Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
17.7.2019 10:03 - Jerson
Dalo by se něco udělat s tím špatně fungujícím citováním příspěvků, kdy kliknutí na správnou ikonku dá do zdroje citace nesprávného člověka. Ještě se mi nepodařilo vystopovat, při jakých příležitostech se to stává, protože se mi to stalo asi jen třikrát, ale za poslední dva nebo tři měsíce počet takto nesprávně citovaných příspěvků u jiných lidí povážlivě narostl proti předchozímu stavu.
17.7.2019 10:06 - York
Jerson: To je celkem jednoduchý. Označíš text napříkad v Sirienově příspěvku a pak klikneš na citační tlačítko u Dukolmova příspěvku. Citace pak bude připsána Dukolmovi.
17.7.2019 10:06 - sirien
Žádná chyba není, prostě kliknete z nepozornosti na tlačítko u jiného příspěvku. Taky se mi to už párkrát stalo.
17.7.2019 10:20 - York
sirien píše:
Žádná chyba není, prostě kliknete z nepozornosti


Představ si, že by tohle bylo internetové bankovnictví a zákazníci takhle omylem posílali peníze někomu jinému, než chtěli. Jak dlouho myslíš, že by vydržel manažer, kterej by tvrdil, že to žádná chyba není a zákazníci jsou jen nepozorní? ;-)
17.7.2019 10:25 - LokiB
Připouštím, že jsem na jiné tlačítko kliknout mohl :)
17.7.2019 10:27 - sirien
York: tak jestli chceš bankovní přístup tak ok, kvůli pár lidem co neumí kliknout správně a stěžují si můžeme zrušit celé tlačítko. Řekněme samozřejmě, že ho brzy nahradí něco lepšího, ale ne, nenahradí.
17.7.2019 10:27 - Aegnor
York: kdybych byl na pozici toho manažera, tak bych asi i v okmažiku, kdy si odnáším svých pár švestek, tvrdil že ty zákazníci jsou retardi, když si nezkontrolujou komu posílají peníze. :D
17.7.2019 10:27 - LokiB
York: no, ona jedna věc je vzít označený text a na tlačítko ho někam prdnout ... druhá věc je, odhadovat, kam označený text kontextově patří.
To bys možná chtěl u bankovní aplikace, ale není to taková trivka, aby to zde v diskusi stálo za to realizovat, bych tak jako odhadoval z pohledu softwarového vývoje.

Proto taky v bance nezadáváš číslo účtu jen označením textu na stránce ;)
17.7.2019 10:29 - LokiB
Aegnor píše:
kdybych byl na pozici toho manažera, tak bych asi i v okmažiku, kdy si odnáším svých pár švestek, tvrdil že ty zákazníci jsou retardi, když si nezkontrolujou komu posílají peníze. :D


Jj, to bys tvrdit mohl. Ale takový výrok by ti spíš uškodil. protože jako manažer vývoje takové aplikace máš předpokládat, že jsou uživatelé retardi, a máš dělat všechno pro to, aby tvoji aplikaci mohli bezpečně používat i retardi. od toho bys býval byl tak dobře placený manažer, víš? :P
17.7.2019 10:31 - Aegnor
Proto jsem napsal to "zatímco bych si odnášel svých pár švestek" (tzn. bral si věci poté, co mě za tohle vyhodili). :-)
17.7.2019 10:34 - LokiB
On by ti uškodil v další kariéře, protože by si to případní další zaměstnavatelé a bývalí řekli :)
Prostě ten způsob uvažování "koho mohlo napadnout, že je uživatel nepozorný" nepatří ani do leteckého průmyslu, ani do bankovnictví. Mezi jinými ;)
17.7.2019 10:35 - York
LokiB píše:
není to taková trivka



stackoverflow píše:
document.selection.createRange().parentElement();

Zdroj
17.7.2019 10:41 - Jerson
sirien píše:
Žádná chyba není, prostě kliknete z nepozornosti na tlačítko u jiného příspěvku. Taky se mi to už párkrát stalo.

