Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
25.4.2022 09:06 - Quentin
Třeba to bude mít Princess Bride tón a GoT produkci a estetiku. To by bylo nice. Trochu jako, když si DM připraví seriózní setting a hráči přitáhnou komické postavy :D
25.4.2022 10:30 - Šaman
Takže první Piráti z Karibiku… to zní dobře :)
25.4.2022 14:16 - Jezus
Podle mě se tou Princess bride myslí to "vyprávění ve vyprávění" - děda čte vnukovi knížku a my vidíme ten děj, ale jsou tam prostřihy a vnukovy komentáře (ze začátku dokonce nějaké ten go forward, pokud si to správně pamatuju).

Tedy v podstatě Gamers style (vysvětlení lidem mimo DnD).

Monty Python (krom marketingu) imho znamená místy absurdní humor. Upřímně si přeji, aby se tím mysleli "herní věci" jako "schováme se za hromadou mrtvých bardů" a podobné "ikonické" nápady hráčů jako backstab balistou apod.
Nevím, jestli to tím myslí, vlastně tomu ani moc nevěřím. Ale přál bych si, aby tomu tak bylo :-)

Jinak přirovnání k Pirátům z Karibiku je dobré. Ten film má atmosféru i díky rozpočtu, trikům, kostýmům... a jeho hlavní dějové jádro je slušný dobrodružný příběh. Celé je to ale posunuto na úplně jiný level skrze fungující humor a "lehkou" akci (která je pořád dobrodružná, ale je taková hezky odlehčená, jak se nebere úplně vážně).
25.4.2022 14:20 - sirien
Z jedný napůl neoficiální věty toho dedukujete hodně, doufám že se k tomu moc neupínáte abyste nebyli.tak moc zklamaný.
25.4.2022 14:21 - LokiB
Pevně doufám, že v DnD filmu nic z Monty Pythonů (které miluju) nebude. Jakože vůbec nic.
25.4.2022 14:27 - Jezus
Však já spíš vyjadřuju přání, než nějaké odhady. Upřímně - myslím, že u těch, co tu větu vyřkli, je tomu podobně :-)

Ale za tím, co jsem psal o příměru k Princess bride si stojím. Hlavně proto, že ty prostřihy a "příběh samotných hráčů" už zmiňovali někde jinde, ne? (Byť od tohohle oblouku čekám jen "zakřiknuté dítě získá kamarády a s nimi i sebevědomí").
27.4.2022 08:40 - Corny
Zase jsem si po nějaké době prolétl https://watabou.itch.io/, jelikož mě tam pokaždé od toho člověka něco zaujme a docela mě některé ty jeho nástroje fascinují (zejména "Medieval Fantasy City Generator") a dneska mě hodně zaujal Village Generator. Podle mě fakt pěkný a jednoduchý tool na tvorbu random map pro vesnice, s různými styly. Každopádně jako obvykle doporučuju se podívat i na ostatní apky.
27.4.2022 11:54 - Jerson
Před časem jsem to procházel a tohle je jeden z lepších generátorů. Sice to pořád generuje "pseudostředověké městečko v americkém stylu", ale lepší než drátem do oka a lepší než 50 % map map fantasy vesniček dělaných v ruce.
27.4.2022 12:11 - Xeth
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves by se měl odehrávat v Letohradu (Neverwinter) a příběh by se měl točit okolo podvodníka, který se chce stát jeho Pánem (Lord of Neverwinter).
27.4.2022 12:20 - sirien
Ziměvzdoru.
Jeskyně a draci: Čest mezi zloději? :)
27.4.2022 12:25 - Xeth
AD Ziměvzdor: Já používám anglické názvy, takže nevím. Ale v překladovém klíči (FR) jsem našel Letohrad.
27.4.2022 12:29 - Gergon
V originál Baldurs gate hrách to byla Nikdyzima =)
27.4.2022 12:33 - LokiB
Zlodějská čest jako "český filmovější" název ;)
27.4.2022 12:43 - Aegnor
Xeth: Letohrad sice je v překladovém klíči, ale je tu nezlomitelná skupinka co razí názor, že správný překlad je Ziměvzdor. (A teda nikdyzima mi přijde na úrovni "Popelavého luku" z Dragon Age: Origins ... :D )

