Kuchařka příběhů z abstraktních modelů

Chcete stvořit úctihodný příběh stejně tak, jak se tvoří chutné jídlo ... ale nevíte z čeho? Tato kuchařka vám prezentuje ingredience. Jaké ingredience zvolit a jak je uvařit, to záleží už jen na vaší chuti ... tedy na vašem vkusu.
Napsal pipux
Obsah článku:

Cíl a přístup: popsat co největší a nejpestřejší výběr námětů pro tvorbu příběhů. Popis je abstraktní, protože konretizovat se má na vlasním příběhu; zde má sloužit jen jako návnada na chytáky skutečného herního příběhu.

Zdroje: Byly zachyceny RPG příběhy, přeneseny do abstraktních rozměrů. Zdrojem byly populární a známé, rozšířené hry (deskové i CRPG).

Způsob provedení: zmíňky jsou v tomto dokumentu definovány v modelech, tj v jednoduchých bodech. Skutečný příběh lze ale pořádně osložitit, smíchat více abstraktních modelů k utvoření děje.

Modely úkolů jsou abstraktnímy popisy, zadělávajícími na příběh, dobrodružství.
Modely atmosféry dotvářejí pocity při konání určitého příběhu.



Formality ohledně tohoto dokumentu: nejedná se o nějaké konkrétní vydání, snahu o nějakou (takříkajíc „finální“) verzi. Dokument je volně šířitelný (Creative Commons CC-BY-NC-SA znamená, že si s dokumentem můžete dělat téměř vše, co chcete.)

Nicméně přes to všechno by bylo hezké, kdyby k aktualizacím a uživatelským podnětům docházelo na jednom místě (původní autor k zastižení na pipux@seznam.cz, případně na diskuzi d20 v kostce).

Poprask a povyk: ano, pouze jeden autor nemůže podchytit podstatu všech příběhů, maximálně střípky svých oblíbených. Proto nemrčte a jednoduše přidejte do diskuze své modely.

Současné vydání: 14.02.2009

< Úvod >
Modely úkolů
Tento dokument vznikl původně v papírové podobě (ano, hodí se když budete potřebovat vyrovnat nábytek vůči křivé podlaze).
Napsal pipux 17.02.2009
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15780401229858 secREMOTE_IP: 44.202.90.91