To jsem si myslel taky, ale přitom posledním pokusu jsem citoval hned z předchozího příspěvku, a v citaci se objevilo jméno člověka, který psal příspěvek o dva posty dřív. Přičemž jsem to psal na počítači, takže jsem i téměř jist, že jsem klikal na uvozovky u správného příspěvku.
Zkusím si na to dávat větší pozor, případně to uměle vyvolat.
17.7.2019 11:15 - sirien
Jerson: ok, pokud se nepleteš tak to je dost bug, ale obávám se že sem na něj nenarazil a bylo by fakt potřeba najít přesně moment kdy a kde se to děje. Přitom další nový post může věc narušit, takže pokud to najdeš tak to pls ihned pingni ať si to Dukolm může zkusit zreplikovat v přesně stejné situaci.
17.7.2019 11:19 - York
(Je zajímavý, jak ve hře očividně špatnej technickej design vadí a na webu ne :-))
17.7.2019 11:33 - Jerson
Yorku, na co narážíš?
17.7.2019 11:51 - York
Jerson: Poznámky tohodle druhu se nevysvětlujou...


(Bylo to taktní rejpnutí do Siriena, že by mohl zapracovat na komunikaci s uživateli. Odpověď "Chápu, že je to nepříjemný, ale nestává se to moc často a zdržovalo by nás to od práce na nové podobě Kostky" je ok, zatímco tvrdit, že to není chyba, přestože se to očividně chová jinak, než uživatelé očekávají, a vede to k omylům, které prokazatelně zhoršují kvalitu diskusí, je poněkud méně ok.)
23.7.2019 14:12 - Aegnor
Ze Seriálů Fantastiky.

sirien: jak máš v záhlaví diskuze seznam seriálů, o kterých se diskutuje/diskutovalo, i s číslem stran, na kterých ta diskuze probíhala. Tak Jerson se ptal, jestli by ty čísla stránek (např - "Doctor Who (str. 2)") nemohla sloužit rovnou jako odkaz na příspěvek, kterým ta diskuze začíná (tedy v našem příkladu s Doctor Who by to číslo "2" odkazovalo na příspěvěk 25, který tu diskuzi o Doktorovi začal).

Jerson: pokud máš pocit, že to opravdu zjednodušší orientaci a že má smysl do toho ten čas investovat, tak bude asi nejrozumnější to udělat sám (proklikat diskuzi a vykopírovat si odkazy) a poslat do sirienovi v PMce. :-)


Ale teda musím říct, že pochopit tenhle Jersonův požadavek nebylo úplně easy. :-)
23.7.2019 14:18 - Jerson
V hlavičce je seznam seriálů a k nim doplněná čísla stránek, na kterých se o nich v této diskusi mluví. Aby to fungovalo, musí si uživatel nastavit stejný počet stránek jako ty, tedy 20, a pak se k té diskusi musí proklikat, třeba na stranu 38.

Podle mě by bylo lepší dávat za názvy seriálů nikoliv čísla stránek, ale čísla příspěvků (třeba těch, kde se o daném seriálů začíná mluvit souvisleji) a hlavně je udělat jako kliknutelné odkazy.

Je mi jasné, že je to velký oser, navíc práce, která už v určité podobě byla udělaná doteď - jenže tak jak je teď není čtenáři moc užitečná. Když jsem si chtěl přečíst seriálu Expanse, tak jsem si prostě kliknul na "Vypsat vše" a pak do hledání textu napsal "Expanse" a bylo to snazší než přepínat počet příspěvků na 20 na stránku a pak se proklikávat na stranu 67. Na mobilu bych to nezvládl asi vůbec.
23.7.2019 14:26 - sirien
Aha, už chápu.

Jako ono dalo dost práce i projít tu diskusi a vytvořit to co tam je teď. Dělat to znovu se mi osobně fakt nechce a dělat z každé reference A tag aby z toho byl odkaz už vůbec ne.

Ale pokud to někdo udělá, tak to klidně přepíšu novou verzí.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10672378540039 secREMOTE_IP: 3.88.16.192