Tulák Temnoty: Volání mrtvých

Tenhle kus textu mi leží v počítači už delší dobu a já nevím co s ním. Vznikl všemi těmi nesprávnými způsoby a já pořád váhám, jestli je vhodný k publikaci nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl to zjistit a vyzkoušet průzkum bojem. Obrázek je od morano.deviantart.com/
Napsal Lotrando
Obsah článku:
Tenhle kus textu mi leží v počítači už delší dobu a já nevím co s ním. Vznikl všemi těmi nesprávnými způsoby a já pořád váhám, jestli je vhodný k publikaci nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl to zjistit a vyzkoušet průzkum bojem.

Ten text je pro mě reakcí na hraní jedné kampaně, jejíž příběh se odvíjí již téměř rok a nikam nedospěl, tak jak je to obvyklé. Nehledejte tedy hlubokomyslné pointy ani závěr. I to snad jednou přijde, ale kdo ví, kdy to bude.

Je pro mě také způsobem jak prohloubit postavu, když herecké schopnosti selhávají a vám nezbývá než to všechno sepsat a nechat přečíst spoluhráčům, aby aspoň tušili o co vám jde.

Je to prosté slohové cvičení, protože bez toho aby jste psali se psát nenaučíte. Ne že skutečnost, že píšete, nějak podmiňovala vaše zlepšování. Dost často to trvá déle než jste ochotni to zkoušet.

Nabízím ten text k vašemu obveselení, ke kritice, kterou očekávám. Ať už stylu či formy, kterou text má, tak i tomu pokusu o příběh, který se snažím vydestilovat z našich her.

Svůj podíl na vzniku mají další lidé a sluší se to uvést na začátku. Je to především Almi, který celou kampaň vede a dává prostor našim šíleným nápadům. Je to Gabík, který se podílel na částech, kde mluví jeho postava (Lišák). A je to Theodor Bennykar, alias Benny, kterého jsem od počátku bombardoval svými neumělými pokusy a on to vydržel. Část o jeho postavě však prozatím není v publikovatelné podobě, za což se mu omlouvám. Snad to někdy dopíšu.

Nebudu vás dál nudit. Ten příběh začíná někde v divočině Stříbrného pohraničí, v pahorkatině nad pevností Felbar, nedaleko Sundabaru...


< Zastavení první: O psaní >
Lid Černé Krve
Napsal Lotrando 02.09.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.22089695930481 secREMOTE_IP: 54.81.185.66