Vypravěčův deník

Pohrávám si s takovou myšlenkou - zkompilovat nápady pro vedení hry do nějaké pěkné ucelené podoby. Pohrávám si s ní už hodně dlouho, ale zároveň mi přišlo příliš namyšlené a omezující, abych to prostě jen nějak poskládal a vrhnul na web nebo třeba vytisknul, aniž by to obsahovalo širší spektrum nápadů od více lidí.

Napadla mne nicméně následující věc... co kdybych na určité období (např. 14 dní) nadhodil určité téma do diskuze resp. blogu. Všichni, kteří by chtěli přispět nápad (ať už svým nebo někde vyčteným) by tak mohli učinit. A já bych to pak zkompiloval do nějaké PDF podoby, kterou byste si mohli stáhnout.

Pak by se nahodilo zase další téma. Atd. Výsledkem by mohla být knížka v PDF a pokud by někdo chtěl, dala by se asi v malém nákladu i vytisknou (dnes se dá poměrně rozumně tisknout od 10 kusů nahoru), což myslím, že by nebyl problém.

Jediné, nač bych si asi vyhrazoval právo je vybrat příspěvky, které by byly součástí každého tématu a asi je mírně upravit (spíš ve smyslu formy než obsahu).

Moje představa, jak by to ve finále vypadalo je asi jako tohle. To je ostatně jedna z hodně starých forem toho nápadu, když jsem si s ním různě pohrával.

Co by mne zajímalo je:
- kdo by do toho šel (ve smyslu, byl skutečně ochotný přispívat svou troškou do mlýna - ne kdo by si to tu četl)
- umí někdo dobře sázet v InDesignu (a byl by ochotný tomu udělat profi sazbu, protože já si to umím poskládat slušně, ale ne dokonale)
- co by v takovém sborníku nemělo chybět?
- byl by někdo ochotný k tomu vytvořit ilustrace (spíš asi abstraktnější grafika i když to je otázka...)
- jaká témata by vás zajímala, ale jinde jste se o nich dočetli málo, nebo vůbec?

No, to je asi všechno.
Napsal: Alnag
Autorská citace #21
29.9.2009 17:27 - RomiK
Souhlasím s mnohými z dříve napsaných komentů :) A abych ukázal svoji optimistickou povahu (takže vždy vidím, jak všechno bude dobře fungovat) rovnou říkám, že i já jsem ochoten pomoci a tedy něco napsat :) Jen co se tu řádně zabydlím tak očekávejte že budu aktivnější :)
Autorská citace #22
29.9.2009 20:36 - Alnag
Chystám se na první text, jen co se mi trochu uvolní ruce v práci, což bude od října (doufám). :D Tak vydržte.
Autorská citace #23
30.9.2009 14:45 - wlkeR
Zajímací, občas mám tedy podobné záchvaty kreativity, ale času se mnoho nedostává :(

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Alnag

Alek Lačev

Věk: 33 let
Bydliště: Praha
Ukončil aktivní hráčskou kariéru v roce 2014.

Hry, které jsem hrál: 13th Age, Advanced Dungeons & Dragons 2e; Čas pro hrdiny; D20 Modern; Dračí doupě 1.2 a 1.5; Dračí doupě plus; Dungeons & Dragons 3e; Dungeons & Dragons 3.5e; Dungeons &...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087651014328003 secREMOTE_IP: 3.144.212.145