Jerson: existuje vůbec nějaký internetový generátor/něco podobného k rpg, který by podle tebe byl dobrý?
27.4.2022 13:15 - Xeth
Aegnor: Proto upozorňuji na to, že to v překladovém klíči je jinak. Tj. aby případně došlo k jeho opravě.
27.4.2022 13:22 - Jerson
Aegnor: Narazil jsem na různé generátory jmen, zápletek, legend a tak, a řada z nich byla v pohodě. Pokud ti jde o generátory lokací, tak na té stránce je generátor fantasy jeskyní, a tomu nemám moc co vytknout.
Problém jsou lokace, které mají být nějakým způsobem uvěřitelné, realistické, protože reálně jakou taková místa dost komplexní a mají řadu podmínek, které nemusí být úplně zjevné lidem ze současného velkoměsta. Třeba to, že pole má člověk za barákem, a ne pouze na opačné straně vesnice. Nebo že na rozdíl od amerického městečka (které je založené na široké ulici) potřebuje vesnice obvykle náves nebo náměstí.
Že domy bývají téměř vždy pravoúhlé, zejména pokud stojí samostatně a nemusí se vejít do poměrně specifické mezery, a pětiúhelníkové či lichoběžníkové domy jsou výjimkou, kterou sice na googlu dohledáš, ale když je jich na vesnici nebo ve městě pětina, je to divné (nehledě na to, že generátory fantasy domů jedou téměř výhradně v pravoúhlé síti, a takové domy se špatně dostávají na battleplány.)

Takže z tohoto hlediska jsem zatím nenašel generátor, ve kterém bych si mohl nechat vygenerovat město nebo vesnici, a po několika (desítkách) pokusů vzít nejvhodnější výtvor a použít ho. Ale můžu vzít nějaký výstup z generátoru a použít ho jako základ pro úpravy, kterých nemusí být ani tak moc.
27.4.2022 14:10 - LokiB
Jerson: některé problémy, které uvádíš, u tohoto generátoru nepozoruji. Domy jsou pravoúhlé, ulice nejsou pravoúhlé, pole jsou relativně "za barákem", tam kde je to možné, i ty návsi tam vidím.
27.4.2022 14:22 - Corny
LokiB: Hlavně to ani Nikdo neoznačoval za realistický či historii se blížící generátor :D Chápu, že Jerson má asi nějaký Sheldonovský tik (byť Sheldon alespoň ty svoje 'tiky' nestaví na základě svých pseudo-historických kusých dojmů, které se už x-krát ukázaly jako úplně zcestné), ale jinak je to poměrně bezpředmětné hodnocení. Nebo, ještě lépe, by jako většina soudných lidí mohl zůstat u toho, že pokud ten nástroj nevyhovuje jeho Jerson-kritériím, tak by ho prostě nemusel používat a zůstat u toho. *shrug*
27.4.2022 14:27 - Jerson
Corny, nevím, zda sis toho nevšiml, ale v původním příspěvku jsem ten generátor pochválil.
27.4.2022 14:35 - Corny
Relativně ano, ale s docela podstatným "Ale", přičemž je tvá výtka poměrně mimo, když to nikdo jako historickou či realistickou mapu neprezentuje. A ano, možná má reakce je poněkud přehnaná na to, že to hodnotíš vlastně pozitivně, ale na druhou stranu tvoje zase působí jako když ti někdo nabídne zákusek a ty celou dobu remcáš, že na něm není pravá šlehačka, místo aby jsi byl rád, že se lidi ochotně dělí o zajímavé nástroje. Minimálně nad tou formulací by jsi se mohl do příště zamyslet a možná to pak nebude mít takový triggerující potenciál.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10508799552917 secREMOTE_IP: 3.87.209.162