Rasa Fey'Ri Update

"Nová" rasa pre D&D e5 a J&D.
Napsal blackbadwolf

Rad by som sa podelil o svoj vytvor. Ako už popis oznamuje je to "nová" rasa. Fey'Ri je v podstate elfská alternatíva Tieflinga. Rozdiel je hlavne v tom že namiesto charizma posilňujú obratnosť. Fey´Riboli pôvodne v 4 a 3 edicií. A ja som si ich upravil pre svoju kampaň do 5e.

Moja inšpirácia pri tvorbe bola Homebrew rasa Fey'Ri a úprava Tieflingov z Mordenkainen's Tome of Foes.

Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku a vetnú skladbu som Slovák ale písal som v češtine kvôli prekladovým kľúčom. Rad by som ak by ste mi dali vašu spätnú väzbu. Najviac ma zaujíma váš názor na Elfí masku a Odoláni vrstvy. Snažil som sa udržať rovnováhu z ohľadom na ostatné rasy, aby tie traity neboli moc OP. Tiež som sa snažil držať Lore Deviatich pekiel podľa Mordenkainena. Preto som traity upravyl podla toho v akej vrstve kdo vladne.

Update: Po feedbacku ktorý som dostal a za ktorý veľmi ďakujem všetkým ktorý mi napisali. Som trochu upravil jednotlive krvné linie. Odstranil som Odalaní vrstvy a zmenil ho na dar. A Dedictva som viac pozmenil aby to nebola len kopa kuziel na 3 a 5 urovne. Niektore som ale nechal. Teraz ma skôr zaujíma váš názor na par nových schopností a balanc jednotlivých linii.

Pdf je v odkaze: Fey'Ri.

 

Teším sa na vaše pripomienky a poznámky.

Pôvodný text ktorý ma inšpiroval Fey'Ri Zdroj

 

V Pdf je použítý nazov Befling ako alternatíva Fey´Ri. Ten opravím.

Napsal blackbadwolf 24.05.2023
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1207709312439 secREMOTE_IP: 3.81.57.77