Pravidla

sirien
28.2.2014 01:56
Fate Core (4e)
Tahle diskuse je určená přímo pro pokec o Fate (Core) jako systému popř. novinkách; další věci (FAE atp.) kdyžtak tam, kde patří :)

Dotazy pravidlům - možná nejdřív mrkněte do níže odkázaného FAQ článku

.

Zrcadlová diskuse k FAE (popř. "Rozcestí")
16.7.2020 10:25 - Gurney
Než si budeš hrát přímo s proškrtáváním aspektů, možná zkus nejdřív jejich fungování a la Příběhy Impéria (aspekty krmené FP, ale používají se na reroll nebo změnu jedné kostky na [+] ), případně i s dodatečným houserule, že [-][-][-][-] nelze přehodit. Že nemůžeš jít nad maximum toho, co bys dokázal bez použití aspektu, je dost poznat. A zajímavá řešení, hlavně pro méně cinematické žánry, má nejen FATE, ale i původní FUDGE.
16.7.2020 12:47 - sirien
Tohle řešení ve skutečnosti funguje rozumně jen pokud máš ve hře jen aspekty postav - se situačníma to přestane dávat smysl. (Tady je fakt cítit že PI skáčou mezi 2e až 3e)
14.8.2020 13:48 - sirien
Sorry za to vulgární odtržení, ale tvorba "one to catch them all" diskusí je spíš kontraproduktivní...

Centrální systémová diskuse by měla fungovat jako rozcestník a centrum pro info o novinkách atp., ne jako děvka pro všechno ve který se pak po 100 stranách už nikdy nic nedohledá.
21.8.2021 22:43 - sirien
Dočetl jsem Fate Space Toolkit. Jakože... už dlouho sem nebyl tak nečekaně zklamanej - a zrovna od Evil Hatu :(

Můj povšechnej dojem je že to je 180 stránek zbytečného textu kde se míchá generická recyklace základního System Toolkitu s generickými texty k žánru a vlastně to nic nepřináší.

Pět popsaných settingů je spíš jakože nic než moc - vyjma toho druhého, ve kterém si už Evil Hat se svojí wokeness překročil hranice vkusu a mám dojem že to je spíš blbej vtip.

Jestli zbytek těch Toolkitů vypadá takhle, tak teda jako potěš.
21.8.2021 23:45 - Log 1=0
Co znamená slovo cosacký? Kdo jsou minoritní sestry? Popravdě nevím , co si pod těmi pojmy představit.
22.8.2021 00:16 - sirien
Aha, lol, sorry... mají být kozačky. Jakože ženy od kozáků. Netušil sem, že kozáci sou v angličtině cossacks a myslel sem že to je nějaká WTF minorita. Pointa je že to je prostě minorita ze sovětského svazu a hraješ výslovně její ženské příslušnice. (Zatímco abych byl fér, za ty černochy můžeš hrát i chlapy - dokud to nejsou bílí muži (že musej bej hetero sem si tam přihodil pocestě jako... vlastně bohužel ne hyperbolu).

Ten setting je alter-historie kdy SSSR udržely krok ve vesmírných závodech. Aktuálně je Zemská orbita, Měsíc, Lagrangeovy body zaplevelené vesmírnými stanicemi a nukleárními zbraněmi. Hraješ zverbované sovětské kozačky a americké minority co ve vesmíru zkouší překonat své rozdíly a vybudovat novou lepší společnost, zatímco USA brání v tvorbě Velké Zlé Věci (kde jedna z možností je snaha kolonizovat Mars "pravými američany", ehm - hloupému napověz, že...)

Jakože z tohodle settingu sem mlátil hlavou do stolu (bych mlátil, kdybych zrovna tenhle nečet v metru na mobilu) a je to krásná ukázka toho jak je zajímavé a cool prostředí zruinované křečovitou snahou bejt woke.

Popravdě, přišlo mi to tak špatný, že nevědět, že to Evil Hat myslí vážně, protože Evil Hat, tak bych to prostředí považoval za ne úplně špatnou parodii na woke obsah. (A jako... když nad tim přemejšlim, tak jako parodie by to fungovalo dobře.)
22.8.2021 00:33 - Log 1=0
Aha, díky.
No, je to tak absurdně přepálené, že se vážně těžko věří, že je to míněno vážně. Ale tys to na rozdíl ode mne četl, takže mi nic jiného nezbývá.
22.8.2021 01:24 - sirien
Hlavně to je křečovitě prvoplánovité. Žádná backstory, žádný cool reasoning, prostě to tak je aby to tak bylo, protože (no) reasons. Což je prostě fakt špatné zpracování.
29.12.2021 11:25 - sirien
Neví někdo, co se sakra stalo s blogem Freda Hickse?

Všechno je přesměrovaný na wikipedii a hlavní stránka na wiki článek o parasociální interakci.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.057467937469482 secREMOTE_IP: 3.230.128.106