Z deníku Bovaldina Targona

Útržky z deníku Bovaldina Targona – trpasličího válečníka a kněze Bardakova.
Podařilo se mi vydolovat krátký útržek osobního zápisu z Bovaldinova deníku. Přepsal jsem jej do elektronické podoby a umístil sem.
Napsal Ebon Hand
Bovaldinova duše se cítí rozervaná. Stále nemůže najít svou cestu. Ta stávající se nezdá tou správnou... Založil Cestu stříbrného hrotu i samotný Hrot a v něm Bardakovu svatyni. Ale Bovaldin je unaven z lidských úradků a rozhodl se najít sám sebe. Stále hledá svou cestu a až prokletí Turimanni mu nevědomky ukázali cestu! Ano, volá ho podzemí. Je na čase vést Bardakovu cestu do podzemí. Je čas pátrat po svém lidu. Přece jej skřeti nevyhubili! Bovaldin slíbil Wastroxovi splnit jakékoliv přání za to, že ho nevědomky připravil o prst. Ten prokletý druid si může být jist, že se za tento čin s Bovaldinem ještě setká! Nerozlučný přítel z jeho lidu Wastrox si přál vyrazit do podzemí. Budiž! Staň se! Bardak hlásá hledat cestu, i když jeho poutníci křižují zejména krajiny na povrchu. Avšak hlavní bůh trpasličího národa je Kazmin a patrně on vede jejich kroky do podzemí. Kazminovy plány jsou pro nás lidské červíky nyní zahalené... Bohužel se musí rozloučit se Sittkou Iscan Talornem, který mu přirostl k srdci. Snad jeho cesta bude jasná a zářící jako slunce na povrchu. I ostaní ho budou doprovázet jako vzpomínky na život na povrchu. Nevyzpitatelný Marzin toužící po slávě, tichý pan Quinton s obdivuhodnými schopnostmi, znovu se navrátivší Subudaj, muž z jihu, který pomalu nachází cestu k Bardakovi a spolehlivý Gore.
Cesta do podzemí bude nebezpečná. Podzemí se stalo domovem skřetů a ne národa trpaslíků, jak tomu bylo dřív. Bovaldin odchází s vědomím, že možná jeho cesta v podzemí skončí. A přítomnost Berdena Sakurana mu vidinu návratu nepřiblížila, ba naopak. Co zamýšlí tento příslušník prastarého rodu v podzemí? Co skrývá přátelské svěření: "Nechci sloužit kosti na povrchu."? Je to poslední žijící Sakuran, který se rozhodl ukončit příběh svého rodu? Nebezpečí číhá na každém kroku, skřetí bubny budou hrát temnou ukolébavku, je čas ukončit vše otevřené a vydat se do temných slují podzemí, jako by to byla cesta poslední...
Opět se mi podařilo ukořistit malý útržek z Bovaldinova deníku.
Doba vypadala velmi nadějně. Bovaldin věřil, že Cesta stříbrného hrotu je na dobré a né příliž trnité cestě. Ale vlastní sebeuspokojení mu nestačilo a pro jistotu domluvil s Váženým ogarem Wastroxem výpravu pana Derudana a pana Moxxe po stopách úspěšné výpravy s Mikkonovým pokladem. Cílem mělo být ověření aktivit Černého Šarkana (lidsky draka!), který dle špatně viditelných stop v oblasti Mikkonovi pevnosti již dříve byl a případné nalezení jakékoliv jeho odpadlé součásti pro další zaměřování (rozuměj např. odlomený dráp, šupinu či zub).
Nepříjemně byl Bovaldin překvapen, když se oba páni trpaslíci vrátili po pár týdnech. Jejich zprávy nebyli dobré. Ptačí lid Ngana je odmítl vpustit na své území. Což značí ještě hlubší zhoršení vztahů od vyzvednutí pokladu a opakované útoky Černého Šarkana na jejich město. Bovaldin začíná dumat nad předvídavostí Ngana, kteří v přibližující se karavaně s Mikkonovým pokladem již tenkrát odhadli důsledky toho činu.
Ale Bovaldin by neměnil ani za nic! To co vyrval Mikkonovu duchu a patně i Šarkanovi stojí za to! Snad mu to umožní najít předky a zvrátit nepříznivý vývoj svého lidu!
Každopádně Černý Šarkan se probudil a je rozezlen, velmi rozezlen.
Už když Bovaldin a pan Wastrox spatřili, co mají, věděli, že to nebude jen tak.
Šarkan se nevzdá, rozhodně né tak lehko.
Opatrnost velí Bovaldinovi prověřit každý krok. Po meditaci se svým duchem podpořené Bardakovou mocí spatřil Bovaldin rozezleného Šarkana jak útočí na lidi u Rakky! To snad ani spatřit při věštbě nechtěl. Oznámil toto lidským družiníkům, doufaje, že situaci prověří. Každý meč bude potřeba na zastavení Šarkana. Každopadně Šarkan přesně následuje kroky karavany s pokladem jen s půlročním zpožděním, ale ta nakonec do Rakky nedorazila a na poslední chvíli minula Rakku a vyrazila k Zudregu.
Je čas vyrazit do podzemí. Snad Šarkan ztratí stopu a zaleze nakvašen zpět do brlohu. Nebo se zjeví v některé z obřích slují podzemí a to nebude dobré. Páč dohoda není možná! Za žádnou cenu!
Zdechni Černý Šarkane na ostřích Bardakovců a Cesty stříbrného hrotu, neb strkáš svou smrdutou mordu do věcí, do kterých ti nic není! To ti přeje ze srdce Bovaldin Targon, trpasličí válečník a kněz Bardakův.
Napsal Ebon Hand 23.12.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 0 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13284516334534 secREMOTE_IP: 54.157.61.194