Spellblade - 4E home-brew class

Keďže zatiaľ ešte nie je oficiálny arcane melee striker a Swordmage je zameraný skôr defenzívne a supportovo, rozhodol som sa vytvoriť si home-brew povolanie, ktoré by mi sedelo. Netrúfam si však na to sám, lebo je jasné, že by som (či už nevedomky, alebo nie) pri tom mal pravdepodobne sklony k tomu urobiť ho prisilným a spoluhráči (začiatočníci) sa v mechanikách až tak dobre neorientujú a ani mi do toho veľmi nechcú kecať. Žiadam teda o pomoc s nápadmi kolegov z Kocky. Zatiaľ to vyzerá nejak takto:

SPELLBLADE


CLASS TRAITS

Role: Striker. You are a melee combatant who uses spells to fight better.

Power Source: Arcane. You have a gift of being able to attract and harness latent magic from your surroundings. Thanks to diligent practice in controlling this ability enables you to channel raw magical power through your body and your weapon.

Key abilities: Charisma, Dexterity, Intelligence/Wisdom?


Armor Proficiencies: Cloth, leather

Weapon Proficiencies: Simple melee, military light blades, military heavy blades, simple ranged

Implements: Any light blade or heavy blade. Your blade adds its enhancement bonus to attack rolls and damage rolls and any extra damage granted by a property (if applicable) when used as an implement. You do not gain your weapon proficiency bonus to the attack roll when using your blade as an implement.

Bonus to Defense: +1 Reflex, +1 Will


Hit Points at 1st Level: 12 + Constitution score

Hit Points per Level Gained: 5

Healing Surges per Day: 6 + Constitution modifier


Trained Skills: Arcana. From the class skills list below, choose more trained skills at 1st level.

Class skills: Acrobatics (Dex), Arcana (Int), Athletics (Str), Bluff (Cha), Endurance (Con), Insight (Wis), Intimidate (Cha), Perception (Wis)


Build Options: ?


Class Features: ?



Štýl si predstavujem skôr agresívny a vysoko mobilný, neviem sa však rozhodnúť, akou cestou by sa mali uberať class features a powers, takže vás poprosím o akékoľvek nápady a pripomienky.
Napsal: Aeris
Autorská citace #1
1.6.2009 18:18 - Blaine
Takze si poloz otazku jestli chces teleporty. Jestli ano, dej je na kazdem lvl minimalne do daily power, pak utility by mely mit teleporty uz tak nejak od zakladu. Anebo se teleportum temer vyhnout a mobilitu udelat pres shifty, i kdyz to by se spellblade moc podobal roguovi, rangerovi a avengerovi.

Pak jak chces, aby daval spellbalde dmg. Chces aby mel konstatni, ne prilis vysoke, s velkou sanci na crit? (avenger)
Chces, aby mel vetsi problem dat to velke dmg a bude mit obtiznejsi to velke dmg dat. A v pripade, ze nebude moci, tak bude fakt slaby (rogue)
Chces, aby nedaval zadne velke tafky, aby si udrzoval nadprumerne dmg a aby to dokazal delat prakticky porad? (ranger)
Chces mit hodne efektu, ktere se budou velmi lisit? Byt vazany na nejaky trigger - napriklad nejaky typ daily, bez ktereho budes davat prumerne dmg, ale s nim budes davat dmg vetsi a jeste budes mit nejaky efekt? (barbar)

Dalsi vec je jak navysis dmg, aby bylo stirkerske.
Sneak attack - combat advantage.
Curse, hunter's quarry - spendnuti minor akce, nutnost byt protivnikovi blizko (neprijemne pro ranged, pro melee az tak ne)
Bonusove rage dmg - stance, rage nebo nejaky metamorf
pausalni plusove dmg - sorcerer, vec ktera se mi libi nejmin ze vsech, neni tolik nahodna a dalo by se rict, ze tomu vsemu mozna i kraluje

A pokud dokazes odpovedet na tohle, tak muzeme pokracovat dal, jde fakt o ten prvotni napad, kdy musis vedet, proc je to striker.
Autorská citace #2
1.6.2009 18:39 - Aeris
Blaine: Teleporty by rozhodne nemali chýbať, predsalen je to pre magického šermiara fluffovo takmer nutnosť :D

Ohľadom damage by som si to predstavoval na kombináciu štýlu rangera s barbarom. Teda vysoký damage at-will/encounter, ale daily by mali byť skôr rôzne semi-stance, ktoré mu pridávajú nejaký efekt pri útoku (napríklad ak dá cold damage, tak oponenti sú na kolo slowed atď.), prípadne zlepšujú obranu voči jednotlivcom, alebo pohyblivosť.

Strikerské navyšovanie damage si predstavujem čosi na spôsob hunter's quarry, ale asi by to chcelo aj trošku nejakej originality, takže sa kľudne nechám prekvapiť hocičím, čo by k tomu fluffovo sedelo.
Autorská citace #3
1.6.2009 19:50 - Blaine
Abych ti dneska poskytl jakoukoliv ideu, tak to asi ne:) protoze jsem tak znicenej, ze jedu jenom na kofeinu...
Autorská citace #4
1.6.2009 20:10 - Lotrando
Viděl jsi Barda? Zkus upravit jeho fluff a vymenit léčení za nějaký značkování.

- počet healing surges bude imho malý. nemáš constituci nikde mezi potřebnýma vlastnostma. vidím to jako největší slabinu.
Autorská citace #5
1.6.2009 22:45 - Aeris
Lotrando: IMHO je to tak fajn, teda, mal by to byť "glass cannon" spoliehajúci na pohyb a obrany, nie na HP a healing surge :) ... osobne som u strikerov s nízkou Constitution nikdy nemal problém
Autorská citace #6
1.6.2009 23:04 - Element_Lead
nedavej teleporty kdyz je ma swordmage :) zkus jit nekudy jinudy ne?
Autorská citace #7
8.9.2009 13:47 - Kim-La'Deen
je to swordmage v bledě modré. Nevím kdes sebral, že originál swordmage od wizardů je jen tank....má 3 větve z toho 2 jsou na DMG.....
Autorská citace #8
13.8.2012 14:23 - hadrian
Možná trochu mimo čas téhle diskuze ale... Myslím, že je zbytečné tvořit melee strikera z Arcane větve. Zkouším hrát shielding swordmage a mimochodem i ten jde hrát trochu víc ofenzivně, stačí si vybrat jako at-will swordburst. Hned máš vysokou šanci na zásah a slušnej potenciál "zranění" pro více okolních nepřátel. Vybírat můžeš třeba střetné a denní dovednosti co se spouštějí mimo tvůj tah (swordmage jich nemá málo)... Existují odbornosti umožňující z tý at-will udělat burst2, což už je na at-will power slušný. Paragonská cesta "Academy master" například vylepšuje at-willky (zásah a zranění). Co se týče Opportunity attacks, tak feat Intelligent blademaster to řeší víc než pěkně). Myslím že bys byl spokojen. Není to úplně striker, ale tak druhýho rangera dělat asi netřeba ;-).

EDIT: Určitě bych nefluffoval Avengera, byť se to přímo nabízí převést ho z divine do arcane. Protože mít trénovaný skill Arcane je mnohem výhodnější než skill Religion vzhledem k hodu na poznání monster, nebo k tomu co dokáže schopnost "Arcane mutterings" z PHB3, nebo jak OP by to bylo s epic destiny "Sage of Ages".

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084140062332153 secREMOTE_IP: 3.135.183.89