Uvěřitelnost a logika v RPG (podle Jersona)

Debata na téma realističnosti v RPG, sem budu psát své poznámky a výhrady k různým prvkům, na které narazím.

Kdo nemá rád pohled na RPG - zejména fantasy RPG - přes optiku logiky, smysluplnosti, realističnosti a podobných přístupů, ať to tady ani nečte.
Napsal: Jerson
24.7.2019 13:30 - Ugy
sirien: Ohledně toho přistání na planetě. Pokud si to dobře pamatuju tak v knížkách přistává horizontálně pomocí nějakejch speciálních výsuvnejch trysek. Alex, ale zmiňuje že je na to ta loď postavená aby to zvládla tak třikrát až čtyřikrát a že je to vyloženě nouzovka. Každopádně se mi to zpracování v tý ukázce dost líbilo, vypadá to cool a při existenci super výkonnýho epstein drivu nemám moc problém s hodně výkonejma RCS.
24.7.2019 13:38 - sirien
By mě zajímalo, co té lodi brání v tom takové přistání opakovat. Běžné problémy jsou věci jako přetížení, opotřebení a vlivy atmosféry, ale nic z toho se Rocinante týkat spíš nebude, protože jako vojenská loď je zjevně stavěná na manévry s 10+g a viděli sme jí bez problémů ustát honičku při asi 8g, opotřebení taky asi nebude zrovna problém a vlivy atmosféry spíš taky ne (pancéřování, nátěry...) Takže zbývá maximálně tak to, že by se nějak omlátily ty samotné přistávací trysky, protože by se na nich šetřilo, což mi ale zní dost... nemarťansky.
24.7.2019 13:44 - Ugy
Mám pocit, že to bylo něco s tím opotřebením a tak. Už si to, ale fakt moc nepamatuju a je dost možný, že je to jen nějakej můj výplod fantasie.
24.7.2019 14:31 - Corny
Ona myslím ta korveta na takový přistávání původně stavěná není, v jednom videu i řešili, že původně ty přistávací nohy ani neměla, že to asi bude nástavba, tak možná za moc nestojí. Tak možná to je i o tom.
24.7.2019 23:41 - efram
Jerson píše:
Stejně tak nemůžeš porovnávat vojenské a policejní zbraně, nehledě na to, že by obvykle šlo o srovnání pušky a pistole, každá plní jinou funkci a hlavně se jinak připravuje ke střelbě.


Osobní zbraně vojaku s policistu se co do modifikaci a osazeni o mnoho nelisi. Samozrejme je zde několik podstatných rozdilu v typu munice. Nicméně dnes jsou i hlidkove jednotky a prvosledove hlidky vybaveny zbranemi a doplňky, které jsou pro armádu a policii obdobne nebo totozne.

Co se tyce zhodnoceni vyuziti laseru na zbrani mas pravdu jen z časti. Své opodstatneni to má. Argument o tom, ze by jsi si pletl laser jiného střelce, je jen čirá fabulace a nesmysl.
25.7.2019 08:32 - Jerson
Vyjádření mého kamaráda z policejních složek.
Píše:
Použití laseru, jak na krátké či dlouhé zbrani má spíše psychologický účinek na pachatele, jinak na střelbu a hledání kde je tečka od laseru je pomalejší než klasické napichnuti (zamíření na cíl), popř kolimator. Další minus vidím při použití více lidí v týmu a neodliseni barev laseru.
25.7.2019 08:57 - efram
Laser používají speciální jednotky jako urna, útvary s celorepublikovou působností a ve specifických situacích. Zmatení z teček na cíli, které popisuješ a tvůj kamarád také, je fakt funy. Nicméně daleko více, a je to logické jsou zbraně osazovány spíše kolimátory, nebo jinou optikou. Je to standardizace i na zbraních, kterými jsou vybavovány SPJ a pod.

