Kultura

Autorská citace #1
18.8.2008 22:23 - Alnag
Rytíř píše:
je dokonce možné mít stejnou postavu ve více hrách zároveň
Takže mohou všechny postavy chodit kecat do hostince U tří oslíků. :)
Autorská citace #2
18.8.2008 22:46 - Aljen
Zaujimava vec :) Podoporuje to naozaj aj iny system? Myslim co sa tyka hodov (simulacia kartoveho RPG systemu by asi bolo moc sialene), pocitania uspechov a pod?
Autorská citace #3
19.8.2008 02:07 - sirien
jj, podpora multidice sucess systems? WoD, Exalted...??
Autorská citace #4
19.8.2008 06:52 - Rytíř
Zeptám se jinak - chcete to? Využijete to? Jestli ano, tak to tam bude ;)
Teď jsou k dispozici všechny druhy klasických hodů kostkami; odečítání úspěchu/neúspěchu je ponecháno na inteligenci hráčů, systém umí pouze sčítat více hodů najednou. Ale zobrazuje všechny jednotlivé hody.
Autorská citace #5
28.9.2008 16:56 - Malabar
Mozna sem blbej, ale nenasel jsem zpusob jas smaznout vlastni tazeni. Ptam se tedy, jde to ?
Autorská citace #6
29.9.2008 08:23 - Rytíř
Taky nevim, jak to smáznout.. nejspíš Max nepočítal s tím, že by někdo chtěl smazat celé tažení.. ;)
Autorská citace #7
13.10.2008 22:52 - Goran
Na Andoru jsem s tím neuspěl (nedostatek zájmu, neochota se pořádně účastnit nebo co), ale rád bych přes Kroniky rozjel špionážně detektivní fantasy kampaň (resp. jednu z nejdůležitějších částí jedné multikampaně). Zatím bych rád slyšel, kdo by do toho eventuelně šel.
Někdo vyslal vrahy na krále. Hlavním podezřelým je vévoda z Broliandu, vojensky nejsilnější šlechtic v zemi, král však nechtěl čekat na důkazy a občanská válka je tak na spadnutí. Velitel tajné služby vikomt Alvar je momentálně v nemilosti, ale kdyby přinesl důkaz o Broliandově nevině, snad by ještě mohl válku zastavit. A vy jste jediní, kterým vikomt věří a zároveň vás nepotřebuje jinde...
Hráli byste za tajné agenty (včetně např. mágů, kněží boha smrti nebo odborníků na boj proti magii bez použití kouzel). Systém bude pravděpodobně lehký freeform (bojová síla 1-10, nějaká jednoduchá improvizační magie a tím to skoro hasne). Hra se odehrává na Erinelu, konkrétně v Aledonii za dob 3. občanské války, ale znalost světa není na škodu, stejně bude stačit si pročíst jeden odkaz resp. dokument. Dokonce může být na škodu, pokud jste četli erinelskou Kroniku nebo diskusi o věku Temnoty - tam se totiž píše, že vrah je zahradník (v takovém případě můžete dostat roli nějakého NPCčka, ale ne agenta v hlavním týmu).
Varování na závěr: tahle detektivka má být těžká, rozhodně se nebudu řídit pravidlem, že za každým rohem je další stopa a i když vás neposadím do vlaku pokaždé, když budete příliš blízko získání kýženého důkazu, tak počítejte se šmodrcháním a kládami na cestě.
Autorská citace #8
14.10.2008 09:49 - yokuzava
Ahoj, v jedne diskuzi mi tusim Rytir poradil at zkusim Kroniky pro hrani online, ale po par hodinach jeho prispevek zmizel. Zkusil sem se tam prihlasit a byt chvili jako bludna duse, ale nic se tam nedelo. Delal jsem neco spatne? Jak se zaclenit aby se neco delo?
Autorská citace #9
14.10.2008 09:56 - Alnag
Bludná duše nevidí obvykle poslední příspěvky, ale s nějakým nastavením zpozděním. Tak to bude asi důvod.
Autorská citace #10
16.10.2008 13:16 - Rytíř
Hele, můj příspěvek že zmizel? to jsou věci...
Já je po sobě teda nemažu, kor když někomu dobře radím! :)
Kam jsi se Odine jako bludná duše díval? Je tam sice víc dobrodružství, ale z těch dostupných se něco děje pouze na Ransylvánii, jinak nikde nic, to máš pravdu.
A má pravdu i Alnag, na Ransyl máme nastaveno jednodenní zpoždění, takže aktuální příspěvky tam vidět nejsou. Ale tak ono si nesmíš myslet, že by tam byla takovej frmol :) To už se musí povést, abysme tam za den poslali víc příspěvků, než každej jeden či dva.. ;)
Autorská citace #11
16.10.2008 19:24 - yokuzava
No mozna nezmizel, jenom jsem ho znovu nenasel :) Byl jsem na vsech dobrodruzstvich co povolovaly pristup bludne duse. Nejak si nejsem jisty jak to vlastne funguje? Prislo mi ze tam kazdy muze sepsat jakoukoliv scenu - jeji popis a ze to nikdo nejak neridi nebo nerika jestli se to tak stalo nebo ne a tak.
Autorská citace #12
16.10.2008 20:04 - Rytíř
Kroniky jsou vlastně jen upravené fórum - neboli pravidla pro přispívání si musí určit hráči sami, web je neřeší. My hrajeme tak, že Vypravěč má sice konečné slovo, ale hráči mají relativní volnost v popisu nejen své postavy, ale i svého okolí a případně i pro hru nijak zvlášť významného jednání cizích postav. Co se týče počtu příspěvků, záleží čistě na aktivitě a chuti každého hráče - někdo píše hodně, někdo jen občas, někdo krátce, jiný dlouze.. v zásadě se snažíme nehonit "pomalejší" hráče a dáváme jim možnost se vyjádřit, ale taky už se stalo, že se pár scén odehrálo v menším počtu lidí, protože prostě někdo chyběl a ostatní byli při chuti..
Jinak Kroniky jako takové odlišují Vypravěče, tedy toho, kdo založí hru/tažení, a ostatní hráče. Teprve když Vypravěč založí tažení, mohou se do něj začít hlásit hráči. Vypravěč definuje strukturu, tedy název a počet diskuzí a to, kdo má kam přístup. On také určuje, zda je tažení otevřené nebo zavřené dalším hráčům a/nebo bludným duším.
Autorská citace #13
21.11.2009 12:57 - Nachtrose
Chtel bych se zeptat: bezi aktualne nejaka hra na kronikach ve 4E, kam bych se mohl pridat, minimalne ze zacatku jako takovy hodne svatecni hrac? Co to tu tak sleduji, tak je mozne, ze nejaktivneji hrou tam je Jersonova Omega, ale na tu si nejak netroufam a 4E me momentalne stejne zajima nejvic.
Autorská citace #14
21.11.2009 18:55 - wlkeR
Píše:
Rady jak se v kronikách nestratit.

