Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
6.3.2017 21:03 - LokiB
York: resp. ještě spíše v klasických hrách hraných oldskoolovým stylem :)
a otázkou je, jestli by si házel v klasických hrách strážce na to, že se mu povede zastrašení, nebo hrdina na to, že se mu povede zastrašení odolat, nebo si házeli oba proti sobě ....
6.3.2017 21:20 - York
LokiB píše:
resp. ještě spíše v klasických hrách hraných oldskoolovým stylem :)


Nope. V oldschoolu by se na tohle neházelo, prostě by se to odehrálo in-character. Hod na rozklepání kolen je až middleschoolová záležitost.
6.3.2017 21:29 - LokiB
Yrok: je fakt, že oDnD používaly moral checky jen pro NPC resp. monstra, za PC rozhodoval hráč a číselný efekt přímo strach/obavy neměly. máš recht
6.3.2017 22:01 - Log 1=0
Takže jsem nejspíš chápal pravidla blbě, a navíc se mi to předtím líbilo víc. No super. Pokud bude hráč chtít, vždy uspěje. Jen z toho občas bude mít starého čerta. Vlastně ne, bude si moct popsat situaci. A to se vyplatí. Ach jo.
6.3.2017 22:03 - Sarsaparillos
Log 1=0 píše:
Pokud bude hráč chtít, vždy uspěje.

Že do toho vstoupím - to jsi vyvodil přesně ze které části příkladu? Je to podle mne chybné pochopení a pokud to půjde, pomohu s nápravou.
6.3.2017 22:32 - Sparkle
Já furt nechápu, proč by v tom scénáři s mostem mělo dojít k souboji mezi hrdinou a strážcem.

Hrdina by nejspíš na most vůbec nevlezl, kdyby viděl, že na druhý straně se nachází ozbrojený nepřátelský individuum, který by stihlo přesekat všecka lana dřív, než by on stihl těch 15 metrů přejít. Vzal by to jinudy.

Kdyby se náhodou rozhodl vlýzt na most, a zároveň by ignoroval strážcovu výzvu na hození váčku s penězma, a lezl po mostě dál, tak strážce odsekne všecka lana až na jedno (na to by si ani nemusel házet, to je triviální úkon na pár vteřin pokud má meč) a pak nechá dobrodruha viset na tom jednom laně a zeptá se ho, jestli teda dostal rozum a hodí mu ten váček nebo ne. Kdyby dobrodruh nedbal a lezl dál, na tom jednom laně, tak myslím že cokoli strážce proti němu udělá je autosuccess a hrdino odpočívej v pokoji.
6.3.2017 22:36 - Log 1=0
To byl jen takový kec, který se objevil v době vývoje DrD II. Teď to byl spíše emotivní výkřik. Problém s příkladem byl jinde.
6.3.2017 22:38 - MarkyParky
Log 1=0 píše:
Budete v revizi měnit terminologii? Protože most, který mi lstivě zvyšuje ohrožení, mi (i když vím, že to je mechanický termín, co nic fikčně neznamená) evokuje mimika z D&D případně japonské příšery z oživlých věcí.


Ač to říkám nerad, nebudeme.

Log 1=0 píše:
Pokud bude hráč chtít, vždy uspěje. Jen z toho občas bude mít starého čerta.

Nope. Možné výsledky jsou:

Vítězství Strážce:
=> Strážce má plný úspěch, Hrdina prohrává. Ve fikci se stalo přesně to, co chtěl Strážce, nestalo co chtěl hrdina. Mechanicky má Hrdina vyšší Ohrožení.
Případné vyčerpání hrdiny:
=> Strážce má částečný úspěch, Hrdina prohrává. Ve fikci se stalo cca to, co chtěl Strážce, ale hrdinovi to zkomplikovalo situaci jinak, než Strážce čekal. Nestalo se, co chtěl hrdina. Mechanicky má Hrdina vyšší Ohrožení a přišel o Vliv.

