Varianta: Zkušenosti dle povahy

Obsah článku:

Obecné charakteristiky

Bratrství

Vaše postava má někoho, komu se zavázala přísahou nebo nějakého přítele, který je pro ni důležitější, než kdokoliv jiný. Dostáváte 50 XP*úroveň pokaždé, když je postava přítomna na scéně s touto postavou (maximálně 3x za dobrodružství). Získáváte 100 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava musí učinit rozhodnutí, které je touto postavou ovlivněno. Dostáváte 250 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava musí tuto chránit a vystaví se tak nebezpečí.
Ztráta: Zpřetrhání kontaktu s touto osobou.

Ochránce

Vaše postava je ochránce, někdo na ní závisí, co se týče ochrany a bezpečí. Dostáváte 50 XP*úroveň pokaždé, když je postava přítomna na scéně s touto postavou (maximálně 3x za dobrodružství). Získáváte 150 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava musí učinit rozhodnutí, které je touto postavou ovlivněno. Dostáváte 250 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava musí tuto zachránit před zraněním.
Ztráta: Zpřetrhání kontaktu s touto osobou.

Přísaha

Vaše postava přísahala, že se bude chovat určitým způsobem. Může jít o cokoliv od válečnického kodexu paladina nebo samuraje, způsobu stravování, nutnost modlit se každé ráno za rozbřesku nebo něco podobného. Dostáváte 50 XP*úroveň za každé dobrodružství v němž vaše postava neporuší přísahu. Dostáváte 100 XP*úroveň kdykoliv vaše postava neporuší přísahu i když ji to stojí drobné nepříjemnosti či škodu. Dostáváte 250 XP*úroveň kdykoliv vaše postava neporuší přísahu i když jí to způsobí velké obtíže.
Ztráta: Porušení přísahy.

Víra

Vaše postava má silné náboženské cítění, které ji vede. Dostáváte 50 XP*úroveň kdykoliv musíte bránit víru proti ostatním. Dostáváte 100 XP*úroveň kdykoliv tato postava konvertuje někoho na svou víru. Dostáváte 250 XP*úroveň kdykoliv tato postava brání svou víru i když jí to způsobí velké potíže.
Ztráta: Vaše postava zapře svoji víru.

Krvežíznivost

Vaše postava zbožňuje ráda poráží jiné v boji. Dostáváte 50 XP*úroveň, kdykoliv postava porazí někoho v bitvě. Dostáváte 150 XP*úroveň, kdykoliv porazíte někoho, kdo má stejnou nebo vyšší úroveň (či challenge rating) než vy.
Ztráta: Budete poraženi v bitvě (tj. vzdáte se nebo budete sraženi do bezvědomí).

Hrabivost

Vaše postava miluje bohatství. Dostáváte 50 XP*úroveň, kdykoliv uzavřete dohodu, která je pro vás zisková (ve smyslu získání bohatství). Dostáváte 100 XP*úroveň kdykoliv dokončíte dobrodružství s větším bohatstvím, než jste jej začali. Dostáváte 250 XP*úroveň kdykoliv se vám podaří váš majetek zdvojnásobit.
Ztráta: Vzdáte se všeho co máte vyjma těch věcí, které unesete.

Zbabělost

Vaše postava se vyhýbá boji jako moru. Dostáváte 50 XP*úroveň kdykoliv se vaše postava vyhne potenciálně nebezpečné situaci. Dostáváte 150 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava ukončí boj jiným způsobem než násilím. Ztráta: Skočíte bez zaváhání do víru boje.

Svědomí

Vaše postava má slabost pro ty slabší. Dostáváte 50 XP*úroveň kdykoliv vaše postava pomůže někomu, kdo si nedokáže pomoci sám. Dostáváte 100 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava brání někoho v ohrožení, a nedokáže si pomoci sám. 250 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava dostane někoho z nepříjemné situace a změní jeho život tak, že si dokáže pomoci sám.
Ztráta: Ignorujete žádost o pomoc.

Msta

Vaše postava nenávidí konkrétní organizaci, osobu, druh nebo kulturu. Dostáváte 50 XP*úroveň, kdykoliv vaše postava zraní člena skupiny nebo přisluhovače dané osoby. Dostáváte 100 XP*úroveň kdykoliv vaše postava zasadí drobnou šrám dané skupině nebo osobě (zabít člena organizace nebo osobního přisluhovače osoby, narušíte její život, zničíte jejich majetek). Dostáváte 250 XP*úroveň kdykoliv vaše postava zasadí výraznou ránu skupině nebo osobě.
Ztráta: Nechte nepřítele jít.

Masochismus

Vaše postava si užívá osobní bolesti a utrpení. Získáváte 50 XP*úroveň, kdykoliv jsou její životy sníženy pod polovinu jejího maxima a 150 XP*úroveň kdykoliv je sražena do bezvědomí.
Ztráta: Prchnout před zdrojem psychického nebo fyzického zranění.

Revolucionář

Vaše postava je rozhodnuta svrhnout vládnoucí skupinu nebo panovníka. Dostáváte 50 XP*úroveň, kdykoliv promluvíte proti vládci nebo porušíte drobný zákon. Dostáváte 100 XP*úroveň, kdykoliv jednáte přímo proti vládci. Dostáváte 250 XP*úroveň, kdykoliv se vystavíte velkému nebezpečí, abyste narušili status quo.
Ztráta: Přijetí služby od vládce k zajištění vašeho mlčení nebo spoluúčasti.
< Obecné charakteristiky >
Úvod Omezené charakteristiky
Pokud vás napadnou nějaké další charakteristiky, napište... rád je přidám.
Napsal Alnag 13.12.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 31 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1295759677887 secREMOTE_IP: 3.15.147.215