Samarovy dopisy - Na cestě po Mečovém pobřeží

Samar Kopretina, měsíční elf, Bladesinger a agent královny Amlaruil putuje s důležitým poselstvem po elfích komunitách Mečového pobřeží.
Napsal Dalcor
Obsah článku:
Baldurova brána, 11. Uktar 1371 ÚL.
Jejímu královskému veličenstvu Amlaruil posílá Samar Kopretina své pozdravy.
Drahá sestřenice,
již druhý den trávím ve městě pojmenovaném po lidském hrdinovi Balduranovi. Poté, co mě kapitán Macumail vysadil v přístavu, přímo proti nevzhlednému chrámu Umberlee, jsem se byl ubytovat ve městě v taverně Elfí píseň. Abych řekl pravdu, i ta nejhorší díra v Leuthilsparu je příjemnější než tento hostinec. Už jsem zde viděl tři rvačky a včera dokonce vynášeli hosta z vedlejšího pokoje nohami napřed“. Tuto putyku jsem si vybral, neboť jsem doufal, že zaslechnu lament, který prý zpívá dávno mrtvá elfka svému milenci, kterého jí sebralo moře. No, zatím jsem neměl tu možnost. Mohl jsem si vybrat ze čtyřech jiných hostinců, ale právě pro ponurou pověst Elfí písně jsem si vybral právě tenhle. Věřila bys, že si tu opravdu musíš dávat pozor nejen na měšec, ale i na zbraně? Když ovšem duch elfky začne zpívat, i ti nejotrlejší námořníci usednou a dá se říci, že skoro nábožně poslouchají. Snad budu mít to štěstí a i já si její píseň vyslechnu.
Ve městě strávím ještě dva dny, které si vyhradil jeho milost vrchní tvůrce Thalamond Albaier ze Vznešeného domu divů. Tento představitel Gondovy církve mi slíbil, že by měl do dvou dnů prozkoumat onen artefakt, který jste mu, sestřenko, poslala. Kněží Gonda se mi snažili představit všechny ty podivné stroje a artefakty, které ve svém chrámu vystavují a vysvětlit mi to jejich „strojírenství“. Nenápadně se také pokoušeli zjistit, zda bychom třeba některé jejich zbraně či výdobytky nechtěli koupit. Dokonce mi ukázali zbraň střílející olověné kule za pomoci něčeho, čemu říkají chemický proces prudkého hoření. Zatímco zasáhli figuru na vzdálenost dvaceti metrů jen do prostoru hrudníku, předvedl jsem, že my, Tel’Quess, máme zcela jiné, magické dovednosti.
Poté jsem se s kněžími rozešel a vydal se na obchůzku městem. Na základě Volova průvodce Mečovým pobřežím, kterého jsem si vypůjčil z Královské knihovny v Leuthilsparu, jsem se rozhodl poobědvat v restauraci a taverně Helma a plášť. Jídlo bylo dobré, prostředí pak odpovídalo tomu, že sem chodí bohatší klientela. Oddělené stoly, případně salonky s tichou a diskrétní obsluhou. Odpoledne jsem prošel zbytek města a navštívil kupce z Ar’Tel’Quessir Sharlaria Ni Tessine. Zítra s ním budu obědvat a probereme návrhy Vašeho veličenstva. Odpoledne jsem navštívil Síň Paní a ostatní malé kaple zasvěcené Helmovi, Lathanderovi, Oghmovi a Liře. V chrámu Oghmy jsem si dovolil zúčastnit se odpoledních rituálů a dal jsem si pár tréninkových bojů s místními zasvěcenci. Rozhodně jsem neudělal ostudu. Nakonec jsem strávil odpoledne rozmluvou se zdejším mistrem o výukách boje beze zbraně a jak se liší techniky vyučování mezi lidmi a elfy. Mistr měl poměrně zajímavý přehled a tak byla rozmluva opravdu celkem zajímavá, ačkoliv já sám dávám přednost písni a meči. Ovšem základním výcvikem v boji beze zbraně jsem prošel v akademii Shanyrrie Alenauth.
Odpoledne uteklo docela rychle, takže do Elfí písně jsem se vydal až za tmy. To mělo za následek pokus o přepadení mé osoby v jedné temné uličce. Všechny čtyři nešikovné zloděje s poněkud cizokrajným přízvukem, rekrutujících se pravděpodobně z náhle bez prostředků se octitnoutivších námořníků, jsem okamžitě zneškodnil. Jaké pak bylo mé překvapení, když se ke mně ve stejné uličce přidružila jiná čtveřice zabijáků, která mě s omluvou za cech zlodějů dovedla až do taverny. Zároveň mi předali vizitku cechmistr Krkavečníka spolu s pozvánkou na večeři druhého dne. Toto setkání mě nesmírně lákalo a tak jsem je přijal.
Další dopis Vám drahá sestřenice pošlu, až budu pozítří opouštět Baldurovu bránu. Tedy doufám. S přátelským pozdravem a v úctě


Samar
< Baldurova brána 1 >
Baldurova Brána 2
Publikováno ve spolupráci s časopisem Alduron.
Napsal Dalcor 14.09.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12097096443176 secREMOTE_IP: 44.204.94.166