Postupte o úroveň výš zabitím překlepu maskovaného jako pravopisná hrubka...

Jinak se mi ty kroniky zdají dost nepřehledné, trošku jsem se tam motal jako bludná duše, ale mlha přede mnou, mlha za mnou. Třeba řekněme, že bych se chtěl přidat do nějaký hry, ale nenašel jsem tam žádnej způsob, jak třeba kontaktovat vypravěče, nebo kohokoli...
Autorská citace #15
21.11.2009 21:21 - Felouen
Hele, stalo se něco s těmi hrami nebo ne? Že když jsem tam byla naposledy někdy v září, tak jsem viděla zápisy z těch her, ale teď když do nich vstoupím jako "bludná duše", tak sice tam jsou čísla stránek, ale vůbec žádný text. Jako kdyby někdo smazal příspěvky, ale ponechal počet stránek.
Autorská citace #16
22.11.2009 07:49 - Rytíř
Nojo, má pravdu, předsedo :) Bludná duše nevidí text, jen stránkování..

Ohledně možnosti kontaktovat toho kdo hraje jsme se bavili s Maxem už kdysi.. já byl taky nespokojen, on mě nicméně uklidnil argumentem, že hrát s někým naslepo stejně nebudeš, takže se prostě dohodnou ty lidi bokem. Nevymysleli jsme, jak to v Kronikách udělat elegantně a tak, aby to nerušilo vlastní hru. Nějaký konkr. nápad, wlkere?
Autorská citace #17
22.11.2009 08:18 - wlkeR
Rytíř: Nu mě by stačilo kdyby u každýho tažení bylo napsáno, kdo ho založil, takže by čék mohl psát PMko a domluvit se rovnou s vypravěčem spíš než začínat diskusi "nevíte náhodou, kdo vede v Kronikách Omegu?"
Možná by také bylo záhodno pořídit nějaký indikátor typu hra potřebuje nové hráče / hra přijme hráče / hra nepřijímá hráče.
Autorská citace #18
22.11.2009 12:17 - Felouen
Rytíř píše:
Nojo, má pravdu, předsedo :) Bludná duše nevidí text, jen stránkování..

A jak to že to bylo předtím vidět?
Autorská citace #19
22.11.2009 12:27 - Rytíř
Předpokládám, že to Max rozbil, když upravoval Kroniky.. teď nedávno tam umožňoval spojování diskuzí. jinak je to fakt bug, koukal jsem do hry co tam vedu a bludné duše jednu diskuzi povolenou opravdu mají.. a přesto její obsah nevidí.

wlker: hmm, to by se mi celkem líbilo, mít tam nick vypravěče z kostky s možností kliknout a rovnou poslat PM. Ten indikátor by taky nemusel být problém, protože Dm definuje, zda se mohou nebo nemohou přidávat další hráči.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094573020935059 secREMOTE_IP: 18.232.169.110