Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
25.8.2019 07:23 - ShadoWWW
sirien píše:
Nightfall bude mít full neviditelnost diskusí, ale to jak všichni víme nebude dneska, ale až v úterý.



Úterý?
12.9.2019 08:09 - Naoki
Je mozny ze nemame clanek "DnD 5e v kostce"? o.O
12.9.2019 08:14 - Aegnor
Stěžuj si tuším Gurneymu, ten sliboval DnD v Kostce :-)
12.9.2019 08:49 - sirien
Ano, dlouhodobě Gurneymu.

Reálně teď ale mě, protože Log napsal draft toho článku už víc jak před měsícem a já se pořád nemůžu dostat k tomu abych udělal review a korekce. Snad až se za tejden vrátim z dovolený se k tomu dostanu.
1.10.2019 14:51 - Dukolm
Vzhledem k incidentu z posledních dní rychlé a drobné info k http://www.d20.cz/skupina/213/diskuze/52269.htm

Herní skupiny stav, fungování a budoucnost
Tak jak zde byly kdysi udělány neposkytují žádné soukromí ale jsou přístupné všem stejně tak se jejich obsah propisuje na homepage a do pravého sloupce. Jediná možnost jak to schovat na Homepage je antidatovat článek do minulosti. U diskuzí existuje na jejich schování, určité kouzlo nebo spíše pohanský rituál ale vzhledem k jeho náročnosti se provozuje jen ve výjimečných případech.

Jinak skupiny jsou modul který je využíván jen málo v poslední době a do budoucna pro Nightfall je jeho podoba ještě trochu nejasná a určitě se od současné podoby bude lišit. I vzhledem k programátorským kapacitám dáváme přednost pro nás důležitějším a využívanějším věcem.
1.10.2019 14:58 - York
Využívanost imho celkem souvisí s tím, jak je to uživatelsky přívětivé. Nějakej čas jsem tady domlouvací diskusi skupiny provozoval, i ve stávajícím stavu to byla skoro nejlepší dostupná možnost. Domlouvat hra se dá i po malilu nebo na Facebooku, ale tady je k tomu možnost dávat na jedno místo i zápisy ze hry, mapy, materiály k hernímu světu a podobně. Navíc když sem budou lidi chodit kvůli domlouvání hry, snáz si všimnou i dalšího obsahu na serveru.

Chápu, že to nemá nejvyšší prioritu, ale úplně bych to nezahazoval, přijde mi to jako fajn služba pro hráče.
1.10.2019 15:21 - sirien
Problém je že současná podoba odpovídá původnímu "suchému" plánu od stolu a poté co se tento v mnoha směrech zbořil po prvním střetu s nepřítelem už nikdy nedošlo k aktualizaci.

Ten modul je potřeba zjednodušit (uživatelsky i technicky), nabídnout víc soukromí než jen možnost uzavřít přispívání nečlenům skupiny, vyřešit líp skupinové články a jejich zveřejňování atd.

V nějaké podobě tu ta funkce skoro určitě zůstane, ale musíme vymyslet jak to udělat zároveň líp a zároveň mnohem jednodušší. Pozitivní je, že ta současná podoba přinesla hromadu poznatků - jen je teď musí někdo skutečně zužitkovat a víš sám jak snadno se takové věci řeknou, ale jak těžké je skutečně je i udělat.
7.10.2019 19:16 - sirien
Proběhl malý update štítků

Jde o nějaká upřesňující přejmenování a přidání asi 2 nebo 3 štítků. Stranou těhle detailů proběhly dvě hlavní změny:

- "DnD Next" jsme přejmenovali na "DnD 5e"
- Zaveden štítek Fate. Fate obsah převeden z "Jiné RPG" na "Fate".

...možná ještě budeme něco trochu dolaďovat, ale šlo spíš o operační zahlazení věcí co byly dlouhodobě hodně mimo, žádnou větší revizi nebo přeskládávání momentálně nechystáme.
21.10.2019 12:54 - Dukolm
Jen rychlé info k výpadku ze soboty na neděli

- provozovatel hostingu měl závadu na jednom z diskových polí.



Pro mě to byla zajímavá zkušenost řešit co se děje přes telefon ve tři hodiny v noci u táboráku mimo civilizaci.
21.10.2019 13:00 - LokiB
jj, to koneckonců i psali v té zprávě, co se zobrazovala místo Kostky.
mají těch polí asi víc, protože paralelně mi přišlo, že jiné weby, které mám na web4u, jely

ale tak vyřešili to celkem rychle
21.10.2019 13:02 - sirien
LokiB píše:
jj, to koneckonců i psali v té zprávě, co se zobrazovala místo Kostky.

