Oživení hry

Článek ze série Legendy a znalost.
Článek vložil ShadoWWW | Mike Mearls

Je těžké uvěřit, že Příručka hráče je hotová. Poslali jsme ji do tiskárny asi před týdnem. Když teď dokončujeme Basic D&D, Bestiář a Průvodce Dějmistra, je snadné zapomenout, že ke konci léta a na podzim k vám toho zamíří mnohem víc. Bohužel, dotazy, které jsem chtěl položit Richi Bakerovi o dobrodružství ve Starter Setu padly za oběť sprintu při dokončování Příručky hráče. Dostaneme se k nim příští týden. Nyní bych rád něco napsal o příběhové linii Tyranie draků, a co to znamená pro Dungeons & Dragons jako celek.

Jsou-li pravidla páté edice rozhraní pro nové D&D, příběhová linie Tyranie draků je jeho skutečný obsah. Strávili jsme nespočet hodin sestavováním neodolatelného dobrodružného příběhu, o kterém si myslíme, že na vás zapůsobí svým velkolepým rozsahem a ambicí. Celá práce vyvrcholila v masivní příběhovou bibli. Chris Perkins vedl tým spisovatelů a výtvarníků, kteří vytvořili celkový příběh Tyranie draků a nový vzhled zloduchů a hrdinů svázaných s tímto příběhem. Příběhová bible pak poskytla surový materiál, který naši tvůrčí partneři přetvořili do několika skvělých knih, figurek a her.

Pro začátek jsme oslovili Wolfganga Baura a Kobold Press, aby vytvořili dvoudílné stolní RPG dobrodružství, které mělo posloužit jako spouštěcí platforma pro pátou edici. Kobold Press zaopatřoval celý projekt, od psaní a redaktorství po objednání ilustrací a rozvržení finálních knih. Díky tomu, že jsme měli nezávislý tým pracující na dobrodružstvích, mohli jsme se soustředit na celkový obrázek Tyranie draků a pravidla vyvíjená pro pátou edici. Wolfgang a jeho tým mohli pracovat, aniž by byli zatíženi dodatečnou potřebou produkovat text pro tři základní knihy pravidel. To Kobold Pressu umožnilo dodat druh dobrodružství, o který bychom se normálně nebyli schopni pokusit, dokud by neuplynula nějaká doba od ukončení prací na knihách základních pravidel, protože prostě všechny naše ruce zaměstnávají pravidla, dokud se nedokončí. S prací Kobold Pressu jsme byli natolik spokojení, že v budoucnu uvidíte více spoluprací mezi týmem R&D a RPG studii.

Náš vztah s Kobold Pressem je podobný tomu s Cryptic Studios, tvůrci Neverwinter MMO RPG. Spisovatelé a vývojáři v Crypticu, podobně jako Kobold Press, používali příběhovou bibli Tyranie draků k vybudování nového obsahu pro jejich hru. Stejné zápletkové linie, artefakty a nepřátelé, jež se objeví ve stolním RPG, debutují toto léto také v novém modulu Neverwinteru. Je fakt skvělé vidět ilustrace a příběhy, které začaly jako pár poznámek na tabuli nebo předběžné náčrtky, plně přenesené do života v 3D enginu hry.

Když mluvíme o 3D, od WizKids k vám přichází D&D figurky a Gale Force Nine také čerpalo ze stejné příběhové bible. Ačkoliv mnoho figurek bylo vytvořeno z kreseb z Bestiáře, postarali jsme se, aby některé klíčové nestvůry a nepřátelé z příběhové linie Tyranie draků se také objevili v produktech WizKids a Gale Force Nine.

Jedna z náramných věcí, které se týkají tvorby příběhové bible, je, že nám umožňuje se souběžně koordinovat s partnery. Nepotřebujeme mít dobrodružství Kobold Pressu zcela uzavřené, než mohou WizKids a Gale Force Nine vytvořit figurky pro klíčové postavy Kultu draků. Oba týmy čerpají ze stejné studnice tvorby, což zaručuje, že všechno je zkoordinované hned od prvního dne.

Nejúžasnější částí našeho nového přístupu k příběhům je to, co leží před námi. Již máme dokončenou naši další příběhovou bibli i partnery mořící se s uvedením příběhu do života. Do konce roku budeme mít dokončené další dvě příběhové bible a třetí ve vývoji. Přístup, který zaujímáme s Tyranií draků – vytvořit jedno kampaňovité dobrodružství a podpořit ho ve stolním RPG, počítačových hrách i našich doplňcích – je něco, co bude klíčovou součástí budoucnosti D&D. Jak diverzifikujeme, abychom se dostali k novému publiku a přišli s novými možnostmi hraní D&D, tyto příběhové linie budou spojení, která budou pevně vázat všechno dohromady.
 

Původní článek ZDE.
Článek vložil ShadoWWW | Mike Mearls 16.06.2014
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 3 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13650393486023 secREMOTE_IP: 3.129.13.201