Vítězství Hrdiny:
=> Hrdina má plný úspěch, Strážce prohrává. Ve fikci se stalo přesně to, co chtěl Hrdina, nestalo co chtěl Strážce. Mechanicky má Hrdina žolíkovou Výhodu.
Případné vyčerpání Strážce:
=> Hrdina má částečný úspěch, Strážce prohrává. Ve fikci se stalo cca to, co chtěl Hrdina, ale nepomohlo mu to tak moc, jak čekal, pže Strážce si byl ochotný zkomplikovat život. Nestalo se, co chtěl Strážce. Mechanicky má Strážce vyšší Ohrožení a přišel o Sudbu.


Log 1=0 píše:
Vlastně ne, bude si moct popsat situaci. A to se vyplatí. Ach jo.

Nezapomínej, že "popsat si situaci" v DrDII neznamená jen okecat nějaká ořezaná HPčka. Je to v podstatě "pravomoc určit, jak bude scéna pokračovat". Ano, Jerson nám svým vymezením herního stylu tohle právo ořezal (nesmíš určovat jednání protivníka, nesmíš přidávat nové prvky), ale pořád tam to právo je a vítězstvím jsi získal moc nad scénou.

A to se opravdu vyplatí (bez ironie).
6.3.2017 22:48 - Aegnor
Sparkle píše:
Já furt nechápu, proč by v tom scénáři s mostem mělo dojít k souboji mezi hrdinou a strážcem.

Ale takhle pak můžeš zahodit jakoukoliv situaci, na které chceš názorně předvést mechaniky.

MarkyParky píše:
Strážce má částečný úspěch, Hrdina prohrává.

To je součást revize? Protože z pravidel si vybavuju spíš remízu, než částečný úspěch.

MarkyParky píše:
díky které Hrdina svou Výhodu nedostane (úplně se nabízí, že by taky vlezl na ten most).

Ano, mám výhodnou pozici a zbavím se jí, čímž získám výhodu. Dává smysl.
6.3.2017 22:49 - York
Sparkle píše:
strážce odsekne všecka lana až na jedno


Tohle by udělal jen jednou, pak už by si tam nikdy "nevydělal". Pokud teda nemá v zásobě pár kotoučů dostatečně silného lana, aby se z něj dal dělat podobnej most. A když by přesekal úplně všechno, tak dohrál úplně, protože sám most přes propast nepostaví.

PS: Heh, chtěl jsem ukázat, že přeseknutí tlustého lana nemusí být až taková brnkačka a trefil jsem zrovna tohle ;-)
6.3.2017 22:53 - Sarsaparillos
Aegnor píše:
To je součást revize? Protože z pravidel si vybavuju spíš remízu, než částečný úspěch.

Jop, remíza se z revize vymýtila.
Aegnor píše:
Ano, mám výhodnou pozici a zbavím se jí, čímž získám výhodu. Dává smysl.

Nope. Výhodu chtěl hrdina a vyčerpávající se stráž se rozhodne zhoršit si svou vlastní situaci (zvýšení ohrožení) za cenu toho, že hrdina výhodu nezíská (takže ji ve výsledku nemá ani jeden).
6.3.2017 23:05 - MarkyParky
Ninja'd.

EDIT: Doplňující informace - zrovna jsem koukal na datum vydání prvních oprav. Remíza je venku už více jak dva roky.
6.3.2017 23:20 - Sparkle
York píše:
Tohle by udělal jen jednou, pak už by si tam nikdy "nevydělal".


V momentě, kdy jeho zamýšlená oběť ignoruje výzvu k vydání peněz a vrhá se za ním přes rokli navzdory silně nevýhodný pozici, už myslím že nebude řešit ani tak vydělávání peněz, ale spíš vlastní kejhák. Kromě toho, reálně, pokud by bandita opravdu vybral od dobrodruha prachy, zdekoval se a nechal ho jít dál, pak s velkou pravděpodobností dobrodruh při příchodu do prvního městečka nahlásí strážím přítomnost bandity a hlídka vyšle k tý rokli někoho patrolovat, takže bandita zvládne ten svůj štyk udělat tak max 3x než to tam začne bejt fakt horký.

