odpověď na tu otázku ohledně kolísání popularity Dnd a Pathfinderu. Je to sice starší, ale dobré shrnutí.
Já osobně přikládám největší váhu
Orr reportu. Chápu, že množina lidí, co hrajou na Rollu, nerovná se množině všech hráčů. Ale přece jen, mají 8 milionů uživatelů, takže je to asi nejlepší anketa, co k oblibě najdete. A je to dost čerstvé.