Zajímavosti

Debata je lehce moderovaná (opravení nefunkčních odkazů). Zkuste nespamovat... moc. Díky.
Napsal: Nerhinn
9.7.2014 12:36 - skew
Celá ta www.thisiscollosal.com stránka je super.

Taky mě zaujalo tohle:
Artist Henrique Oliveira Constructs a Cavernous Network of Repurposed Wood Tunnels
Zevnitř záběry jako z dungeon crawl dobrodružství, z vnějšku jako kořeny obrovského stromu.
28.7.2014 15:50 - skew
Celkem oěkná blbůstka: 3Doodler
6.8.2014 22:20 - Nerhinn
Byl by zájem o místo, kam by se prostě házely inspirativní obrázky (za mě fotky architektury, detaily starých soch, šperky)? Prostě detaily, které člověka nenapadnou samy o sobě, ale popisu pak najednou dodají punc realističnosti? Já si to archivuju u sebe, ale kdyby byl zájem, abych se o to podělila, může být.

EDIT: Například tady je detail zapracování saského zdiva do modernějšího kostela, naznačující, že kostel, ve kterém se postavy zrovna nacházejí, je mnohem starší, než jak vypadá:
6.8.2014 22:37 - pipux
Ano, zájem o inspirativní obrázky z mé strany rozhodně je.

Tohle je můj google drive s inspirativními obrázky (vesměs mimozemská tematika, plus nějaké předlohy ke kreslení, apod.) Vyměním za tvoji kolekci obrázků :)

Jestli si ty své kousky chceš archivovat nějak veřejněji, tak ti ten google drive můžu jen doporučit (co tady na komplu naházím do vybrané lokální složky, to se mi synchronizuje s drivem, s tím odkazem co sdílím, a s jiným PC, kde mi běží google drive - prostě pohoda).
6.8.2014 22:45 - Nerhinn
pipux: To je super! Já to bohužel ale nemám on-line a velká část čeká na roztřídění. Ale jelikož na tom zrovna pracuju, tak až to bude, můžu to vyvěsit taky.

EDIT: Kliknutí je jednodušší než psaní. Anketa.
7.8.2014 00:21 - Vojtěch
A ještě trocha podkresu (ENnie 2014 nominováno na nejlpepší web)
7.8.2014 11:16 - Blaine
Vojtech: omg awesome.
7.8.2014 13:35 - Ebon Hand
Hustý, taky využiji! :-)
7.8.2014 15:13 - Vojtěch
ENnie se vůbec vyplatí proklikat každý rok. Nominovaní bývají fajn alespoň k prohlédnutí.
8.8.2014 00:55 - Nerhinn
"Truly unexpected" pink granite boulder of ancient Scottish Picts revealed in Aberdeenshire



A huge pink granite boulder from the Picts who lived in the north and east of Scotland hundreds of years ago, incised with a large eagle and a mirror case in a “truly unexpected” set of symbols, has been revealed to the public more than a year after it broke a farmer’s plough near Craigellachie.

Spanning more than 1.7 metres and weighing more than a ton,... více zde.

8.8.2014 12:04 - Nerhinn
Yantra tattooing



Yantra tattoos are believed to be magic and bestow mystical powers, protection, or good luck.

In Cambodia, the tattoo is used for self-protection. Cambodians believe a yantra has magical powers that ward off evil and hardship. The tattoo is particularly popular amongst military personnel. The tattoo supposedly guarantees that the person cannot receive any physical harm as long as they observe certain rules.

Yant designs are also applied to many other media, such as cloth or metal, and placed in one's house, place of worship, or vehicle as a means of protection from danger or illness, increasing wealth, or attracting lovers.

painted-bees píše:
You can get these here in thailand by a monk, they look beautiful but I’d never recommend it. Essentially, you’re making a pact with a spirit to protect you in exchange for sacrificing an activity or habit you may have previously enjoyed (the monk decides what this is, not you). These tattoos are contracts.
Breaking your side of the bargain may encourage the spirit to ‘punish’ you, and these contracts are not easily voided.


9.8.2014 00:32 - Colombo
Tohle je parádní. Neo-mesoamerické umění je věc!
9.8.2014 08:57 - Vojtěch
Dobré!
9.8.2014 09:23 - Colombo
Jen je otázka, co to dělá jako street-art v Singapuru a proč je město s nejvíc neo-mayskou architekturou Detroit?
9.8.2014 14:28 - Nerhinn
Taxidermie. Ugh.





Amsterdam-based artist Cedric Laquieze recently completed a fascinating new series of his exquisite taxidermy Fairies. These delicate sculptures are primarily composed of parts from many different insect species, but if you look closely you’ll notice bones, seeds and even a few scorpion parts as well.

Visit Cedric Laquieze’s blog for many additional images and to check out some of his other enchanting creations.



18.8.2014 22:13 - sirien
Hledal jsem něco se zrcadlem, narazil jsem na tenhle obrázek a uvědomil si... že i když jsem Bloody Marry X-krát použil v RPGčku, tak tu původní legendu k ní se vážící vlastně neznám... a to mě přivedlo k takovému dotazu: netušíte někdo o nějaké hezké knížce urbanlegend? A tím myslím hlavně mystické urbanlegendy ve stylu Bloody Marry nebo jiho-USA Voodoo, černé sanitky a podobné "povídačky" mě moc neberou
18.8.2014 22:40 - Colombo
Abych se přiznal, z podobných důvodů mám ze zrcadel celkem velký iracionální strach. Hlavně když sem doma sám, vyveden z nějakého běžného myšlení a mozek mi začne přemýšlet o těchhle věcech.

Nebo to klasické, kam nevidím, tam se spawnují strašidla... Tam, v noci, za rohem. Tam kde nevidíš. Jsou tam, sledují té, když se ohlédneš, mrkneš, zavřeš oči, tak vylezou...

pitomý iracionální strach:/
18.8.2014 23:16 - Colombo
Hmm, a snaha si problém nastudovat, což obnáší čtení toho, co tam vidí ostatní a proč se oni bojí... tomu moc nepomohl... prčit, jak teď mám spát?
19.8.2014 07:22 - Me-dea
Colombo píše:
prčit, jak teď mám spát?

V kruhové místnosti, na zemi, s rožnutým světlem?
19.8.2014 07:34 - Merlin
Me-dea píše:
V kruhové místnosti, na zemi, s rožnutým světlem?


vysvětluj to pak kočce, když si ji přivedeš "na kafe" :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097620010375977 secREMOTE_IP: 44.203.235.24