York píše:
PS: Heh, chtěl jsem ukázat, že přeseknutí tlustého lana nemusí být až taková brnkačka


Jestli tam bandita kempí dlouhodobě a má v tom praxi, tak si ta lana připraví, aby je mohl v mžiku přeseknout / odvázat, kdyby se mu oběť zkoušela stavět na odpor.

Aegnor píše:
Ale takhle pak můžeš zahodit jakoukoliv situaci, na které chceš názorně předvést mechaniky.


Když je základní premisa celý situace nesmyslná, těžko se smysluplně předváděj mechaniky. Jako určitě by se to dalo vytunit, aby dalo smysl, že se bandita postaví tváří v tvář do boje na blízko hrdinovi ignorujícímu jeho výzvy a lezoucímu k němu. V tuto chvíli to tam ale nevidím.
6.3.2017 23:20 - Jerson
Na to, že jsem chtěl jen nechat si ukázat nastavení ohrožení a jeho změny se to dost rozjelo. Odepíšu zítra.
6.3.2017 23:40 - sirien
MarkyParky píše:
Je občas zajímavé sledovat, jak lidé, co dobře znají nějaký systém, vnímají jednoduchost v úplně jiných měřítkách, než ostatní.

Neudělal sem vůbec nic, co by nedal dohromady někdo, kdo si jednou přečetl Fate Core a má ho u ruky.

Rozdělit prostředí do zón s aspekty - triviální.
Protivník jako bezejmenné NPC - triviální.
Pád do rokle jako útok - jednoduché (pokud si četl i příklady)
Most podle fraktálu - jednoduché (popsáno v Extras)
Přidělení situační výhody pobudovi - jednoduché (pokud si četl i rámečky)

Jediné, kde sem proved něco složitějšího, je ta poznámka, že vezmu případný následek mostu a použiju ho proti těm, co se na něm nachází - tam už protáčím fraktál podle Silver rule způsobem, co je sice snadný, ale chce to mít "trošku v oku".

Že tam je pět věcí - hej, je, ta scéna je nějak popsaná a pokud čteš popis v systému, co neznáš, tak to nikdy neni úplně triviální, že. Ono viz ten Tvůj popis Apocalypse world řešení...

MarkyParky píše:
A taky je vidět, jak nám ta sdílená imaginace moc nefunguje, když já dávám Strážci vyšší vliv než tělo (v DrDII), resp. vyšší vykecávání se, než boj (v PI), zatímco tys to pojmul přesně opačně.

Já se Ti přiznám, že sem Jersonův popis nijak moc pozorně nečet. Ani Tvoje vysvětlování. Vlastně ani celou tuhle diskusi. Dokonce sem přehlíd i Lokiho a Logovu výzvu aby to tu někdo popsal i v jinym systému a našel sem jí až dál odcitovanou (nebo komentovanou).

Tak sem se k tomu vrátil a poctivě řádek po řádku to tu čtu až od oné chvíle kdy si Loki řek o ukázku ve Fate, tu scénu sem si tak nějak poskládal zpětně z toho co sem si tu zapamatoval při těch vašich asi 5 sem tam přehozech jejího popisu...

...v důsledku mi je ale ve Fate dost jedno, kterej skill tomu týpkovi dám vyšší a kterej nižší.

(Jo, taky sem zapomněl, že má mít 1 čtvereček stresu, samozřejmě)

MarkyParky píše:
Hrdinu most ani propast ani Strážce zatím nikterak bezprostředně neohrožují, ale je v situaci, kdy je bude muset nějak řešit, tahá "za kratší provaz" a alternativou je jít týden jinudy. To zní jako malá komplikace, dávám Ohrožení 3.

Hm. Jako GM bych dal na začátek rozhodně 2, možná dokonce 1. Postava stojí před mostem, na pevné zemi, nic jí neohrožuje a její alternativy k přechodu mostu mi jsou v danou chvíli ukradené - efektivně si může dělat co chce na pohodu, dokud na ten most nevleze.

