Pathfinder - Praha

Místo: Praha (přesněji Černý Most, event. po domluvě jinde)
Ruleset: Pathfinder (house ruled)
Frekvence: 3-4xměsíčně
Počet hráčů: 5-6 (cílový, t.č. 3), věk hráčů nerozhoduje (nám je přes 27 všem, pokud to někoho zajímá)
Znalost pravidel: GM (7/10), hráči (4-5/10)


Zdravím všechny na d20.CZ, momentálně sháníme hráče pro hraní pod pravidly pro Pathfinder v Praze. Užitá pravidla budou Pathfinder (DnD 3.5 spin-off) (líbí se nám a též si chci vyzkoušet některé e-nástroje. Nyní bychom chtěli družinu doplnit o 2-3 lidi, absolutní nováčci jsou samozřejmě vítáni, v případě potřeby zaučíme.

Trocha historie: Co se týče současného osazenstva, prakticky hrajeme spolu přerušovaně od střední školy, já a bratr jsme startovaly na DrD drahné let zpátky, ve 14 jsme ovšem migrovali k ADnD, kde jsme zůstali až do VŠ, kde jsme zkusili DnD a DnD 3.5. V současnosti jsme asi 3 roky nehrály, pouze já jakožto GM jsem se účastnil PbP (play-by-post) hraní na enworld.org. Vzhledem k tomu, že v současné době měním zaměstnání i bydlení (věřte, opravdu byste nechtěli pracovat 300 hodin měsíčně:)) jsem se rozhodly opět oživit naši dávnou RPG družinku.

Pokud máte zájem, chcete vyzkoušet něco nového nebo se jen pobavit, ozvěte, rádi Vás uvidíme.

Email kontakt na GM: alwaern@gmail.com, alwaern@yahoo.com (MUDr.Korček jozef)

P.S.: Hrací jazyk je čeština, i když nejsem native-speaker, pač za těch 10 let zde mi nějak přirostla k srdci.
P.S.2 : Zdravím Jirku K. (rodinné problémy, někdy vysvětlím :))
Napsal: Alwaern
Autorská citace #1
4.2.2013 12:09 - wraiths
Zdar Jožo, pokud teda bude místo, rád se zas u tebe hry zúčastním. PF jsem docela načetl a i par sezení odehrál :-D( Rise of the Runelord, home seting).
Autorská citace #2
4.2.2013 14:43 - Alwaern
Určitě, PM máš v Inboxu zde na d20.cz, já momentálně přemýšlím, co bych zkusil, nejspíše bych mastroval Illfrost od Paizo, to ještě moc lidí nezná, rovněž mrazivý sever mě láká.
Autorská citace #3
4.2.2013 15:09 - Alwaern
Pardon, jsem si to spletl s jiným settingem - měl jsem na mysli Irisen, ne Illfrost, to je adventure campaign se settingem.
Autorská citace #4
4.2.2013 15:17 - wraiths
Alwaern: však já to rozklíčoval Jožo :-) a hned dohledal jaký seting máš na mysli... Babu Jagu. :-D
Autorská citace #5
4.2.2013 21:39 - Vojtěch
Bacha, tahle cesta vede do chaloupky na kuří noze a z té do Ruska! :-D
Autorská citace #6
4.2.2013 23:55 - Alwaern
To už bych rovnou mohol aplikovat půlku staroslovanských...entit včetně Svarožiče a Svaroga...
Amíkům to přijde *cool* (tedy myslím slovanské mýty, stačí si pročíst paizo fóra), já to pozměním :)
Autorská citace #7
5.2.2013 06:34 - Vojtěch
Já narážel na jejich nový adventure path. V Reign of Winter se v pátém díle mají postavy střetnout se samotným Rasputinem na domovské půdě, což bude IMO zajímavý výlet.

Jinak pokud bys hledal pro Pathfinder další tematický materiál, tak mohu doporučit mimo Irrisenu, který je hodně inspirovaný mýty našich východních bratrů na věčné časy Lands of Linnorm Kings, který je víc od Vikingů. Lands of the Mamoth Lords bohužel zatím jinde než v generálním settingu moc pokrytý nemají.

Jinak dost dobrý je taky Northlands od Kobold Press.
Autorská citace #8
5.2.2013 11:03 - chrochta
to Alwaern: Sice to není k Pathfinderu, ale snad by to mohlo pomoci. Ve Frostburn od Wizardů je jak klasický severský sever tak "slovanská" tematika (domovoj, marzanna, rusalka, vodyanoi). Pro "Eskymáky" je vynikající ADnD The Great Glacier.

Amíkům to musí přijít "kůl", protože slovanská mytologie nemá žádná literární díla, skrývá se roztroušena ve folkloru a různých církevních pramenech většinou nelatinské provenience a souzhrny jsou psány "cizokrajným" jazykem. Proto ji objevují teprve teď.

Jo,pokud by zajímalo, loni vyšla Ecyklopedie baltské mytologie - dosti podnětné leč náročné čtení.
Autorská citace #9
5.2.2013 13:09 - Alwaern
Děkuji všem za podnětné návrhy. Na Frostburn jsem úplně zapomněl, paměťové stopy 3.edice ze mě vyprchaly, čili si ho píši k povinnému znvupřečtení o víkendu nebo dnes ve službě, když bude čas.

Northlands od Kobold Press z Midgard settingu je dobrý, nápady se můžou užít.(nemůžu linkovat, tady v práci mám archaické PC).

Encyklopedie baltské mytologie? Až zapojím notebook, mrknu se na to. Náročné čím? Forma jazyka nebo jazyk samotný? Pokud je to jenom jazyk, určitě bych to jako překladatel mohl zvládnout :))
Mrknu se na pár kapitol, díky.
Autorská citace #10
5.2.2013 15:00 - chrochta
No, ony u Baltů zůstaly jen folklórní tradice a tak autoři (mimochodem Češi - a vypadá to, že se jedná o skutečně původní dílo vycházející z pramenů a nikoli literatury) museli ve větší než obvyklé míře využít lingvistiky a museli zvolit jinou výslednou podobu, než je třeba u různých encyklopedií antických či germánských bohů.

Jo, co jsem si vzpomněl, pokud chceš letmý náhled do finské mytologie, je jako "přídavek" u Encyklopedie mytologie germánských a severských národů. a taky existuje Malá encyklopedie šamanismu (z větší části sicejihoameričtí indiáni, ale najdou se i sibiřské tradice - fluffovědosti výživné). Obojí vydalo Libri.
Autorská citace #11
5.2.2013 16:58 - Nerhinn
A zrovna se přestěhovali (Libri) na rozumnou adresu, takže se to dá vyzvednout bez poštovného :)
Autorská citace #12
5.2.2013 21:35 - Alwaern
Update pro hráče - na fb.com jste již ve skupince kromě jednoho, tomu domluvím mailem :)

První termín připadá buď na 16.2.2013 nebo 2.3.2013 (víkend mezi tím jsem bohužel v práci celej víkend).

Další upřesnění začátku a td bude zde a i na fb.com.
Autorská citace #13
6.2.2013 10:03 - Fibriso
Oba termíny vyhovují, u mne žádný problém :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.099683046340942 secREMOTE_IP: 52.90.50.252