[Překlad] Greyhawk

Překlad příručky Gazetteeru, Living Greyhawk Gazeteeru a části dobrodružství Return to the Temple of Elemental Evil.
Napsal Alnag
Obsah článku:

Gazetteer

autoři: Gary Holian, Erik Mona, Sean Reynolds, Frederic Weining

rok vydání: 2000

Gazetteer je útlý, 32 stránkový sešítek. To, co je potřeba si uvědomit, že tato příručka není o světě Greyhawk. Tedy samozřejmě jej v tom poznáte, ale nikde tam o něm není ani zmínka, vždy se hovoří o světě DnD.

Knížka je určena hlavně pro nováčky, DM umístí první dobrodružství, rozvine pár zápletek a má zajištěn pocit místa a historie. Dál může budovat podle chuti. V první kapitole se dozvíte něco o světě, kapitola vágně zmiňuje jméno planety (Oerth), kontinentu (Oerik) i oblasti (Flanaess), takže už víme, že jsme v prostředí kampaně Greyhawk, ale nikdy to nebude takto řečeno. Následuje kalendář, tabulka standardního týdne a měsíců v roce. V kapitole druhé je povídání o historii, zejména o Velké válce a dvojím kataklyzmatu. Je tu něco málo o vzniku Keolandu a Velkého království, zmínka o Iuzovi a trochu podrobněji Greyhawkské války. V kapitole třetí najdete 55 hlavní států Flanaessu, každý obsahuje údaje jako jméno, vládce, typ vlády, města, suroviny, obyvatelstvo, nepřátelé a spojenci a pár odstavců o tom kterém místě. Také jsou zde informace o pěti dalších bozích, doplňujcí ty, kteří chybí v PHB o Al'Akbara, Iuze, Sehanine Měsíční srpek, Pholta, and Raa. Kapitola čtvrtá je věnována zeměpisu a popisuje hlavně lesy a džungle, hory a vrchy, ostrovy, jezera a moře, řeky bažiny, močály a pustiny. Kapitola pátá je věnována mocným sdružením - Kruhu Osmi, Rohatému společenství, Rytířům Ochráncům, Jelením rytířům, Rytířům Svatého zaštítění, Rytířům Luny, Rytířům strážcům a Mouqolladskému konzorciu.

3eGG.PDF - kompletní překlad Místopisu Greyhawku, původní práce z r. 2004; 4,2 MB.
3eGG.ZIP - aktualizovaný kompletní překlad Místopisu Greyhawku ve formátu RTF; 84 kb.
On-line verze.

Living Greyhawk Gazetteer

autoři: Erik Mona

rok vydání: 2000

Living Greyhawk Gazetteer je rozšířená varianta výše uvedeného místopisu. Naleznete zde vše zmíněné, ale podrobněji a to od jednotlivých států, přes božstva a organizace v Greyhawku působící, až po hory, řeky a bažiny a řadu dalších věcí. Kniha je výjimečná i tím, že jako jeden z mála produktů WotC neobsahuje žádná prestižní povolání, úpravy pravidel, kouzla nebo magické předměty. Pouze a jenom věcné informace ke světu.

3elivgazet.zip - neúplný překlad obsáhlejšího Živoucího místopisu Greyhawku; 148 kb.
On-line mapa - klikací mapa Flanaessu.

Návrat do Chrámu živelného zla - Return to the Temple of Elemental Evil

Autoři: Monte Cook

Rok vydání: 2000

Return to the Temple of Elemental Evil je velmi rozsáhlé, 192 stránkové dobrodružství pro klasickou hru a postavy na nízké úrovni, které je má provést až na středně vysokou úroveň. Odehrává se ve světě Greyhawk, nativním prostředí Dnd pravidel.

Přeložena je celá první kapitola a část druhé.
On-line verze.
Napsal Alnag 02.06.2006
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14690589904785 secREMOTE_IP: 3.92.84.196