Zvyšovat ohrožení je něco co podle mě dává smysl až ve chvíli, kdy se dostane na ten most nebo do interakce s tím strážcem.

(nechci Ti kecat do systémového vysvětlení DrDII, jen mi přijde, že začít na 3 je kotnraintuitivní, což Ti zhoršuje vysvětlovací pozici...)

MarkyParky píše:
Mám to dobře?

Plus mínus. Zvládnul bys to odehrát ("správně" as written), ale radši si to ještě vysvětlim sám, pokud se neurazíš :)


LokiB píše:
jestli to dobře chápu, to je zatím jen popis základního porstředí, scény.
a jaky by se to odehrávalo z toho setupu?

Sorry. Psal sem to před odchodem na trénink, tak sem víc už to samotné vyhodnocení nepopsal.

Dodám to v dalšim postu.
7.3.2017 00:20 - LokiB
Sparkle píše:
V momentě, kdy jeho zamýšlená oběť ignoruje výzvu k vydání peněz a vrhá se za ním přes rokli navzdory silně nevýhodný pozici, už myslím že nebude řešit ani tak vydělávání peněz, ale spíš vlastní kejhák. Kromě toho, reálně, pokud by bandita opravdu vybral od dobrodruha prachy, zdekoval se a nechal ho jít dál, pak s velkou pravděpodobností dobrodruh při příchodu do prvního městečka nahlásí strážím přítomnost bandity a hlídka vyšle k tý rokli někoho patrolovat, takže bandita zvládne ten svůj štyk udělat tak max 3x než to tam začne bejt fakt horký.


Tohle si nabíhá do situace, kdy má někdo jasnou představu, jak by podle něj měla nějaká situace PROBÍHAT ... a pak se neshodne s ostatními, kteří mají svou vlastní, odlišnou představu.

Kupříkladu nakolik je daný "strážce" opravdu bandita a nakolik "oprávněný výběrčí" (protože se třeba o most taky stará a opravuje ho, když je třeba) ... to hráči/postavy nemohou často tušit, a přijde mi, že to bylo tebou do scény dodáno, pakliže nemají dopředu avízo "jooo, u mostu, no tak tam je starej Pincek, bandita jeden ..."

Takže říc si jen "kašlu na něj, přejdu a kdyžtak ho sejmu" si může snadno naběhnout do toho, že si v nejbližším městečku přijdou stráže pro hrdinu stráže pro vraždu Strážce mostu. A dobrodruh nebude za hrdinu, ale za banditu.

Vida, jak rozdílné může být vnímání jednoduché scény :)

sirien píše:
Sorry. Psal sem to před odchodem na trénink, tak sem víc už to samotné vyhodnocení nepopsal.
Dodám to v dalšim postu.


vůbec se neomlouvej, já děkuju, že se ti do toho chce. Tu statickou část na Fate popisu si nějak představit dokážu, nejasnosti mám hlavně s tou dynamickou, tedy jak se jednotlivé mechniky uplatňují, ovlivňují a také kam to vlastně mechanika má tendenci postrkovat.
nakolik je fraktálování jednoduché se nechám ještě překvapit.
7.3.2017 00:33 - sirien
Ok. Takže vyhodnocení scény ve Fate.

Setup scény je popsaný v dřívějším postu kde je i pár poznámek k tomu jak se k tomu dojde (pro záznam: není to 100% vyčerpávající, Fate by mi dokázal dát i další možnosti, ale nechme je teď stranou - co tam je je takový "základ" k němuž podle mého nejlepšího svědomí dojde i začátečník)

Pro názornost si teda vyberu nějaký ten specifický úvodní setup dial:

PŘEDPOKLADY
- uvažuju základní skill list z FC (z "příkladové hry" Hearts of Steel) včetně všech jeho "efektů" (jaký útok se brání kterou dovedností atp.)
- v prvním případě uvažuju ve hře neexistenci, resp. nepoužívání social combatu a social mechanik obecně (minimálně jako "běžné" mechaniky)
- na scéně je právě jedna PC a GM má tudíž na ruce právě jeden bod osudu
- rozsah je daný tím, že tu pro lidi co případně neznají Fate rovnou i rozepíšu všechny "standardní" efekty všech hodů


