Volná diskuze

LokiB
9.5.2026 03:12
[Dobrodružství] Věž Mrtvého Slona
Pro potřeby takového toho domácího hraní s naší družinou jsem si připravil předělávku jednoho staršího dobrodružství.

Nevím, jestli by to někoho zajímalo - je to dost rozsáhlé na to, aby si to člověk jen tak přečetl - a implementací pravidel Savage Worlds to tu zase moc lidí neosloví.
Když už začnu něco psát, tak mám problémy včas přestat a text se nabaluje, přibývají obrázky ... a přitom to vlastně není nikdy "úplně hotové".

Dávám to tu však, kdyby přeci jen pro to někdo využití našel.
A kdyby měl třeba chuť dát k tomu zpětnou vazbu, námět na zlepšení či vlastní zkušenosti - budu jen rád.

Přepracované dobrodružství se odehrává ve světě Hyborského Věku. Postavy v zamorském Městě Zlodějů jdou, aniž to ze začátku tuší, v Conanových stopách a setkávají se s následky jeho činů, které oplétají Věž mrtvého slona, patřící kdysi mocnému čaroději Yarovi.

Dobrodružství je to pro 2-6 postav (i když reálně spíše typických 3-4, jak to dnes bývá), které nejsou úplnými začátečníky na svých cestách. Mechaniky jsou primárně psané pro systém Savage Worlds (SWADE).

V zamorském městě Arenjunu se potkávají postavy z nejrůznějších koutů světa. V neklidné době, v divokém městě a v jeho nejdivočejší části je spojuje chuť zbohatnout a zvědavost dozvědět se víc o slavné Věži mrtvého slona, ze které čaroděj Yara před lety fakticky ovládal celé město a obával se ho i zamorský král.

Dobrodružství má několik částí (obsahuje i námět a komentář, jak ho hrát jako one-shot) a samotná hra je začleněna do Scén a popisů k jejich možnému odehrávání.

Protože jsem to psal pro svoje potřeby nové kampaně, tak jsem zahrnul i Gazeteer - který seznamuje hráče a GM s herním prostředím (světem Hyborského Věku, zemí Zamorou a městem Arenjun - známým jako Město Zlodějů) ... to jsou třeba kapitoly, které znalci Hyborského Věku neocení :)
Patří k tomu i popisy několika místních organizací, se kterými se postavy mohou setkat (ale spíše ani moc nesetkají), a sekce s cizími postavami, která se snaží dát kromě statistik a popisu zevnějšku i jejich charakteristiky a tipy na to, jak je hrát (u těch důležitějších).

Dobrodružství ke stažení dostupné zde

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.049639940261841 secREMOTE_IP: 18.97.9.175