4E World jinak

Obsah článku:

Hrdinská povolání a okolní svět

Kněz
Kněží jsou k nalezení ve všech státech i ve všech dobách, kde jakého kněze naleznete však nejvíc záleží na tom, jaké rasy zde žijí. Různí bohové mají různá pravidla pro svoje věřící i různé požadavky pro svoje uctívače. Mezi prostými lidmi jsou kněží velmi často respektováni a někdy se jim podaří získat moc prostřednictvím davů.
Bojovník
Rytíři, válečníci, žoldáci nebo i piráti jsou v dnešních dobách běžní snad všude. V očích obyčejného člověka rabující žoldáci, ať patří k jakékoli armádě.
Paladin
Pro paladiny platí podobná pravidla jako pro kněze, nejčastějšími paladiny jsou lidští rytíři, trpasličí strážci tradic nebo obávaný dragonbornský řád Rudých draků, kdysi palácových strážců jejich dávného impéria. K nejhrozivějším příslušníkům tohoto povolání patří Pavoučí bojovníci, fanatičtí drowí uctívači Lloth, kterými se na rozdíl od jejich kněží mohou stát i muži.
Ne vždy a všude jsou i dobří paladini vítáni pro svůj mnohdy vyhraněný přístup k víře a někdy i fanatismus.
Hraničář
Potulní válečníci a znalci divoké přírody jsou často najímáni i jako lovci příšer, které se potulují v blízkosti lidských obydlí, pro běžné lidi jsou proto někdy o něco důvěryhodnější než jiní cizinci.
Tulák
Od pouličních zlodějů, pochybných obchodníků i hospodských rváčů, přes vrahy a špiony až po šedé eminence královských dvorů jsou tuláci běžní u všech ras a národů. Pro ostatní často zloději, vrazi nebo povaleči.
Warlock
Přestože jsou jimi opovrhováni, mají warloci stejné nadání pro magii jako kouzelníci a liší se jen způsobem jejího užití přes své pakty, ať už jsou uzavřeny s kýmkoli. Na rozdíl od mágů také často studují své umění na vlastní pěst a málokdy tvoří nějaké organizace. Mezi lidmi jsou obávaní i opovrhovaní a často musí své nadání a moc skrývat.
Následovníků tohoto magického učení není mnoho a jejich služby proto mohou být velmi drahé, přestože ne tak drahé jako respektovanějších kouzelníků.
Kouzelník
Studenti magického umění jsou dnes poměrně vzácní. Lidští kouzelníci se kdysi své umění naučili od eladrinů a elfů v časech kdy byla lidská říše ještě mladá. Před mnoha sty lety také založili mnoho magických škol z nichž jakousi vrchní a nejprestižnější lidskou akademií se stala Modrá věž, kam se čas od času vydávali i eladrinští mágové. Od dávných dob se však už mnohé změnilo a lidští mágové se pro některé národy, třebaže zčásti neprávem, stali symbolem lidské xenofobie a pro své vlastní lidi pak zkorumpovanou organizací které jde hlavně o vlastní moc. Samotná Modrá věž byla zničena před čtyřiceti lety, během jedné z válek mezi lidskými zeměmi a za podpory prostého obyvatelstva a mnoho jejich tajemství bylo ztraceno. Většina zachráněných znalostí je bohužel spíše bojového ražení.
Mágové jsou dnes mezi běžnými lidmi obávaní a opovrhovaní, třebaže ne přímo tolik jako warloci (kterými sami opovrhují jako někým, kdo má jejich nadání, ale volící snazší cestu zaprodání se jiné moci místo roků strávených učením se kouzel a magických umění) a mnozí je dosud vidí jako ty, kteří svou touhou po moci přispěli k zániku lidské říše.
< Hrdinská povolání a okolní svět >
Inteligentní rasy Lidský svět
Inspirace: Legendy o Drizztovi (R.A Salvatore), Zlodějčina hra (J. E. McKennová), Zeměmoří (U. Le Guinová), Orci (??) & d20.cz
Napsal Gurney 04.06.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.40056610107422 secREMOTE_IP: 44.193.29.184