O světě

SEBastian_Chum
9.12.2008 19:15
ICAENEL rámcově a pro neznalé
Zajímá mě kdo je pipux a co je ICAENEL. Jak je možné že jsou tak promyšlené názvy a principy světa, ale jsou nám podávány v textech plných školáckých chyb? Vypadá to promyšleně, ale jaké má ICAENEL základy? Pro jaký typ hry a hráčů je vytvářen? Jaká má být atmosféra a co se v něm vlastně děje?

Jazyky, traktáty o energii, kosmologie a popisy tuctu ras jsou pro mě až na posledním místě, nejdřív bych chtěl vědět něco obecnějšího, designově/autorsky/uživatelsky jasnějšího.
Autorská citace #1
9.12.2008 19:29 - Fritzs
Já bych to chtěl taky...
Autorská citace #2
9.12.2008 22:35 - pipux
SEB píše:
v textech plných školáckých chyb?

Myslíš gramatické chyby? Nebo snad stylistický nonsense? Obojího je tu dostatek (zvláště ve starších článcích).

SEB píše:
Vypadá to promyšleně, ale jaké má ICAENEL základy? Pro jaký typ hry a hráčů je vytvářen? Jaká má být atmosféra a co se v něm vlastně děje?

Stala se mi taková ostudnost, že jsem v konceptu světa v začátcích opomněl záživně zodpovědět tyto mandatorní otázky (prostě z nich sešlo, že se "vyřeší samy").
Prvně ze všeho koukni na tohle.

V současnosti je atmosféra a la "generic fantasy" a děje spějí ke světovému blahobytu. Ani s jedním nejsem spokojen.

Ano, bude se drasticky předělávat - staré články budou přepsány ... ony trapné světoblahobyty budou smeteny do utopických/únikových představ minulosti, světem se budou prohánět zrůdnosti. Tím, čím by Icaenel měl být (a dnes není) bych nazval postapokalyptickou fantasy. Úlomky myšlenek, na které příjde, jsem popsal zde.

Je toho spousta práce, vyžadujíc moc moc energie. Vzhledem k tomu, že zkouškové je za rohem, atp ... se předělávek dočkáme nejdříve v únoru.

Jediné "krásy", které naskrz zimou mohu přislíbit, jsou ručně kreslené, veskrze originální abecedy :)
Autorská citace #3
10.12.2008 14:09 - SEBastian_Chum
dík.

ten článek pomohl. z něj se to tváří zajímavě, ale místo abecedy bych ocenil jeden pohled na krajinu s exotickou architekturou v pozadí a nějakým zvláštním jezdeckým zvířetem a nelidskou postavou zahalenou v plášti-hábitu v popředí.

to by mi řeklo všechno co potřebuju vědět na první pohled, a ty bys tím rozsortoval lidi které automaticky takový svět nezajímá a přitáhnul rychleji ty které zajímá.

je to neuvěřitelně roztáhlé a rozbředlé, minimálně polovina věcí v těch článcích všude kolem je pro zájemce o hraní/poznávání ICAENELU zbytečná a akorát přispívá k nepřehlednosti.

chtělo by to před Universum dát kapitolu Fundament nebo něco takovýho a tam to řádně poutavě a zkratkovitě do lidí "nalejt".
Autorská citace #4
10.12.2008 20:17 - pipux
SEB píše:
místo abecedy bych ocenil jeden pohled na krajinu s exotickou architekturou v pozadí a nějakým zvláštním jezdeckým zvířetem a nelidskou postavou zahalenou v plášti-hábitu v popředí.

Tahle situace ... zdá se mi to vtipné. Jednou jsem takhle poprosil pána přes dějiny umění/architekturu, ať oněm smyšleným civilizacím Ic. světa navrhne architektonické slohy. A víš, co mi odpověděl? Že se začíná na těch malých věcech (jmenovitě písmo :P), z nich pak teprve dokážeme vyloudit duch a švih věcí větších (architektura) :)

Jako nápad efektivní; ještě to musí někdo namalovat (no, všichni talentovaní kreslířci, na které jsem zatím narazili byli ... ehm ... vydřidušské svině).

SEB píše:
chtělo by to před Universum dát kapitolu Fundament nebo něco takovýho a tam to řádně poutavě a zkratkovitě do lidí "nalejt".

Fundamentalia :) . Jde o celkem zajímavou složní spojeninu: fundus (země, základ) mens/mentis (myšlenka, intelekt). (i když, teda, ve slovníku staré latiny nenajdeš, jedná se o výplod 15.st.)

(to slovo se ti povedlo ... a navíc je to dobrý nápad :) )
Autorská citace #5
10.12.2008 20:33 - SEBastian_Chum
no za takovou atmosférickou a nedetailní kresbu tužkou kdyby chtěl víc než 500 - 700 tak to vydřiduch je... ale když máš energii a čas vymejšlet abecedy fiktivního světa (místo toho abys energii a čas dával do jiné aktivity, což je z mýho pohledu správnej přístup, člověk má dělat co ho baví a fiktivní světy jsou často jediná místa kde vidíme jasně ty hlubší aspekty a pravdy světa skutečného...) tak by neměl být problém do toho ty peníze a čas na domluvu s kreslířem vrazit:-)

na každym conu je talentovanejch ale introvertních lidí co krásně kreslej tuna, stačí je nadchnout a vysvětlit jim to citlivě:-)


Autorská citace #6
10.12.2008 20:36 - SEBastian_Chum
no fundament se snad používá v angličtině normálně, jen to zní pro nezasvěcené zvláštně.

fundamentalia samozřejmě vypadají a zní mnohem lépe, kdyby se ti to podařilo načrtnout tak bych byl spokojen že jsem ze svého přesvědčení pomohl něčemu perspektivnímu:-)
Autorská citace #7
10.12.2008 22:26 - pipux
SEB píše:
kdyby se ti to podařilo načrtnout tak bych byl spokojen že jsem ze svého přesvědčení pomohl něčemu perspektivnímu:-)

Pomohl jsi kupkou nápadů už teď! Jsi takový malý marketingový specialista :) A jestli z toho nedokážu nic vytěžit, moje prohra.

Necháme to uležet do února ... pak začnu překopávat články. Myšlenky se mezitím vykrystalizují.

S kresbou máš pravdu - nemusí to být těžké někoho k něčemu ohnout (vyzkoušíme si trochu manipulace "ad vanitatem" :) ). Skrze vánoce se objeví tedy písma + inspirativní kresba.

No, i když zase něco slibovat ... to ještě dopadne :P
Autorská citace #8
11.12.2008 08:52 - SEBastian_Chum
no myslim že jsi ten typ člověka co dokáže svět dotáhnout (máš na to odpovídající frekvenci překlepů v textu:-) a byla by škoda tak pěkně promyšlený názvy a koncepty nevyužít pořádně a do hloubky.

držim palce, jsem zvědav co tu najdu po Vánocích!!!
Autorská citace #9
2.2.2009 13:37 - SEBastian_Chum
houk houk
Autorská citace #10
24.2.2009 13:38 - pipux
jasně že houk houk.
úvodní články (Initium) jsem, doufám, nabouchal do stádia přijatelného.

kresbičky nejsou, a neodvážím se tvrdit, kdy budou.
(sakryš, kdyby ale přeci vznikly, bylo by to hezké. no uvidíme, hmm)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.089943885803223 secREMOTE_IP: 44.215.110.142