Kultura

Magus
24.9.2009 08:38
Nejlepší spisovatel všech dob?
Kdo je podle vas ten nejnej spisovatel/ka?
Autorská citace #41
28.9.2009 23:34 - Colombo
Timura jsem opravdu nečetl. Ve věku 12-15 let jsem četl Dragonlance, to mě moc nechytlo, Pána Prstenů, to mě taky moc nechytlo, Silmalirion, to mě chytlo, Hobit/Hobbit, to mě chytlo, Kytici, to mě chytlo, Mamutí knihu techniky a jiné další encyklopedie, to mě chytlo, stejně jako Staré řecké báje a pověsti od Eduarda Petišky, to mě taky chytlo. A spoustu dalších. Foglarovky, a podobná doporučovaná četba pro děti mého věku, mě vůbec nechytly.
Autorská citace #42
29.9.2009 00:43 - Element_Lead
Ja jsem nechutnej knihomol a precet jsem uplne vsechno co prislo pod ruku. Navic se stal maly zazrak a mistni dum deti a mladeze vyklizel nejaky mistnosti plny knih a mel sem dovoleno si odnest co budu chtit. A celou 7 tridu jsem se tam vzdy na ceste domu stavoval a cpal si k ucebnicim knizky. Co se do batuzku veslo. A pak to nesl 4 kilometry domu. Bylo to pekelne tezky, ale bylo to uzasne dobrodruzstvi :P Na zaprasene pude plne pavucin zkoumat ruzne tituly s tim, ze si musim peclive vybrat, protoze nemuzu odnest vse. Nakonec jsem si udelal doma slusnou knihovnu s nekolika stovkami knih. Prevazne jsem v tom veku bral Kodky. (knihy odvahy a dobrodruzstvi:) a mel jsem snad vsechny co vysly do te doby.
Autorská citace #43
29.9.2009 08:03 - Merlin
Yash: bylo to o skupině spratků v SSSR za dob okupace německými vojsky, kdy tito malí delikventi ničili soukromý majetek grafity ve tvaru pěticípé hvězdy vyvedené v purpuru. Činili tak především tehdy, kdy nebyl majitel nemovitosti doma z důvodu svého pobytu koncentračním táboře, potažmo v ozbrojených silách v průběhu vojenských operací v poli. Tuto skupinu chuligánů vedl samozvaný vůdce gangu přezdívaný Timur. Toť ve zkratce...
Autorská citace #44
10.9.2010 12:32 -
Argonantus (už mne to zase zapomnělo..)

1) Timur a jeho Sparta je sice dětská kniha, ale mezi nejlepšími spivovateli (tedy díly spisovatelů) nemá zjevně co pohledávat.

2) Magusova prostá otázka může mít prostou odpověď - třeba Tolkien. V jistém smyslu určitě ano, pokud hledáte moderní mýty. Lepší autor tohoto druhu mne nenapadá - jen několik stejně dobrých. Melville, Poe, Bradbury, Barker, snad Gaiman.

3) Magus by měl zadat bližší vyhledávací parametry.
Třeba - nejlepší spisovatel na téma ženské otázky, kde se děj odehrává v Jižní Americe v době druhé světové války, a hrdinka začíná na M.
Autorská citace #45
10.9.2010 13:25 - Vannax
Co je to ženská otázka?
Autorská citace #46
10.9.2010 14:57 - Argonantus
Říkalo se tak feministickým tématům. Řešení dle parametrů samozřejmě neznám; to byl jen takový příklad... možná zajímá Máguse něco jiného...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.071476936340332 secREMOTE_IP: 3.80.131.164