efram píše:
A dovozovat z toho, že si nikdo nechce zahrát netradiční setting
Nechceš investovat nějaké body i do dovednosti čtení (chápaní napsaného)? Usnadnilo by to diskusi s tebou.
Takže ještě jednou (místo "píše" si dosaďte "řekl"):
Cizí týpek píše:
RPG musí být (taková a ne jinaká), aby se vůbec dala hrát.
Jerson píše:
To si nemyslím. Já třeba vytvořil dvourozměný svět obývaný kruhy, který (tvé požadavky) určitě nesplňuje, a dovedu si představit v něm odehrát RPG sezení.
Cizí týpek píše:
To je blbost, co bys asi tak chtěl dělat jako kruh? V takovém settingu se RPG hrát nedá, vůbec.
Jerson píše:
Tak já to s někým zkusím odehrát a pak ti řeknu.
Prostě jsem řekl, že něco jde, a pak jsem to zkusil, abych dokázal, že to opravdu jde.
A má to dvě části, druhá část pochází z pojednání
Elf Xaxy a jeho dobrodružství, konkrétně z této části.
Píše:
Zkoušeli jste někdy něco psát podle jiné hry? Třeba podle šachů? Že to nejde? A proč by to tedy mělo jít zrovna podle Dračího doupěte?
Pravdou samozřejmě je, že napsat dobrou povídku jde jak podle šachů, tak podle DrD, ovšem zatímco u šachů je evidentně zřejmé, že to bude velmi náročné, u DrD se zdá, že tomu bude právě naopak.
Tedy odehrál jsem RPG v settingu, ve kterém podle několika lidí RPG hrát nejde, a celkem snadno jsem tu hru zapsal jako povídku, i když podle pana Broma je to těžké. Tedy, napsal, a Bouchi ji vydal v Pevnosti, a dostal jsem na ni několik velmi pozitivních ohlasů. Jasně, Pevnost není žádná záruka literární kvality ani žádná soutěž, ale i tak.
efram píše:
protoze jeho vztah k fantasy tu komentovalo hodne lidi a to vcetne zdejsich matadoru.
To že někdo můj vztah k fantasy komentuje znamená, že ten vztah zná? Případně, že dotyčný musí souhlasit s tým názorem, že mám k fantasy odpor?