Kultura

Gurney
31.12.2015 19:32

Hotové překlady

- Základní triáda (PHB, DMG, MM) - ShadoWWW
- Basic rules + Starter Set - ShadoWWW
- Úvodní sada - Essentials Kit - ShadoWWW

- Dobrodruhův průvodce Mečovým pobřežím - Chrochta, Merlin, ShadoWWW, Sirien
- Xanatharův průvodce vším - Log 1=0, Maelik, ShadoWWW, Pan Bača
- Volův průvodce netvory - by Merlin, ShadoWWW, Sirien

- Strádovo prokletí - Pan Bača, Demonica & exi
- Poklad dračí královny - MartinCZ, Pan Bača, Pilchowski
- Hlubina: Dračí loupež - exi, pan Bača
- Drak z Ledového štítu - exi, ShadoWWW, wlkeR, Pan Bača
- Ztracený důl Fendelveru - exi, wlkeR, Pan Bača
- Alcrosský řezník - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Pobřeží snů - Demonica, exi
- Rudá ruka zkázy - Chrochta, exi
- Kaple na útesech - Ugy, Aegnor, Pan Bača
- Hrobka anihilace - Merlin, Pan Bača, Pilchowski, Tarfill
- Sestup do Avernu - exi, Pan Bača Pilchowski, ShadoWWW
- Nádherná zima - Chyba, Pan Bača, Heznick
- Příběhy ze Zejícího portálu - Chrochta, Pan Bača
- Různé doplňky a samostatné dílčí věci vč. nějakých těch dobrodružství: Materiály a odkazy pro pátou edici D&D

Dílčí překlady

Různé
- Witchhunter (Matova classa pro D&Diesel) (by Sirien&ShadoWWW)


Běžící překlady

- Xanathar - ShadoWWW (& Maelik a Log), Chyba
- Misty fortunes - wlker
- Storm Lord's Wrath
- Storm King's Thunder
- Princes of the Apocalypse
- Tasha Cauldron of Everything- Hranolky
- Duchové slaniska- Chrochta



Tasha - zdroj pro SRD
31.12.2020 06:29 - ShadoWWW
Já jsem určitě pro psi jako psionický/psionika. Dokonce se DnD psionikou inspirovalo i DrD, když v Píscích proroctví (modulu Asterionu) přišlo taky s psioniky a jejich implementací pro DrD 1.5.

Že je to okrajová/doplňková část DnD/DrD na tom nic nemění. Tasha je taky jen doplňkový modul, stejně jako tomu bylo třeba v 4E s PHB3, kde byli psionici taky.
31.12.2020 07:12 - sirien
To je hodně divoká úvaha. Psionika v Píscích na mě vždycky působila víc jako inspirovaná psionikou v GURPS (kde je v základní příručce hned za magií, takže jí hráči občas naházeli do hry na jednu hromadu).

Což by btw. dávalo i víc smysl protože můj osobní tip je, že co do RPG víc hráčů u nás potkalo GURPSí psioniku než DnDčkovou - minimálně v relevantní době. Ale to je samozřejmě hodně výstřel od boku a doložit to nemám jak. Každopádně ta forma a schopnosti co si pamatuju odpovídají o dost víc GURPS psionice než DnD pseudo-psionice, a to jak mechanicky tak fluffově (např. co do popisu věci v ofiko povídkách).
31.12.2020 10:34 - York
V DnDčku schopnosti se scifi laděním nejsou historicky nijak mimo, v modulech postavy celkem běžně nacházely havarovaný kosmický lodě a jiný scifi artefakty a ostatně i jedna z možnejch interepretací Vanciánky je, že kouzla jsou vlastně "kusy super vyspělý technologie".
1.1.2021 14:22 - Hranolky
Taky se priklanim k tomu uzivat psionika, sice to muze bejt slovo puvodem ze sci-fi, ale to nic nemeni na veci co to slovo predstavuje a to je ovladani veci mysli atd. takze psi warriora prejmenuju na psionického bojovnika a i jeho ability nalezite prejmenuju/popisu. Howgh
5.1.2021 19:06 - Hranolky
Tak druid, bojovnik a monk jsou nahrani na GD.
7.1.2021 12:05 - cyrasil
EDIT: Presunuto sem

Nekupoval jste nekdo v posledni dobe Volova pruvodce (fyzickou knizku)? Pokud jo, jsou tam uz ty updatovane rasy (bez postihu)?
7.1.2021 17:56 - Zarahel
Já měl za to, že k tomu (úpravy ras) slouží právě Tasha s jejími volitelnými pravidly. Nikde jsem nezahlédl zprávu o reedici Vola nebo jiných knih. (S tím by se trochu vytratila i ona proklamovaná volitelnost nových pravidel, ne?) Nebo je někde nějaké info?
7.1.2021 18:02 - Log 1=0
Tady jde asi spíš o to, že Kobold a Ork měli záporné opravy za rasu a lidi to štvalo, s Tašou to nemá nic společného.
Ale taky jsem neslyšel, že by to revidovali.
7.1.2021 18:08 - Zarahel
Log 1=0 píše:
s Tašou to nemá nic společného.


Aha. Já měl za to, že právě tento "neduh" měla napravit Tasha právě svými volitelnými pravidly. Nebo je to i s Tashou nadále problém?
7.1.2021 20:17 - Aegnor
Můžete tu diskuzi kdyžtak přesunout sem? Tam se ta diskuze hodí víc.
A mimochodem, cyrasile, zkus prosím používat tag A ([url a href="odkaz"]popis odkazu[/url]), je to příjemnější. :-)
7.1.2021 20:31 - cyrasil
Sorry, svoje posty jsem presunul tam.
13.1.2021 16:49 - Hranolky
poustim se tu do sorcerrera a jeho aberrant mind a clockwork soul. sice v klici jsem to nazval jako odlisna mysl, ale premejslim nad Zvracena mysl, vzhledem k popisu v tashe, a prikladu originu.

