Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
27.4.2022 14:35 - Aegnor
No jo, ale "pochvala" ve stylu Je to špatný, ale není to nejhorší co jsem viděl (jak ji očividně minimálně někteří pochopili) prostě není příliš pochvalná.

EDIT: A teda přemýšlím, proč by jako vesnice musela mít náves, ale to je tady asi příliš velký OT.
27.4.2022 15:09 - LokiB
Corny: mě teď moc nebaví bashovat Jersona za to, že preferuje realistické podklady pro hru. ostatně sám mám realistické mapy raději a když to jde, tak si mapy překresluju sám z "reálných historických map". což jsou stovky hodin manuální práce. ale to je prostě taková moje braindead zábava. automatické generátory nepoužívám, protože se mi na ně obtížně "lepí" moje vesnice ... to mi ta z historické mapy přijde snáze použitelná.
A i přesto tady u toho generátoru ocením, že je fakt hezky udělaný, výsledky jsou rozmanité, nejsou dementní a určitě si svoje uživatele najdou, i když to nebudu já.

Když bude ve Ravenloftu Jerson lamentovat nad mapkou vesnice, tak mu klidně píšu, proč mně takový obrázek pro dané použití nevadí.
Ale jako jestliže mu pro jeho potřebu ne úplně realistické generátory nevyhovují, tak vaše generalizované "nekritizuj to, není to pro tebe, jsi divnej" mi přijde dost hrubé... viz odkazy na Sheldona.

Aegnor: hmm, vesnice NEMUSÍ mít náves (přírodní zákon na to není) ... ale najdi reálné vesnice, které ve své době (historické) byly bez návsí.
27.4.2022 15:15 - Corny
Však na Jersonově preferenci pro realistické mapy není nic špatného. A nic špatného by nebylo ani kdyby řekl, že pro něj samotného to není vhodné. O tom tu každopádně řeč není, protože ani za jedno ho tu nikdo "nebashuje".
27.4.2022 15:31 - Aegnor
Loki: děkuju za informaci, až budu řešit přírodní zákony, tak se mi bude opravdu hodit. Ta informace má akorát nulovou relevanci k současné diskuzi a čemukoliv co jsem napsal.
27.4.2022 15:50 - LokiB
Aegnor: takže informace "vesnice NEMUSÍ mít náves" je pro tebe s nulovou relevanci k tvé otázce "proč by jako venisce musela mít náves?" ... tak to už je dost WTF.
27.4.2022 15:55 - Aegnor
Ne. Informace "neexistuje přírodní zákon na to, že vesnice musí mít náves" je v nulové relevanci k tomu, že netuším z čeho vychází Jersonův výrok "vesnice obvykle potřebuje náves".
A je mi jasný, že si jseš vědom na co jsem reagoval a z nějakého mě neznámého důvodu mě prostě debilně trollíš.
28.4.2022 12:49 - Jezus
Corny: Generátor negenerující realistickou vesnici dává lepší výsledky než polovina amatérských pokusů, ale pořád není moc závratný v generování realistické vesnice.

Jerson jasně uvedl své subjektivní kriterium, podle kterého produkt okomentoval. Nepsal recenzi.

Naopak ty tu tlačíš vlastní hodnotící kritéria jako "objektivní". Já například realističnost generovaných měst a vesnic ocením. Jinak ten nástroj v zásadě nepotřebuji - stejně hraju bez map :-)
28.4.2022 13:10 - Corny
By mě opravdu zajímalo, které "Kritérium" tu tlačím :D Ale ok, poučení do budoucna, nechat si odkazy pro sebe ;)
28.4.2022 16:23 - Jezus
Corny píše:
Chápu, že Jerson má asi nějaký Sheldonovský tik (...), ale jinak je to poměrně bezpředmětné hodnocení. Nebo, ještě lépe, by jako většina soudných lidí mohl zůstat u toho, že pokud ten nástroj nevyhovuje jeho Jerson-kritériím, tak by ho prostě nemusel používat a zůstat u toho.


Corny píše:
přičemž je tvá výtka poměrně mimo, když to nikdo jako historickou či realistickou mapu neprezentuje.


Tlačíš, že "historická" nebo (historicky)"realistická" není pro fantasy hodnotící kritérium. Určitě ne pro každého, možná dokonce ani ne pro většinu, ale že by bylo úplně irelevantní?

Navíc docela nevybíravě podsouváš, že pokud něco někomu nevyhovuje, má mlčet, místo toho, aby třeba varoval ostatní, co jemu vadilo (aby když to vezmou za relevantní, mohli si sami ušetřit čas/vzít to v potaz).

