Ravenloft

Vannax
1.3.2019 12:54
Pod vrstvou internetového prachu se skrýval jeden letitý nápad na nehráčskou postavu z prostředí ostrovního panství Souragne. Dnes přišel čas vzít prachovku do ruky a nápad opět vyložit na stůl.
Autorská citace #1
1.3.2019 12:54 - Šaman
Tady se ani nemusím za nekromancii stydět :)

Společně s nedávným dobrodružstvím "Alcrosský řezník" mě napadá série černých historek. Nějaké vyprávění zkušeného kněze, který by tím varoval mladé akolyty před nebezpečím nekromancie (v našem světě je to čistě záporácká, resp. nepřirozená věc, žádné léčení jako v DnD). A to i kdyby někoho lákala z "dobrých" důvodů.

V Alcrosském řezníkovi (dosti upraveném) zkouší otec probudit k životu svoji zavražděnou dceru. Tím ale způsobí smrt celé rodině a vylidnění vesnice.

V Opatrovníkovi se hlavní hrdina zaplete s nekromancií aby udržel nemrtvé ve svých hrobech. Na sklonku života ale zjišťuje, že to jen odaloval a jakmile zemře, stane se jeho klidný hřbitov nemrtváckou nekropolí.
Tady mě ale napadá možný dobrý konec - starý Opatrovník potká kněze a ten mu pomůže zasvětit se nějakému chmurnému bohu smrti. Opatrovník by se tak stal knězem něčeho jako DnD doména Hrob. Dokud zůstane na hřbitově, tak nestárne a může hlídat aby žádný z mtrvých nepovstal. Po čase bude velmi mocná postava, ale ten hřbitov s mrtvolama které se nerozkládají, bude určitě lákat nekromanty.
Autorská citace #2
1.3.2019 13:32 - sirien
Tohle je hodně Ravenloftí námět... dodat té postavě ještě nějakej temnej twist navíc a bude to dokonalý.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.052516937255859 secREMOTE_IP: 44.197.114.92