SETUP

Prostředí - zóny
Cesta před a za mostem: *Úzká horská stezka
Rokle: *Zatraceně hluboká rokle. Pád: A +10 proti Atletice/Kondici
Most: *Ztrouchnivělý provazový most.
- Překonání +3
- Automatický boost proti fyzickým akcím z mostu.
- Obrana: 0, Stres: [2], Následky: [3] s vyvoláním proti komukoliv na mostu.
- Počet zón mostu: 2.

Lapka - Slušné (+2) bezejmenné NPC
*Samozvaný výběrčí
*Fskutečnosti místní pobuda
+2 Boj
+1 Provokace.

Situace
Lapka má do začátku *Dobré postavení (2 vyvolání, ne naráz)
Lapka tvoří překážku na hranici poslední zóny mostu a zóny cesty za mostem.


VYHODNOCENÍ - SIMPLE

Hero přijde k mostu, lapka na něj zakřičí, že přechod je za poplatek. Vymění si pár keců přes rokli, až to hráče přestane bavit a rozhodne se, že lapkovi na druhé straně vysvětlí ručně, jak to s tím mýtem má být. Po sem bez hodu.


Výměna 1

Hero vstupuje na most. Hází si Atletikou na akci Překonání proti Dobré (+3) obtížnosti (aspekt mostu).
- úspěch se stylem: úspěch + boost (fikčně něco jako "hero na most správně odhadl a vybral si správná lana na která šlapat, stojí jistě" atp.)
- úspěch: úspěch
- remíza: úspěch, ale... může to stát čtvereček stresu (protržené lano, propad, odřeniny...), teoreticky boost protistraně (to je v dané situaci ale dost blbá volba - drobná cena by měla být něco, co hráč "radši přijme", asi bych mu naznačil co se může dít a nechal ho si vybrat... technicky může i "jen" něco pustit z ruky nebo se rozhodnout že udělá krok zpátky a radši ztratí akci, ale na to by úplně dojít nemělo)
- neúspěch neúspěch nebo úspěch za výraznou cenu. V dané situaci bych jako hráč radši ztratil výměnu a vybodnul se na to, ale hardcore hráč by mohl vzít třeba drobný následek (vymknutý kotník) - v téhle scéně jak je popsaná (!) bych možná i uznal "jenom" boost protistraně, kdyby hráč chtěl...

Pozn.: Za určitých okolností by zde lapka mohl klást pasivní opozici - ze zadaného popisu situace tomu tak ale moc není, navíc s hodnotami ze zvoleného setupu by to pro něj ani nebyla nijak super dobrá volba

Lapka (pokud si Jersonovo zadání pamatuju správně?) se rozhodl na hrdinu řvát a fakticky ho zastrašovat, ať se podřídí jeho podmínkám a nesnaží se probít. Efektivně jde o akci Vytvoření výhody proti hrdinovi, hází si Provokací proti hrdinově Vůli:
- úspěch se stylem: úspěch, vytvoření výhody se 2 volnými vyvoláními. Hrdina je těžce rozptýlen a znejistěn lapkovým sebevědomím, jeho řvaní ho při přechodu mostu těžce rozptyluje.
- úspěch: úspěch, vytvoření výhody s 1 volným vyvoláním. Viz výše, ale prostě méně výrazné.
- remíza: lapka nevytvoří výhodu, ale získá posílení - hrdinu jeho řvaní fakt otravuje, takže se mu blbě přechází most nebo má z lapky větší respekt (ten týpek si vybral fakt dobrou situaci, možná ví, co dělá atp.)
- neúspěch hrdina lapku vesele ignoruje (s tou roklí pod nohama asi ne až tak moc vesele, ale prostě...)
- hrdina v obraně uspěje se stylem Hrdina dostane boost. Nejspíš prohlédne lapkovo drsné řvaní a uvědomí si, že se za ním skrývá zoufalá snaha hrdinu zastrašit (nebo tak něco).