Potom. Z kraje sme fakt moc netušili co se děje (i když že vyletělo Web4u bylo po chvilce zřejmý z toho že popadala hromada dalších webů okolo).
21.10.2019 13:07 - Šaman
Za mě v pohodě. Večer (spíš v noci) sice jen vypršel timeout a netušil jsem co se děje, ráno byla ta hláška o chybě hostingu a po poledni všechno naskočilo ze zálohy i s posledním příspěvkem který jsem večer zaregistroval. Jestli to sežralo jeden, nebo dva přispěvky, tak stále na to že odešly disky je to v toleranci.

Takže jak se řešilo při výpadku rpg fóra, že Kostce se to může stát taky, tak už aspoň víme, jak to probíhá na Kostce :)
21.10.2019 13:21 - Dukolm
No stav byl že se nešlo dostat k souborům (k FTP), db byla stále v provozu.
21.10.2019 13:21 - Šaman
Aha, takže to přispěvky nežralo :)
5.11.2019 10:00 - Aegnor
sirien píše:
Ano, dlouhodobě Gurneymu.

Reálně teď ale mě, protože Log napsal draft toho článku už víc jak před měsícem a já se pořád nemůžu dostat k tomu abych udělal review a korekce. Snad až se za tejden vrátim z dovolený se k tomu dostanu.

Well, jsem tak náhodou na tohle narazil - jak to s DnD 5e v Kostce vypadá?
5.11.2019 10:27 - Log 1=0
Furt stejně.
A vzhledem k tomu, kolik času nejspíš Sirienovi sežerou JaD, moc nečekám, že se to brzy změní.
13.11.2019 16:45 - Dukolm
Překladové klíče

Pro nightfall jsme nějak v návaznosti na řešení nějakých věcí v současné verzi začaly řešit budoucí fungování překladových klíčů. A vznikl tento draft na který by jsme rádi dostaly zpětnou vazbu od zdejších překladatelů. Přeci jenom bude sloužit hlavně jim.

https://docs.google.com/document/d/1Mfw5EMcNxFFF_ykpmktwEXKo0bONwbth5IN1bbFNdAc/edit?usp=sharing
13.11.2019 16:58 - Šaman
Imho, pokud se to nenacpe do poznámky, tak by se hodilo mít i seznam předchozích, už neplatných překladů. Víš, jak - pořád někdo může hledat Svítící tvrz. Vzhledem k tomu, že překlady budou nejspíš všechny EN -> CZ, tak by to nemuselo být tak složité. Tedy k jednomu EN názvy by mohlo existovat víc český překladů, ale jen jeden se stavem platný. K jednomu českému názvu bude nejspíš existovat právě jeden anglický výraz.

Pak by neměl být ani problém vygenerovat seznam změn mezi některými datumy, pokud by někdo aktualizoval starší překlad, tak by věděl co přesně má nahradit.
13.11.2019 17:28 - exi
Šaman: Ale kdo o tom "platným" stavu rozhodne? Letohrad je ve stavu tiché tolerance (všichni vědí, že je to blbost, ale nikdo to nechce měnit kvůli konzistenci), o Svítící tvrzi tu byla diskuze na tři stránky a nakonec je to ve SCAG stejně jinak než na d20 klíči (tam je Svícmark). A takových případů by byly desítky. Napovídající, co se "platnosti" týče, podle mě může být akorát nejaktuálnšjší použití překladu v 5. edici "velký" knížky.

Ve zkratce, co pálí mě:
1) Neaktuálnost/nekompletnost překladových klíčů 5e. Z Příručky bych tam řadil hlavně stavy, jazyky, vybavení, školy magie, ale dokonce i povolání. Z Bestiáře neexistuje klíč k rysům. Ze SCAG není klíč vůbec (akorát vybrané termíny v d20 klíči). A to jsou jenom první věci, co mě napadly. Všechny tyhle termíny se musejí dohledávat v knížce a pak v českém překladu - hrozně to zdržuje a na spoustu věcí se zapomene -> vznikají dvojí překlady. Chápu, že to není problém klíče samotného, ale překladatelský problém to je.
2) Chybí mi možnost hromadného zápisu do d20 klíče. Jsem uprostřed překladu třetí velký knížky, termínů jsou stovky a obávám se, že nikdo nebude mít náladu to po jednom někam vypisovat.
3) Absence fulltextovýho vyhledávání v d20 klíči. (Když napísu "candle" tak mi to "Candlekeep" nenajde.)
13.11.2019 17:30 - Šaman
exi píše:
Ale kdo o tom "platným" stavu rozhodne?

To máte předpokládám nějak vyřešeno, když se dělají klíče. Můj návrh jen říká, že kromě toho jednoho platného by možná bylo fajm mit možnost přiřadit k anglickému termínu i dříve používané překlady.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11663699150085 secREMOTE_IP: 3.229.124.236