Tebou popisované mínus při použití více lidí v týmu je, řekněme, hodně neodborný, protože vůbec nebere v potaz taktiku zásahu. Představa, že všech x členů teamu míří na cil je hodně laicka a neodborná.
25.7.2019 09:07 - Corny
Tak na Druhou stranu, pokud všichni míří na jeden cíl a na tom cíli je najednou tolik teček, že se ztratí v tom čí je který laser, není to ve finále jedno, páč to tak jako tak trefí to, co chtějí ? :D :D
25.7.2019 09:17 - Jarik
efram: A mně přijde laser funny (když už používáme cizí termity) celkově.
Raději optiku na dlouho a kolimátor na krátko.
A že k záměně laserového bodu dojít může, o tom žádná. A v dnešní době soudních pří, bych se nechtěl splést.
25.7.2019 09:18 - efram
Jarik
no a mě opravdu přijde zábavný ten laický pohled na věc :)
25.7.2019 09:26 - Jarik
efram: Takže mám věřit tvému laickému pohledu? Nebo máš osobní zkušenost?
V okamžiku 2 výroků věřím tomu, který vyřkl relevantnější zdroj.
Pokud mi předložíš důkaz nebo tvrzení (které budu moci konfrontovat s tím od Jersona) , že se mýlím - že laserové zaměřovací body se nedají zaměnit, tak se omluvím.
Pozn.: Protože tuším, koho Jerson oslovil, tak tomu výroku přisuzuji vysokou váhu.
25.7.2019 09:28 - Aegnor
já: eframe, dokážeš své tvrzení podpořit nějakým argumentem, aspoň o síle "toto tvrdí někdo z policejních složek"?
efram: to je zbytečný, prostě to vím.

Je fajn, že jsme měli tenhle rozhovor. :-)
(A doufám, že se nezlobíš, že jsem ti ušetřil psaní komentáře.)
25.7.2019 09:56 - Corny
Za sebe, když jsem párkrát zkoušel laser na zbrani na airsoftu (a ano, vím, že to není úplně totéž a není to zas tak hluboká zkušenost), mi laser přišel na krátké vzdálenosti poměrně praktický, byť na P90 mám i kolimátor. Stejně tak mi nepříjde, pokud by nás nebylo opravdu hodně, že by moc hrozilo, že bych si spletl svůj laser, protože prostě vidím, jak se hýbe ve spojení s tím, jak manipuluji zbraní a sleduji ho, takže už tak nějak podvědomě poznám, která tečka je moje.
25.7.2019 10:09 - Jarik
Mám tu další výrok z oboru:
"Kolimator je proste top na kratsi vzdalenosti. Na delsi stejne k laseru potrebujes optiku. Na delsi i ten kolimator strili pudove lip. Je to lepsi technologie."
25.7.2019 10:34 - Jerson
Koukám, že bych lidi z URNY musel dotáhnout přímo sem, aby napsali, že lasery mají, ale nepoužívají (i když na fotkách vypadají dobře a cool), ale to jsme už velmi daleko od původního tématu, totiž zvláštního tvaru oné pistole. Potažmo použití laserových zaměřovačů v Expansi.
25.7.2019 10:42 - Corny
Nějak se mimo již řečeného nemohu zbavit pocitu, že kdyby byly lasery úplně k ničemu a nikdo je nepoužíval, tak by se na těch soudobých zbraních asi příliš neobjevovaly ...
25.7.2019 11:09 - LokiB
Jerson píše:
Koukám, že bych lidi z URNY musel dotáhnout přímo sem, aby napsali, že lasery mají, ale nepoužívají


Tak jsme zrušili byznys laserových zaměřovačů, to je fajn, snad stihnu prodat akcie :)
25.7.2019 11:24 - efram
Aegnor uz v drivejsich odpovedich jsem psal ze sem sve cvi psat fakt nebudu. Bude moje odpoved validnejsi, kdyz napisi, ze jsem se ptal primo lidi u urny, bejvaleho sogu v dobe kdy fungoval, videl je primo v akci a podilel se na takove akci, ze vim jak vypadaly a jak se cvicily zasahove skupiny celorep. utvaru skpv, a ze pokud jerson (a ne jen on) pise o tom jak by si strelci pletli lasery (odkazuje se na zdroj) tak je to laicka, nicim neopodstatnena usmevna predikce. Pricemz vubec, zjevne nema sajn jak tyhle skupiny funguji......staci ti to takhle?

Jarik precti si co jsem psal v predeslych postech o kolimatorech.....

Mimochodem je celkem zabavne ze urcita skupina zde bez problemu bere za validni preneseny nazor, nazor nekoho jineho, o ktery se diskutujici opira, ale v pripade jinych je to povazovano za argumentacni faul a nepripustne vedeni diskuse. Jste zabavni.
25.7.2019 11:28 - Aegnor
efram píše:
Bude moje odpoved validnejsi

Bude mít větší váhu. Takhle je to JPP.
25.7.2019 11:31 - efram
Aegnor píše:


V cem je moje jpp rozdilne od jpp jersona, aegnor nezklamal ????

Uvedl jsem pravdive informace.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.077800989151001 secREMOTE_IP: 3.95.233.107