Pathfinder Praha Kythorn 1387 III

Zápisky z pamětí Ctihodného Otce Hirama Šedorukého, opata Vznešené duše Údolního letopočtu 1496, přepsáno mnichem-novicem Bilanem

Pokračování

Po nutném odpočinku (a nyní díky Merelornovi špičatému uchu posíleni o kněze lásky a pravdy - nevím opravdu, k čemu nám tam bude, možná zvýší plodnost nestvůr....) jsme se vydali zpátky na Šedokámen. Co vím, tak Merelorn se připravil na tu nemtrvou zrůdu tím, že prostě zruinoval místní ekonomiku s hořlavým olejem, ale za tu námahu, jak jsme později zjistili, to opravdu stálo.

Prvotní zkoumání jeskyně po našem kvapném útěku neodhalilo nic zásadního, potíže se objevily až v podzemím komplexu pod ní. Nejprve jsme zničehonic vběhli do skupiny nemrtvých válečníků a poté konfrontovali hnusnou opachu, která s námi posledně vytřela trollí zadek.

Oghma pochválen za ten nápad s olejem! Když dotlely psolední zbytky (a náš nový společník si odnášel černý prst pro nestydaté hrabání se v popelu z nemrtvého) se kolem nás začalo odehrávat peklo.

Nejdříve nás z obou stran obklíčily hordy nemrtvých - ovšem o lidských mrtvolách, které mají místo paže a rukou dlouhé čepel, jsem ještě neslyšel. I zde nás zachránil Merelornův olej. Část nemrtvých byla zcela zpopelněna několika výbuchy v úzkém prostoru, ale Hanuh a Elen se dařilo podstatně méně proti protivníkovi, který patrně hordu řídil. Ale i zde nám pomohl olej a již brzo Merelorn obíral zbytky nešťastníka - patrně rovněž nemrtvého.

Faellion (kněz lásky mimochodem) málem v bitvě padnul, ale moje léčivá magie ho zachránila (a nyní je mým dlužníkem chachá!).

Poté jsme se vydali prozkoumat zrcadlový portál. Merelorn potvrdil, že se patrně jedná o teleportační zrcadlo, ale kam vede, nebylo jasné. V chodbě k němu vedoucímu jsme objevili od našeho posledního průzkumu hromady uříznutých a utržených končetin. trupů a hlav, některé čerstvé, jiné již scvrklé věkem!

Po několika minutách spekulování jsme raději všechno opustili a vrátili se do vesnice po zaslouženou odměnu. Kromě stovek zlaťáků nás ovšem baron najal ještě jednou. Opět ( a snad naposled!) jsme se měli vrátit do podzemí Šedokámenu a zničit/deaktivovat portál. Odměna však měla stát za to.

Týden jsme se pocitvě připravovali. Celý den pilně studoval spisy v knihovně barona, kterou nám laskavě propůjčil (Špičaté ucho mi tu však otravovalo vzduch), Elen jsem prakticky neviděl a myslím, že Faelliona táhnul dav ke hranici, ale možná jsem se spletl. Hanuh nějak nebyl ve své kůži, evidentně mu něco chodilo v hlavě a kromě mozkových červů mě napadaly i jiné možnosti.

Konečně po týdnu příprav jsme se vypravili opět na sever. Cesta byla nudná, místy jsem přemýšlel, že nějak rozproudím zábavu, ale na místě jsme byli rychle, tak hloupé myšlenky zatlačil.

Od našeho posledního střetu v podzemí se zde nic nezměnilo, portál zůstal na místě, z naší strany však nešel zničit (nebo jsme na to alespoň nepřišli).

A pak jsme portálem prošli. A jsem zase zpátky ve Faerunu! Konečně na sobě nemám tu odpornou lidskou kůži! A myslím, že tuším, kde nás ten portál vyhodil - obrysy hor zde jsou mi trochu známé a myslím, že jsme někde v okolí Netheriských hor, ale jist si budu až naleznu silnici a dostanu se do prvního města....
Napsal: Alwaern
Autorská citace #1
10.5.2013 13:58 - Me-dea
1496, přepsáno 1387 -> nemělo by to být naopak? Nebo je to v mínusových rocích?

Prvotní zkoumání podzemí po našem kvapném útěku neodhalilo nic zásadního, potíže se objevily až v podzemí. -> tohle jsem nepochopila :-(

Taky tam máš často jsem místo jsme, ale nechci být Grammar Nazi :-).

Jinak pěkné, zajímalo by mě, co bylo předtím a potom.
Autorská citace #2
10.5.2013 19:10 - Alwaern
Děkuji.
Dle feedbacku upraveno, psal jsem to mezi ťukáním receptů a vyšetřováním pražského lidu, takže to bylo někdy hektické a proof-reading byl pouze 1x. :)

Gramma Nazi Cat approves of this statement.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094605922698975 secREMOTE_IP: 54.159.186.146