A clockwork soul, tam je jako mechanicka duse, ale taky to neni to pravy orechovy... naky napady ?
13.1.2021 18:32 - cyrasil
Clockwork orange -> Mechanicky pomeranc. Takze imho bych to bral jako "tradicni" preklad
13.1.2021 18:45 - Gergon
aberrant bych přeložil spíš jako bloudící nebo zbloudilá mysl, toulavá mysl.. Zvrácená je dost negativní výraz.
13.1.2021 18:52 - LokiB
Však ono v DnD má často "aberrant" dost negativní konotace :)
Že na tebe sáhla nějaká "aberace" ;)

... An alien influence has wrapped its tendrils around your mind


Sorcerer: Aberrant Mind
An alien influence has wrapped its tendrils around your mind, giving you psionic power. You can now touch other minds with that power and alter the world around you by using it to control the magical energy of the multiverse. Will this power shine from you as a hopeful beacon to others? Or will you be a source of terror to those who feel the stab of your mind and witness the strange manifestations of your might?

As an Aberrant Mind sorcerer, you decide how you acquired your powers. Were you born with them? Or did an event later in life leave you shining with psionic awareness? Consult the Aberrant Origins table for a possible origin of your power.

Aberrant Origins
d6 Origin
1 You were exposed to the Far Realm's warping influence. You are convinced that a tentacle is now growing on you, but no one else can see it.
2 A psychic wind from the Astral Plane carried psionic energy to you. When you use your powers, faint motes of light sparkle around you.
3 You once suffered the dominating powers of an aboleth, leaving a psychic splinter in your mind.
4 You were implanted with a mind flayer tadpole, but the ceremorphosis never completed. And now its psionic power is yours. When you use it, your flesh shines with a strange mucus.
5 As a child, you had an imaginary friend that looked like a flumph or a strange platypus-like creature. One day, it gifted you with psionic powers, which have ended up being not so imaginary.
6 Your nightmares whisper the truth to you: your psionic powers are not your own. You draw them from your parasitic twin!
Source: Tasha's Cauldron of Everything
13.1.2021 18:53 - sirien
Nevidim tam nic moc zvrácenýho - Tašin popis je takovej pseudo-poetickej, v originech máš věci jako že tě potkal astrální vítr nebo reálnej imaginární kamarád. Šel bych s něčím jako "vzdálená mysl" nebo "zbloudilá mysl", možná "cizí mysl". Teoreticky "přeměněná mysl" nebo "převrácená" mysl, ale víc Lovecraftovsky bych už nezacházel.

Clockwork... je holt fantasy nestylovej mišmaš eklektickej Modronskej clockworkpunk - do Eberronu super, všude jinde na facepalm. Mechnická duše zní ve skutečnosti slušně, ale použitelná by měla bejt i Hodinářská duše nebo tak něco. Pokud chceš do poetičtějších názvů (což ale... hodí se to vůbec v tomhle případě?) tak něco jako "Spořádaná duše" by asi taky šlo.
13.1.2021 19:01 - Hranolky
hmmm. aberrant ground a aberration je oboje prelozeno jako zruda, ale zase to prekladat jako zrudna mysl se mi nechce, ale zarovne se mi to nechce prelozit jako vzdalena, zbloudila. protoze clovek kdyz si precte ty schopnosti co to dostane a jak pak vypadaj nebo co se pri nich deje, je proste pro nekoho kdo ma tu mysl nakym zpusobem zvracenou, nebo pokrivenou. Ha Pokřivená mysl. a je to panove, problem vyresen
13.1.2021 19:07 - sirien
Hranolky: hej, takhle se překládat úplně nedá. Musíš brát v úvahu, že angličtina je silně kontextovej jazyk a slova tam (narozdíl od češtiny) mění významy a sílu vyznění podle toho, v jaké větě / odstavci / sdělení se nachází. Tj. aberrant někdy může znamenat něco fakt negativního - a jindy nemusí.

Jinak Pokřivená je podle mě stejně špatný (přestřelený) jak zrůdná a stahuje to vyznění toho oboru někam hodně negativnějc, než jak vyznívá v originále.

(Btw. až tohle bude done tak mi prosím sepiš finální podobu věcí, ať můžu updatenout naše texty - dík)
13.1.2021 19:20 - Hranolky
samozrejme ze beru kotext v potaz, proto se tu o tom bavime a nemrskam tam jen to co mi prijde nejlepsi, nebo na jazyk. ale pokud schopnosti delaj to, ze ses pokrytej nakym hlenem nebo slizem, nebo misto oci mas jakasi senzoricka tykadla, popripade z tebe vyzaruje nadprirozene svetlo, a s kazdym koho vidis muzes mluvit telepaticky. tak takova osoba mi prijde fakt divna a bohuzel ve spatnem slova smyslu. netekre veci proste nejde vykreslit pekne. ale pokud opravdu sejde na tom aby to nebylo brano negativne nazvu to jak jsem zamyslel puvodne nebo nakou variantou co jsi vypsal
13.1.2021 19:21 - Jezus
Co Poznamenaná mysl?

Tím cizím kontaktem... Je to creepy, ale není to úchylný :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11191010475159 secREMOTE_IP: 3.90.187.11