Kultura

sirien
8.5.2017 17:55
Gamecon 2017
Hej, jen tak náhodou kdyby to někdo koho to zajímá náhodou nevěděl, tak letošní GC je 20-23. července (popř. FB page a FB skupina)

...jako obvykle, RPGčka, larpy, deskovky, venkovní hry a spousta lidí odtud i odjinud.

Pokud by někdo chtěl přijet vést nějaké RPGčko, tak budeme moc rádi - ozvěte se Dukolmovi nebo Captain66-ovi :) (Popř. kdyby chtěl někdo vést deskovku nebo larp nebo cokoliv tak se ozvěte mně a já to předám na správné osoby :D )
Autorská citace #1
9.5.2017 09:04 - Ugy
Docela mě štve, že bydlím párset metrů od místa konání, ale v tomhle termínu sem zrovna pryč.
Autorská citace #2
11.1.2018 08:32 - ShadoWWW
Na webu Gameconu se objevila starší dobrodružství z Mistrovství v DrD.
Autorská citace #3
11.1.2018 12:01 - Tarfill
Shadowwwe, ty tam jsou už dlouho...
Autorská citace #4
11.1.2018 18:09 - Shako
ShadoWWW píše:
Na webu Gameconu se objevila starší dobrodružství z Mistrovství v DrD.


Tarfill píše:
Shadowwwe, ty tam jsou už dlouho...


:-D Pobavilo.

A děkujeme za promo, ale příště o pár měsíců později - ještě neběží registrace na další ročník, který bude 19.-22.7.2018. ;-)
Autorská citace #5
14.1.2018 13:55 - exi
ShadoWWW píše:
Na webu Gameconu se objevila starší dobrodružství z Mistrovství v DrD.

doporucil by nekdo, kdo je hral, nektery z nich?
Autorská citace #6
14.1.2018 19:23 - Shako
exi píše:
doporucil by nekdo, kdo je hral, nektery z nich?


Z GC 11 se mi líbila jen ta první část. Dobrodružství pro GC 12, které tvořil Dodo vypadalo v pohodě, byť to není typický dračák. :)
Autorská citace #7
14.1.2018 19:32 - Jarik
exi
Určitě z těch starších doporučuji: O život, Pravdonošové
Pravidlově nezávislé a novější jsou: Božako, Čára zatmění
Autorská citace #8
14.1.2018 19:36 - sirien
To od Errica je v celku hezký, lower level trochu detektivní mystika. Jen je teda starší a je potřeba z toho vyházet ty soutěžní nesmysly co se tenkrát používaly (je to zbytečně lineární aby šlo snadno hodnotit checkpointy kterými kdo prošel a jsou tam nějaké zbytečné cheaty typu že tam sou hard-wired místa kde kouzelník prostě přijde o familiara protože tehdy se na Mistrovství familiaři nějak hateovali)
Autorská citace #9
14.1.2018 19:49 - Tarfill
Jo exi,

něco jsem odehrál a většinu z toho pročetl. Ale jen málo z toho můžu doporučit. Hodně záleží, jak jste s Vaší herní skupinou zvyklí hrát. Pokud znáte hlavně pravidla DrD1.6 a pokud jste např. ještě nehráli moc jiných dobrodružství a jedete hlavně podle toho, co sám vymyslí Váš PJ (nebo Ty jakožto PJ sám vytváříš), budete s tím mít asi všichni problémy.
Pokud ale Vaše družina zná i jiné herní systémy, máte větší rozhled a fantasii a dokážete překousnout, že ne všechno je podle pravidel DrD1.6, leccos pak doporučit lze.

Všechna tato dobrodružství totiž mají něco společné - jsou vytvořené pro konkrétní situaci - soutěž, mimořádný zážitek, něco netradičního apod.
Je to hlavně díky tomu, že jsou vytvořena speciálně na mistrovství na GC a díky tomu nefungují jako běžné zápletky. V podstatě v každém příběhu je použito něco, co běžně v pravidlech nenajdeš, takže hráči, kteří na pravidlech lpí s tím můžou dost bojovat, pokud je před tím důmyslně neupozorníš.

Další poznatek - nikdy jsem nepochopil, jak na GC dokážou odehrát jistou část příběhu v určitém čase. Ačkoliv moje družinka úmyslně nebyla tlačená časem, protože jsme si tu hru chtěli užít po svém, žádný z těchto příběhů jsme neodehráli za celý víkend, natož během cca 14ti hodin, co na to mají čas na GC. Ty časy já osobně nechápu a pokud budeš něco chtít se svojí družinou odehrát, doporučuji počítat s větším časovým rozptylem.

Osobně nejvíc můžu doporučit dobrodružství Údolí a Pravdonošové.

Ačkoliv třeba s Pravdonoši měla moje družinka často problémy typu "kam dál" protože příběh je hodně detektivní a ne každý dokázal potřebné stopy najít, jako zápletka mi tento příběh přijde moc povedený.

Co se týká Údolí, to mě zaujalo ze všeho nejvíc a i hráčům se celkově líbil (hrál jsem jej dokonce se dvěma různými družinami), takže doporučuji. Já osobně jsem si s tímto fakt vyhrál a vytvořil (namixoval) pro to i speciální hudební podkresy a i když jsme to během víkendu nestihli až do konce, u mě to tedy vede.

Na ostatních zveřejněných dobrodružstvích mě vždycky něco odradilo - cestování podivnými sférami, modelky a šaty ve stylu módních přehlídek, podivně vytvořené magické konstrukty atd.
Jen to poslední dobrodružství Čára zatmění jsem moc nečetl a stejně jako s tím z aktuálního posledního ročníku, je opět zase jinak odlišné - v tom, že je zasazen více do staroslovanského stylu, je tam jiný popis vnímání božství a hodně symbolismu, který dává těmto dobrodružstvím opět nový rozměr, takže počtení a inspirace to může být určitě dobrá...

Uvidíš sám, určitě něco zkus. pokud tví hráči na Gamecon nejezdí, mohli by určitě uvítat, když pro ně nějaký ten zážitek připravíš... ;-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.077238082885742 secREMOTE_IP: 44.222.104.49