Celkově by ses spíš měl naučit číst kritiku a hlavně ji příliš nevztahovat na sebe - že někdo napíše, že tebou odkázaný generátor je dobrý, ale ne pro něj, neimplikuje, že ten odkaz je marný (ani nijak neshazuje tvůj pozitivní počin ho sem dát).

Corny píše:
Ale ok, poučení do budoucna, nechat si odkazy pro sebe ;)

Už proto by tenhle "argument" vyzníval dost dětinsky. Vážně existuje větší škála než "chválím/mlčím/tvá snaha je marnost".
28.4.2022 16:30 - Corny
Možná by stálo o to si nejdřív přečíst, co píšu, než tu to OT budeš dál rozpitvávat ;)
28.4.2022 17:17 - LokiB
Aegnor píše:
Ne. Informace "neexistuje přírodní zákon na to, že vesnice musí mít náves" je v nulové relevanci k tomu, že netuším z čeho vychází Jersonův výrok "vesnice obvykle potřebuje náves".


Ne. Ta informace je "/ačkoli na to není přírodní zákon/ (předchozí text přeskoč), tak vesnice v Čechách prostě návsi mají a v podstatě vždy měly".
Takže jestli by nějaký generátor generoval pouze vesnice bez návsí, tak to není moc dobrý generátor, kterým bys mohl generovat mapky českých vesnic.

Důvod,proč by to tak bylo v generátoru, může být:
* třeba anglické vesnice návsi nemívaly (jiná kultura)
* generátor návsi generuje, ale Jerson je tam nevidí (protože nejsou explicitně nakreslené jako "objekt", ale jsou tam jen jako prázdný prostor mezi domy)

že bych tě chtěl debilně trolit, mi přijde stejně pravděpodobné jako to, že jsi debilně nechápavý ;)
28.4.2022 19:01 - Aegnor
Loki: No a mě právě zajímá proč to tak je. Protože pak třeba můžu říct něco zajímavého o svém světě tím, jestli vesnice budou mít návsi nebo ne. Nebo o téhle oblasti, kde návsi ne/jsou. Ale jak jsem psal, tady je to zbytečnej OT, takže to asi nebudu dál rozebírat. Omlouvám se všem, že jsem se nezastavil dřív.

LokiB píše:
že bych tě chtěl debilně trolit, mi přijde stejně pravděpodobné jako to, že jsi debilně nechápavý ;)

Takže ... tak 70%? (Naprosto seriózně míněné číslo.)
2.5.2022 15:34 - cyrasil
Inside the 40 Year-Long Dungeons & Dragons Game : https://www.youtube.com/watch?v=nJ-ehbVQYxI
14.5.2022 02:25 - sirien
Inside the 40 Year-Long Dungeons & Dragons Game | Obsessed | WIRED

kdybyste si někdy mysleli, že jste RPGčkama posedlí... tak ne, ste žabaři :)
14.5.2022 07:28 - Ugy
Jj to jsem viděl a ten chlápek me přišel už dost za hranicí normálu. Na druhou stranu kdo z nás je normální, že. Dost mě překvapilo že má rodinu a děti.
14.5.2022 08:22 - cyrasil
Sirien: doslova prispevek nad tebou:-P
15.5.2022 19:05 - Kadir beneath Mo Moteh
Pěkný den, vaše debata o středověkých vsích mě přiměla se zaregistrovat. Nejdřív jsem chtěl stručně popsat typy vsí, ale téma je dost rozsáhlé, tak přidávám odkazy na názory povolanějších:
Urbanismus venkovských sídel v českých zemích
Několik poznámek ke studiu půdorysné struktury venkovských sídel na území Čech
Archeologický výzkum plužin a zemědělských teras jako fenoménu historické krajiny České republiky
Snad vám to pomůže vytvořit historičtější prostředí.
22.5.2022 19:59 - Ugy
Článek na NY times o tom jak je to queer a LBTbuhvico komunita kdo určuje vývoj DnD.
22.5.2022 23:07 - sirien
Cokoliv zajímavého začíná až u nadpisu "New Blood and Air and Perspectives and Voices" někde v půlce.

A IMO tam nic moc zajímavého není: pár tvrzení bez jakékoliv argumentace, nějaké info o woke korekcích DnD příruček kde se tu už probíraly, tři nějaké osobní výpovědi kde jediná zajímavá věc je že se k tomu hlásí producer od wizardů (což ale není překvapení). Celkově spíš jen NYT agitka jejich dlouhodobé linie, kde se zrovna hodilo vzít DnD k ruce, spíš než něco o DnD jako takovém.
2.6.2022 14:52 - sirien
I Broke Into The International Security Convention

Rob Banks, International Baddie, a jeho návštěva bezpečnostního expa :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083743095397949 secREMOTE_IP: 44.212.50.220