D20: Mission Accomplished

V poslední době jsem se z několika nezávislých zdrojů dozvěděl, že a) málo píšu; b) na Kostce je málo článků případně různé variace na toto téma. K bodu B se dá říct asi tolik, že na Kostce je právě tolik článků (blogů a diskuzí), kolik jich napíšete.

Důvod, proč málo píšu (resp. píšu méně než dřív) je ale poměrně prostý. Pro zajímavé články (takové, které mi připadá, že má cenu psát), nějak dochází inspirace. Zdá se mi, že všechny základní náměty pro Vedení hry (což bylo vždycky moje nejoblíbenější téma), jsou vyčerpané.

Tu a tam mi samozřejmě přijde pod ruku něco, co mne zaujme natolik, aby stálo za to, o tom psát, ale do méně zábavných námětů se mi moc nechce. Z tohoto hlediska si myslím, že to co jsem chtěl udělat, jsem už udělal. Články, které jsem chtěl napsat (nebo přeložit) jsem napsal (a přeložil). Pokud ale víte o něčem, co by stálo za to sepsat, nahoďte tip. V případě dobré inspirace (a motivace) se do toho rád zase pustím.

Další osud tohoto serveru je tedy spíše v tom, jestli má někdo ještě co psát, nebo jestli chce k tomu, co již bylo napsáno, něco dodat. Já v tuhle chvíli hodlám RPG hlavně hrát, nikoliv o něm krafat. D20 ale poběží i nadále. Ostatně nové funkce Komunity pro blogování, vedení vlastních skupin a vytváření svých „mini-webů“ jsme nepřidávali jen tak, ale právě i s ohledem na to, že čistě článkový server má jen určitou existenční výdrž, než se vyčerpá nebo začne opakovat.

Co se psaní týče, mám ještě jeden sen nebo cíl, chcete-li, a to je napsat a vydat příručku pro Vypravěče. Asi se v ní nedozvíte nic vyloženě nového, než co si můžete na Kostce přečíst už teď a co už bylo někde a někým napsáno mnohokrát, ale alespoň v mojí utopické vizi by forma měla být přidanou hodnotou. Nicméně to bude běh na delší trať…
Napsal: Alnag
Autorská citace #1
18.7.2010 18:01 - sirien
Komunita potřebuje pár upgradeů a já ještě nějakých pár námětů na psaní mám, jen sem poslední rok nějak neměl čas, což se ale vzhledem k určitým okolnostem snad velmi brzy změní, určitě tu jsou i další takoví, tak nečerni :)
Autorská citace #2
21.9.2010 18:14 - pipux
Viděl jsem několik nezávislých webů dojet na konec své životnosti ...

Tyhle weby měly ale jedno společného: hrstka autorů, mizivá komunita. Jak to tu je založeno na koncepci web 2.0, něco podobného jentak nehrozí.

Ad jednotliví autoři: ať žije publikační impotence a burnout syndrom :). Alnagu, psát se dá vždycky - objevovat nezmapované úhly pohledu a nové hloubky. Musí to ale mít pro tebe nějaký smysl, že.

Publikační prázdniny všeho druhu jsou prospěšné pro duševní zdraví a navíc mohou nabídnout další inspirace k psaní. To když tak člověk občas vyskočí ze zažitého koloběhu dění, může objevit něco jiného ...
Autorská citace #3
21.9.2010 21:04 - Vojtěch
Já vám nevím... Myslím, že cvrkot je tady celkem slušný a tempo pohodové. K čemu tuny textu, když by se pak v tom fofru ani nestíhal číst?
Autorská citace #4
23.9.2010 08:35 - Lotrando
A nenapsal něco přeloženíhodného Pundit? :)
Autorská citace #5
23.9.2010 11:01 - Alnag
Lotrando: Jedině do sekce humor a pro starší 18 let. :D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Alnag

Alek Lačev

Věk: 33 let
Bydliště: Praha
Ukončil aktivní hráčskou kariéru v roce 2014.

Hry, které jsem hrál: 13th Age, Advanced Dungeons & Dragons 2e; Čas pro hrdiny; D20 Modern; Dračí doupě 1.2 a 1.5; Dračí doupě plus; Dungeons & Dragons 3e; Dungeons & Dragons 3.5e; Dungeons &...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072677135467529 secREMOTE_IP: 18.119.160.154