Tristamovy zápisky

Z dobrodružství dávno zavátém prachem. Nicméně jeden z příběhů, který považuji za opravdu srdcový. Tedy, všichni jsme si to velice užili a měli jsme kopu srandy. Z příběhu vyplývající jde o domnělé zápisky barda, který hledal. Konec je zakončení, které již v jeho deníku nenaleznete. Fate (3e), Vypravěč (Dajrin), Tristam (já), Eldran, Sidalir (se svými typickými jmény)
Napsal Haplo
Obsah článku:

Tristamovy zápisky

Připlutí na ostrov

Dostal jsem se na ten ostrov. Čekal jsem, až se setmí, abych nevystavoval na odiv své holé kosti nebo nevzbuzoval přílišnou pozornost svým zahalením. Avšak nemilá věc se mi stala, dvě postavy mířící z města projevily přílišný zájem o mou osobu, takže jsem musel nechat svého míčkového cvičení, abych byl nucen vyměnit něco slov s těmito dotěrnými humanoidy.


Ten první, s lukem v ruce, snad jak kdybych byl vetřelec, ke mně se zájmem mířil. Druhý se kupodivu tvářil nezúčastněně. „Co tu děláš, cizinče?“ optal se mne, dokonce i přívětivým tónem! Pak se mně ptal, odkud připlouvám a proč tu jsem. Co jsem mu měl říct? Pravdu? To by nebyl nejlepší nápad, ale narychlo vymyšlená lež nemůže fungovat dlouho. „Z druhé strany ostrova,“ pravím svým hrobovým hlasem, pokoušejíc se skrývat svoji podstatu „plul jsem pět dní.“ Bohužel, projevil o tento fakt nevídaný zájem. Ale když se pak dozvěděl, že toto město i s přilehlými vesnicemi čítá něco málo přes tisíc lidí, nezbylo mi nic jiného, než se pokusit začlenit, protože jinak bych byl jak chodící mrtvola uprostřed chrámu. I když si říkám, na kolik je to pravda, už i tak o mě musela vědět polovina místního osazenstva.


Vydali jsme se k radnici, kde nás však kvůli jejich důležitým záležitostem nechtěli ani vidět a tak jsem byl nucen jít s tím elfem a člověkem do jejich klubu záhadologů. Předtím, ovšem, jsem dostal zatím nejlepší příležitost, co se mi v těchto končinách naskytla. Ten člověk, spíše mlčenlivý, se ukázal jako ten typ lidí, co ví, co bych mohl potřebovat.


Záhadologická společnost se ukázala jako tlupa vystrašených krys, toužících po sýru. Očividně chtěli znalosti o tomto ostrově, protože k mému údivu znají pouze toto město, žádné jiné tu asi ani není, protože tu nejsou ani cesty. To, zajisté, nepřidalo mému nadšení, vzhledem k tomu, že jsem očekával od tohoto města více informací. Poté jsme procházeli město a tím bylo myšleno to, že mě ti dva museli doprovázet, abych snad neublížil někomu ve městě.


Na večer jsem v jednom hostinci domluvil, že zahraji. Když pak zapadlo slunce, rozlehly se mezi stěnami první zvuky píšťaly. Lidé byli ohromeni a mé melodie uchvátily jejich duše. Začali mě mít rádi. Pak jsem ukončil svůj první výstup a šel spát k jednomu známému Eldrana, toho zvláštního člověka, takže jsem si mohl být některými věcmi jist. Navíc mě ještě čekal rozhovor.


Elf odešel a já mohl říct, že se ukládám k spánku. Nechal jsem otevřené okno, ne snad proto, abych měl čerstvý vzduch. Po chvíli jsem uslyšel skoky a v okně se objevil můj nový známý. Tvrdil, že mi informace může sehnat. Jelikož jsem cítil, že zrovna jemu můžu věřit, odhalil jsem mu svoji podstatu. Co nevidět, díky jemu, budu mít to, co již dlouho hledám. Poté, co odskákal do tmy jsem ještě vypral svoje oblečení a vyčkal na ráno, jak přijdou ti dva.

< Tristamovy zápisky >
Vycházka po ostrově
Napsal Haplo 06.12.2017
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15091609954834 secREMOTE_IP: 3.230.128.106