Sethiin maniakální egobooster

kresby (kromě pravidelných novinek v diskusi) najdete v galerii.
Napsal: Sethi
Autorská citace #21
4.5.2009 18:07 - Lokken
Milamber: Nesnaž se raději vše chápat v kontextu Feistova světa, je to jen na škodu!
Autorská citace #22
4.5.2009 18:35 - Milamber
Lokken vysvětlíš mi v čem je to na škodu?
Ale jestli ti tak ubližuje zmínka o potvorách z Festova světa......
Autorská citace #23
4.5.2009 18:41 - Sethi
no, přijde mi, že to škodí především tvému pohledu... automaticky si na ně nasazuješ šablony, které v základním fluffu - který tady poměrně relevantní - prostě takhle nefungují...
Autorská citace #24
4.5.2009 18:53 - Milamber
Sethi asi nejsem tak zapálenej rád bych, ale nejsem jako ty nebo tady Lokken. Každopádně ve vašem "světě" jsem nový (začátečník). Nehodlám prodlužovat rozhovor s Lokkenovou připomínkou =), navíc Sethi nepobírám tvoje slova (fluff... =)
Autorská citace #25
4.5.2009 19:08 - Sethi
nemyslím si, že jsem nějak zapálená pro věc, můj zájem je velmi výběrový =)

čtvrtá edice nám povídá:

tiefling: kdysi dávno někde na mapě leželo veliké a mocné císařství bael tureth, lidská říše. a tihle milí chlapíci chtěli být ještě mocnější, šlechta císařství proto vstoupila do paktu s ďábly a stali se z nich první tieflingové (z toho můžeme soudit, že se nejednalo ani tak o záležitost rozmnožovací, jako spíš... prokletí jako platba za moc, kterou dostali?). bael tureth byl časem zničen při válce s říší drakorozených, etc etc... nicméně tahle tieflingovitost se dědila dál, dnešní tieflingové jsou v podstatě potomci šlechticů z bael tureth.

narozdíl od

cambion: skuteční míšenci mezi lidmi a ďábly, vzhledem podobnější ďáblům než tieflingové, a mají křidýlka.

tieflingové nebývají dvakrát oblíbení kvůli hříchům svých prapředků a vyrovnávají se s tím každý po svém.



což mě přivádí k myšlence, proč nehraju cambiona? mohla bych plácat kolem =)
Autorská citace #26
4.5.2009 19:09 - Lokken
Milamber: Tak předně, já mám Feista docela RÁD, Sága Trhlinové Války byla jednou ze sérií, které mě v minulosti ovlivňovali - už jsem se o tom zmiňoval v diskuzi o ní. Toť Feist.

Problém, na který jsem narážel, je že si užíváním svých příměrů jednak automaticky limituješ výslednou představu a navíc je můžeš nesprávně užít. Různé settingy používají podobné názvosloví, které se různě překrývá a vyvolává různé asociace.

Edit: Také se nepovažuji za něják pro věc zapáleného... :-)
Autorská citace #27
4.5.2009 19:20 - Milamber
Lokken netajím se tím, že můj pohled je omezen množství informací získaných z děl, z her na hrdiny (do toho jsem se ještě bohužel nezapojil a nic o nich nevim) a nebo z komunikace s lidmy o těchto věcech atd.
Takže použití těchto příměru je tímto faktem přirozeně omezeno.
Třeba o stvoření jako je Tiefling jsem se dozvěděl až tady.
Autorská citace #28
4.5.2009 19:22 - Colombo
Sethi, Lokken: nasazování šablon je základní metoda poznávání světa a děláme to všichni.
Valná většina z vás horlivýh DnDčkistů ale nasazuje šablony DnD, případně každý si nasazuje šablonu, která mu je nejbližší, př. si myslí, že je v tomto momentě nejlepší.

Kdyby jsme nenasazovai šablony a všechno chápali jen v jejich vlastních souvislostech, tak chcípnem za pět minut, protože dny bychom ztrávili zkoumáním, jestli tenhle had je jedovatý, sice podobný uštknul tetičku Kláru a ta zemřela v krutých bolestech, ale nebudu si dělat předsudky, tohle je jedinečný tvor a budu ho brát takového, jaký je. Jo kdyby on uštknul tetičku Kláru, tak bych měl oprávnění se ho bát, ale ten had, co ušktnul tetičku Kláru má rozmašírovanou hlavu lopatou a tenhle vypadá celkem vpořádku.