Lapkou vytvořená výhda (v případě, že lapka uspěje) bude nejspíš něco jako *Zastrašení nebo *Brutální obavy nebo *Těžký respekt (k lapkovi). Ať už to bude cokoliv, je to aspekt. Aspects are always true. Dojde ke dvěma věcem:
- Dokud hrdina aspekt nepřekoná, nebude moci dokončit záměr, tj. přejít z mostu na pevnou zemi, protože mu v cestě stojí lapka "chráněný" tímto aspektem. (Teoreticky by mu aspekt mohl bránit i v prostém pokračování vpřed, ale já sám bych to takhle daleko asi nehnal).
- Lapka získá volná vyvolání, což dá jeho hodům výhodu proti hrdinovi popř. mu to dá možnost hrdinovi dost ztížit život (např. tím, že přihodí své volné vyvolání proti hrdinovi při jeho dalším hodu na překonání mostu).


Výměna 2 až X, než se hrdina dostane na kraj mostu

...probíhají +- stejně, jako výměna 1


Výměna X+1, kdy je hrdina na druhém konci mostu

Hero se pokusí přejít na pevnou zemi. To je překonání hranice zóny, která je bráněná lapkou. Jde o akci překonání proti akci obrany lapky (ehm - technicky úplně as written by to měla být aktivní opozice, ale z kontextu lapkovi rád dovolim obranu - ono se to až tak moc zase neliší). Náročnost je: +3 (počítám horší z aspektů zón, tzn. most, protože sem prostě sketa GM - hodnější GM by to dal za +2 základu a fluffy GM by mohl dokonce říct, že základ je +0, protože pevná zem na druhé straně je ok - to bych osobně nebral, protože ta hranice je bráněná NPCčkem, takže by to mělo být přinejmenším těch +2), dále dalších +2 za boost který most dává proti všem akcím z něj konaných (lapka ho určitě rád použije, tak proč ho nepřičíst rovnou), to je hezkých +5 proti lapkovi (který v danou chvíli určitě rád i použije případná uspořená volná vyvolání na různé aspekty a boosty, co mu zbyly nebo co do té doby nabral):
- úspěch se stylem: úspěch + boost (lapka hrdinu těžce podcenil a ten se přes něj z mostu doslova převalil - nebo tak něco)
- úspěch: úspěch (hrdina se přes lapku probil na pevnou zem)
- remíza: úspěch, ale... viz výše. (Osobně bych byl skoro na hraně tomu vyřešit tuhle remízu podle vzoru akce útok a říct, že to je neúspěch, ale hrdina získal boost - není to úplně as written, ale nemá to k němu moc daleko)
- neúspěch (úspěch lapky) neúspěch, hrdina zůstal přišpendlený na mostě a lapka si drží svou pozici (pokud byste lapkovi dali pouze aktivní opozici, hrdina by pak mohl uspět za cenu - v tuhle chvíli asi ne úplně špatná volba. Řešení viz výše.)
- lapka uspěje v obraně se stylem (pouze, pokud ste lapkovi dovolili akci obrana - při pouhé aktivní opozici tato možnost neexistuje). Hrdina neuspěl, zůstal na mostě a lapka dostane boost. Fikčně to znamená, že hrdinu zamlacuje na mostě do země, resp. spíš do rokle.

Hrdina nemůže útočit, protože není ve stejné zóně. Teoreticky by na to mohl mít nějaký trik nebo zbraň, která mu to umožní, ale jako GM bych se na něj v takové situaci koukal hodně křivě, protože představa boje např. kopím ze ztrouchnivělého provazového mostu... to je dost Exalted style. A kdybysme hráli Exalted, tak tuhle scénu asi neřešíme, protože Solar by k lapkovi buď ladně přeskočil z místa nebo by si k němu volným krokem došel po ztrouchnivělém provaze jakoby se nechumelilo a pak by lapkovi vysvětlil, co to kurva znamená srát vyvolené Neporažené- sorry, nechávám se unést.


