Drow, aneb temný elf (shrnuté dohady a povědomí)

Obsah článku:

 

Vzhled a vlastnosti

 

Temný elf je zpravidla atletické postavy, i když poněkud lehčí stavby než člověk. Zaměřením je hlavně na rychlost a mrštnost. Kulturistika a budování svalové hmoty by pro elfy obecně bylo asi dost obtížné, i když sílu mít mohou daleko větší, než by to bylo na těle znát, protože svaly mají mnohem kompaktnější a minimum tuku. Ženy temných elfů jsou robustněji stavěné než muži a bývají i vyšší, nikdy však nenabývají nijak kyprých tvarů. (Typický drow je něco mezi lehkým atletem a rachitickým vojínem Jasánkem z Černých baronů, drowka je už jen taková drobnější atletka, něco jako Martina Sáblíková, případně šlachovitější tenistky v případě válečnic). V obou případech jsou jejich těla neobyčejně ohebná a mrštná, umožňující vyseknout akrobatickou figuru, při které by odmala ohýbaná lidská gymnastka lapala po dechu úžasem, ale také jsou poměrně křehká. Kosti ohnuté až do krajnosti a napjaté svaly snadno prasknou. Základem je drow pořád elf, tedy má ušní boltce tvarované do charakteristické špičky a nadměrně velké oči mandlového tvaru. Jen málo kdy jsou vyšší než 170 cm, Spíš kolem 155-160 cm. Obecně jsou menší než elfové a to drowům v podzemí celkem vyhovuje.

 

Elfské oko je běžně schopné dobrého vidění v šeru a za přísvitu hvězd (nedivil bych se, kdyby v to měl prsty Tolkien se zrozením elfů pod hvězdami) a oko drowa je v tomto směru posunuto ještě dál. Dokáže totiž vidět v naprosté tmě, ale ostré světlo dne mu působí oslepující bolest (dříve byli temní elfové schopní vnímat teplo infrazrakem, ale toto bylo později změněno na vnímání obrysů předmětů). Barva očí v podzemí může vypadat nepodstatná, ale elfové obecně mají cit pro barvy a díky tomu, že oči temného elfa se ve tmě odráží jako oči šelmy v odstínu barvy jejich duhovky, jedná se o poměrně populární poznávací znamení a jeden z prostředků komunikace beze slov. Nejběžnější jsou odstíny červené, mísené do různé míry na jedné straně žlutou a na druhé s modrou. Tedy Jedním extrémem je zářivě zlatá až medová barva pokračující přes různě výrazné odstíny okrové, hnědé, rudé, purpurové fialové až po téměř čistě modrou, ale nikdy ne zelenou. Vlasy drowům rostou nejčastěji barevné někde mezi sytě stříbrnou a bílou, vzácně s příměsí zažloutnutí, jako stárnoucí papír. Časté jsou pak umělé barvy, často fosforeskující, nebo viditelné jen temnozrakem a různé účesy podle neustále se proměňující módy. V některých městech také barva určuje rodovou příslušnost. Zkušení nájezdníci na povrch si občas vlasy barví na černo, nebo do odstínů zelené a hnědé pokud se chystají mimo podzemí, pokrývky hlavy obecně nemají elfové rádi. Kůže drowů je někde mezi absolutně černou barvou sopečného skla a tmavě šedou bouřkového mraku, či popela. Vzácně se také vyskytují porcelánově bílí albíni. Obecně čím chladnější oblasti podzemí a blíž k povrchu, tím světlejší mívá drowí populace kůži, ale nikdy ne tak, aby se dala zaměnit za elfskou světlou.

 

Vzhledem k nedostatku světla v podzemí a vnímání kontur je mezi temnými elfy mnohem populárnější skarifikace, než tetování, ale obojí jsou poměrně vzácné způsoby dekorace, i když neskutečně proměnlivá móda může přinést vlnu módního šílenství, po které bude město měsíc, nebo dva celé plné umělecky zjizvených drowů a za dalších pár měsíců jen pár opovrhovaných nešťastníků, kteří evidentně nemají dostatečné konexe, či božsou přízeň, aby se jizev zbavili. Špatně volené chování, či oblečení v náhodně proměnlivé společnosti mohou být stejně nebezpečné jako cinkat zlatem v temné uličce, nebo pomrkávat po dceři popudlivého krále, ne-li horší. V tom lepším případě je takový nešťastník jen neschopný hlupák, co si říká o napálení, v tom horším špeh. Obecně temní elfové používají tmavší, nevýrazné barvy podivných odstínů okrové, purpurové a fialové a samozřejmě černou. Potrpí si na co nejvybranější látky, často živočišného původu. Zvlášť pak pavoučí hedvábí a také jemnou kůži podzemních ještěrů, nebo otroků. Zbroje pak černěné, mitrilové, nebo adamantinové a stavěné tak, aby neomezovaly pohyblivost. I když temní elfové sami nic netěží, tak rádi kupují, nebo loupí vzácné kovy od temných trpaslíků, a i horších tvorů z podzemí, ale zpracovávají je sami podle svých potřeb a požadavků na vzhled. Drowské oblečení je zpravidla elegantní a umožňuje skrývat rafinovaně různé drobné předměty, nebo i tvory. Zbraně jsou stavěné na rychlý pohyb a jen málo kdy se spoléhají na hrubou sílu. Palice je zbraní pro otroka. Drtivé zbraně také nejsou vhodné na používání jedů, pro které mají temní elfové velkou vášeň. Šperky jsou zpravidla ze stříbra, mitrilu, nebo adamantinu, který i přes nevýraznost na kůži drowa vyniká a jeho ostré hrany mohou být nečekaně praktické. Často se vyskytují abstraktní vzory z lomených linií, nebo křivek tvořící propletené vzory nebo stylizované pavučiny, nebo rovnou pavouci a jiní členovci. Drowové mají v oblibě tmavé kameny jako granáty a obsidián, případně tygří oko a jantar (pod zemí pochopitelně vzácnější a více ceněný než na povrchu). Málokdy bývají viděni s čirými kameny jako diamanty.

 

< Strana 2 >
Strana 1 Strana 3
Postupně ještě přidám další informace o drowech na jednotlivých světech a příslušných božstvech, jak se mi povede něco vypátrat.
Napsal Vojtěch 12.04.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.16207814216614 secREMOTE_IP: 44.200.145.114