Takže nemáte co kritizovat.
Autorská citace #29
4.5.2009 19:40 - Lokken
Milamber: Já tě nechci kritizovat, jen jsem upozorňoval na to, že tvé příměry ti v tématu nepomohou ale uškodí. That´s All.
Colombo: "horlivý DnDčkYsta"? Díky!
Autorská citace #30
4.5.2009 19:48 - Milamber
Lokken, v poho beru upozornění =)
Autorská citace #31
4.5.2009 22:17 - Colombo
Lokken: ha, teď jsi se dostal:)
Pokud vezmeš jako základ DNDčko, tak DnDčkista je správně, jelikož máš příponu -ista (alspoň tak to cítím a odvozuji z fotbalistů, hokejistů, parašutistů, karatistů a jehovistů)
Kdyby ji mne opravil na DnDista, udělal by jsi lépe.

Každopádně, já si teď náramně honím ego a směju se, jak jsem tě krásně dostal:P taková krásná neúspěšná a marná snaha o stěr:D
Autorská citace #32
4.5.2009 22:30 - Sethi
pobavila mě představa rozmáznutého hada. když už jde o jednoslovné označení hráče DnD, tak mi přijde, že je zaběhnuté spíše DnDčkař, čímž vám ušetřím spor o i/y, ač bych se sama přiklonila na stranu "i." mně osobně je to nakonec jedno, protože jsou mi nějaké systémy šumák, tak se za DnDčkaře ani DnDčkistu nepovažuju =)
Autorská citace #33
4.5.2009 22:53 - Lokken
No, od Colomba je to myslím vysloveně poklona...
Autorská citace #34
5.5.2009 11:35 - sirien
Píše:
Každopádně, já si teď náramně honím ego a směju se, jak jsem tě krásně dostal:P taková krásná neúspěšná a marná snaha o stěr:D

To je vpořádku... kde Tě nedostal Lokken, dostal si se sám timhle postem :)

Milamber: fluff = něco, co není přímo spjato s podstatným obsahem. Například od knihy DnD čekáš pravidla a trochu podstatnejch popisů několika málo věcí.
Historie ras, jméno čaroděje co vymyslel nějaký postup, vztahy mezi jedněmi a druhými a hromada dalších věcí (kterou navíc ve svém světě můžeš mít jinak) je prostě fluff.
Což neznamená že by fluff byl špatný nebo neužitečný. V některých případech (třeba HP) je fluff jediná věc která za něco stojí...
Autorská citace #35
5.5.2009 11:38 - Sethi
budu oponovat. fluff je to podstatné, co dělá hru zajímavou (ať ho člověk přijme, nebo si ho vymyslí sám), pravidla jsou jen nudná berlička =)
Autorská citace #36
5.5.2009 11:40 - sirien
No, Sethi má asi trochu širší záběr věcí které hází do pytle s nápisem "fluff". Ono to slovo je takový slangový v tomhle významu... nicméně si to určitě nějak přebereš :)
Autorská citace #37
5.5.2009 11:46 - Sethi
to je jednoduché. fluff jsou všechny ty zajímavé věci, do kterých člověk skočí šipku a pak se šťastně rochní.
Autorská citace #38
5.5.2009 12:06 - sirien
Můj první pes, Cappi, měl dokonalou dovednost v pojídání rizota. Přišel k němu, přední částí mordy ho nabíral, pak ho nějak, nikdy jsme nepřišli na to jak, propreparoval, a koutkama z něj odpadávala čistá rejže se zeleninou a maso sežral. Na začátku jsi měla psa a rizoto, na konci jsi dostala najedeného psa a hromádku vegetariánského rizota.

Je naprosto fascinující, že vládneš úplně precizní obdobou této dovednosti - dokážeš pročíst tuny a tuny materiálů k jakémukoliv RPGčku, ale chtít, aby Tě potkalo jen jedno jediný pravidlo, je naprosto nereálné přání...
Autorská citace #39
6.5.2009 11:12 - Blaine
Konecne jsem to prosel vsechno a musim teda priznat ze nejlepsi byla spoutana. Protoze to nebyla nebezpecna... sobe a hlavne svemu okoli! Viz ublizovani male ubohe kocicce apod.!
Autorská citace #40
6.5.2009 11:27 - sirien
Píše:
nejlepsi byla spoutana

*dusivě-dávivý-záchvat-kašle*
omlouvám se za osobní vtípek pro zasvěcenější

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11658120155334 secREMOTE_IP: 3.237.24.82