Lapka zde nejspíš vyhlásí akci útoku, protože to dává dokonalý smysl - stojí na pevné zemi, má kopí, počítá s danou situací. (Formálně bych mu na to musel dát zbraň nebo trik, aby mohl útočit do vedlejší zóny, ale předpokládám, že kdybysme hráli takhle fundamentálně, tak by to bylo součástí setupu scény nebo bysme měli rozpracovanější zbraně a kopí by to dovolovalo atp.)

Tohle asi nemá smysl rozepisovat - lapka si hodí útok, hrdina si dá obranu Atletikou nebo Bojem. Protože sem sketa GM, tak řeknu, že obrana je formálně akce a most dává boost proti všem akcím z mostu konaným... takže by lapka útočil se základem +4. Plus co do toho zvládne narvat z vyvolání a boostů, co mu zbyly.

Tady je otázka iniciativy... začal sem to popisovat z pohledu hrdiny, protože ten vstoupil na most jako první a tím zahájil házení kostkami - teď si uvědomuju, že by to mělo být spíš naopak. Stát se mi to ve hře, tak bych při dosažení konce mostu pořadí obrátil, aby lapka vždy dostal možnost zaútočit aspoň jednou na hrdinu, co je pořád ještě na mostě. Což je as written řešení, i když při hře bych se sám nad sebou ušklíb že sem to trochu nedomyslel


Další výměny

...jsou normální konflikt odehrávající se podle běžných pravidel, s tím, že předchozí přechod mostu nejspíš předal stranám nějaká ta posílení a volná vyvolání atp.

Důležitá věc, co se stane - aspekty související s přechodem mostu (vytvořené výhody) buď zmizí, nebo musí být přejmenovány. Případně jde jejich volná vyvolání přenést (nebo z části přenést) na jiné aspekty, co dávají smysl.
7.3.2017 00:35 - Sparkle
LokiB píše:


To ale na situaci nic nemění, tady je podstatný že bandita / strážce zná svoje možnosti a možnosti střetu na mostě. Do konfrontace se pustí tehdy, pokud bude vidět, že to dá. Jakmile bude mít pocit, že už to nebude muset dát, tak zdrhne / přesekne lana. Takže buď autosuccess nebo no fight.
7.3.2017 00:40 - sirien
TLDR předchozího postu

Setup: 4 zóny, cesta před mostem, most, cesta za mostem, rokle. Most je *Ztrouchnivělý provazový most, překonání +3, dává boost proti všem akcím z něj konaným. Má obranu 0, jeden stres 2 a jeden následek 3 co se případně vyvolává proti postavám na mostě.

Lapka: Slušná bezejmenná NPC, má do základu výhodu zdarma a 2 volná vyvolání na ní.


1. a další kola:
- hrdina si hází Atletikou proti obtížnosti mostu
- lapka si hází zastrašování jako Vytvoření výhody proti hrdinovi

kolo kdy hrdina dojde na konec mostu:
- lapka si hází na útok s bonusem za most
- hrdina si hází na překonání hranice zóny (atletikou proti lapkovi)



Co jsem zapomněl:

Pokud se lapka rozhodne zničit most, hází si proti statické obtížnosti 0. Most dostává damage jako postava, když je zničený, tak... se asi hrdina pokusí Atletikou chytit toho kusu na kterém padá, aby zůstal aspoň zavěšený na druhé straně a skusil se vyškrabat nahoru? Rozhodně lepší než spadnout do mé super evil +10 rokle...
7.3.2017 00:48 - Aegnor
Sparkle píše:
Do konfrontace se pustí tehdy, pokud bude vidět, že to dá. Jakmile bude mít pocit, že už to nebude muset dát, tak zdrhne / přesekne lana. Takže buď autosuccess nebo no fight.

A co když hrdinu podcení/přecení efektivnost mostu? Pak je to taky autosuccess nebo no fight?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10295295715332 secREMOTE_IP: 3.236.147.122